„Nors pasaulio ekonomika pastaruoju metu išgyvena sudėtingą laikotarpį, Lietuvos komercinio nekilnojamojo turto sektorius atsilaikė palyginti gerai, infliacija sudarė sąlygas padidinti nuomos kainas ir bent iš dalies sumažinti išaugusių palūkanų normų įtaką. Matome, kad šiemet šalies komercinio nekilnojamojo turto investicinių sandorių rinkoje jau pastebimos daug nuosaikesnės nuotaikos, tačiau naujų ekonomiškų statinių poreikis dar didėja. Akivaizdu, kad modernūs sandėliai yra itin svarbūs Lietuvoje veikiančioms logistikos įmonėms, norinčioms didinti savo konkurencingumą“, – komentuoja Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

Vilius Juzikis

Trys nauji sandėliai, kuriuos Kauno LEZ stato bendrovė „Sirin Development“, atitiks tarptautinio BREEAM tvarumo sertifikato reikalavimus, kurie užtikrina mažesnį pastatų poveikį aplinkai ir žmonėms. Statomame komplekse diegiamos efektyvios šildymo sistemos, mažai vandens suvartojantys komponentai, energiją taupantis apšvietimas, naudojami atsinaujinantieji energijos šaltiniai.

Projekto nuotrauka

„Miesto teritorijoje sandėlių plėtrai tinkamos žemės pasiūla yra gana ribota, nekilnojamojo turto mokesčiai slegia verslą, todėl tikėtina, kad ateityje modernių sandėlių miesto teritorijose tik mažės, o sąnaudos įrengiant naujus sandėlius apleistose buvusiose pramoninėse zonose tik didės. Todėl įmonės, norėdamos būti konkurencingos rinkoje, dabar ir ateityje ieškos gerose vietose įsikūrusių modernių ir energetiškai efektyvių sandėlių. Tai bus ypač aktualu įmonėms, kurių veikla susijusi su greitu prekių pristatymu, nes klientų poreikiai ir toliau didės. Džiaugiuosi, kad ir verslas, ir finansiniai partneriai įvertino sparčiai augantį Kauno LEZ potencialą, kuris yra itin patogioje lokacijoje, jame yra sukurta visa reikalinga infrastruktūra, įdiegti tvarūs ir efektyvūs pastatų statybos sprendimai, čia įsikūrusiems verslams taikomos mokestinės lengvatos“, – teigia Laurynas Kuzavas, bendrovės „Sirin Development“ vadovas. Anot jo, pirmųjų sandėlių atidarymas planuojamas jau šių metų gruodžio mėnesį. Besidomintys gali apsilankyti vystomame projekte anksčiau.

Laurynas Kuzavas

Sandėlių kompleksas įkuriamas 8,6 hektaro teritorijoje. Bendras numatomas sandėlių plotas bus 47 tūkst. kvadratinių metrų, o kiekvieno iš trijų suplanuotų sandėlių plotas viršys 15 tūkst. kvadratinių metrų. Statiniai atitiks A++ energinio naudingumo klasę.

Bendrovė „Sirin Development“ yra viena didžiausių logistikos nekilnojamojo turto vystytojų Baltijos šalyse. Bendrovės veiklos sritys apima logistikos centrų vystymą ir valdymą, pagal kliento užsakymą parengtų projektų įgyvendinimą, logistikos nekilnojamojo turto pirkimą ir nuomą. „Sirin Development“ objektai statomi įvertinant poveikį žmogui ir aplinkai pagal tarptautinį BREEAM standartą.