Pasak „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamento vadovo Eimanto Baltos, pietvakarių Lietuvoje įsikūrusi Marijampolė seniai stokojo atidesnio dėmesio elektromobilių vairuotojų patogumui todėl bendrovės „Ignitis“ laimėtas konkursas ir sutartis su miesto savivaldybe dėl 22 elektromobilių įkrovimo prieigų, kas sudaro 11 įkrovimo stotelių, yra svarbi ir džiugi žinia tiek miesto gyventojams, tiek keliaujantiems šia kryptimi.

„Nors sutartyje esame apsibrėžę įkrovimo prieigas įrengti ne vėliau kaip per 24 mėnesius nuo sutarties pasirašymo, tačiau planuojame, jog elektromobilius Marijampolėje mūsų prieigose įsikrauti bus galima per artimiausius 12 mėnesių. Įkrovimo prieigų įrengimas miesto savivaldybei nieko nekainuos, visos investicijos priklauso mūsų bendrovei“, – komentavo „Ignitis“ atstovas E. Balta.

Marijampolės savivaldybės administracijos Aplinkotvarkos ir infrastruktūros skyriaus atstovas Gintautas Bulkevičius teigė, kad daugiau galimybių įsikrauti elektromobilį, moderni elektromobilių įkrovimo stotelių ir prieigų technologija prisideda prie miesto įvaizdžio, miestiečius drąsins rinktis elektromobilius, keliaujančius elektromobilių vairuotojus skatins rinktis Marijampolę, kaip turistinę kryptį, o važiuojantiems į kaimyninę Lenkiją, bus dar patogiau – daugiau galimybių įsikrauti elektromobilį pakeliui.

E. Balta, kalbėdamas apie elektromobilumo vertę, primena, kad transporto ateitis yra elektrinė. O kiekvienas „Ignitis ON“ tinkle įkrauto elektromobilio nuvažiuotas kilometras yra nulinės emisijos, nes visa įkrovimui skirta elektros energija pagaminta iš atsinaujinančių išteklių. Įkrovimo prieigų įrengimas, pasak „Ignitis“ atstovo, skatina žmones drąsiau rinktis elektrines transporto priemones.

Elektromobilių autoparkas mūsų šalyje pastaraisiais metais auga ypač sparčiai, iš viso Lietuvoje jau turime 11,5 tūkstančio tikrųjų elektromobilių, o vien pernai elektra varomų automobilių parkas paaugo 67 proc., tad ateitis elektromobilumo srityje atrodo išties optimistinė. Nors šiandien „Regitros“ skelbiamais duomenimis Marijampolėje registruoti tik 120 elektromobilių, patogi ir išplėtota įkrovimo infrastruktūra įkvėps daugiau vairuotojų persėsti į elektromobilius, ypač, žinant, jog tai ne tik aplinkai palankesnis, tačiau ir ekonomiškesnis pasirinkimas ilgalaikėje perspektyvoje. Elektros energija jau yra pigesnė už įprastus degalus, o ateityje, tikėtina, bus dar pigesnė dėl spartaus atsinaujinančių energijos išteklių vystymo.

„Ignitis ON“ įkrovimo prieigos Marijampolės mieste bus įrengiamos šiais adresais: Laisvės g., Palangos g. 1, Jaunimo g. 6, Uosupio g. Varpo g., Kauno g., Vytauto g. 32, Stoties g. 2, P. Armino g. 92, Sporto g. 1.

Priklausomai nuo vietos, dalis įkrovimo prieigų bus greito įkrovimo – 60 kW – iš viso 4 prieigos, ir lėto įkrovimo – 22 kW – iš viso 7 prieigos.

Iki 2026 m. visose Baltijos šalyse „Ignitis ON“ įrengs iki 3 000 elektromobilių įkrovimo prieigų. Šiuo metu „Ignitis ON“ tinkle yra daugiau kaip 330 įkrovimo prieigų, iš jų dvylika – Latvijoje.