„Praėjusius metus galima būtų pažymėti sugrįžimo į biurus, vertybių peržiūros, prasmės paieškų ir atradimų metais. „Ignitis grupėje“ taip pat patyrėme sugrįžimo į biurus iššūkius ir galimybes, ties metų viduriu atsinaujinome grupės strategiją, išsigryninome viziją su aiškiu gilios prasmės siekiu, organizacijoje drauge tobulėjome ir žengėme į priekį vedami aiškaus supratimo vardan ko drauge veikiame, remdamiesi aiškiomis vertybėmis ir siekiais“, – sako „Ignitis grupės“ organizacinio vystymo vadovė Živilė Skibarkienė.

Pasak Ž. Skibarkienės, būdami lietuviško kapitalo bendrove, siekti tarptautinio lygio sertifikato pasirinkome neatsitiktinai. Dalis mūsų darbuotojų dirba Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje, o jau ne pirmi metai, kai dideliems Baltijos regiono atsinaujinančios energetikos projektams vystyti mums reikia pritraukti kompetencijų, kurių neturime Lietuvoje, tai sukūrė poreikį investuoti į darbdavio įvaizdį. Energetikos profesionalams, dėl kurių šalys konkuruoja pasauliniu mastu, galime parodyti, jog Lietuvoje dirbti yra taip pat gerai ar net geriau nei kitose šalyse. Ir parodyti ne tik patraukliomis darbdavio įvaizdžio kampanijomis, kas irgi yra svarbu, tačiau dar svarbiau – įrodyti, savo noru sutinkant įsivertinti ir pereiti sertifikavimo procedūrą, parodyti, kad tai ką sakome yra grįsta realiomis kasdienėmis praktikomis.

 Živilė Skibarkienė, Ignitis grupė

Pažangos siekiama kasmet, vertinimas gerėja

„Kiekvienais metais „Ignitis grupė“ įvertinama vis geriau, šiemet pažangą padarėme visose srityse, o didžiausią šuolį pasiekėme darbo organizavimo, darbuotojų ugdymo, įvairovės ir įtraukties bei tvarumo srityse“, – pažymi Ž. Skibarkienė.

„Ignitis grupės“ žmonių ir kultūros vadovė Renata Augustaitienė, detalizuodama kiekvieną kriterijų, pažymi, kad darbo organizavimo srityje kalbama apie skaitmenizaciją: „įsidiegėme sistemas, kurios darbuotojams kelių paspaudimų dėka leidžia sužinoti savo darbo sąlygas, gauti pakeitimus, informaciją apie atlygį, atostogas, hibridinį darbą, viršvalandžius ir t.t. Šią praktiką pradėjome plėsti ir į užsienio padalinius. Skaitmenizavome dokumentus, jų pasirašymą ir saugojimą. Sukūrėme nuotolinio/hibridinio darbo organizavimo tvarką, kuri yra aiški, aprašyta, aiškūs procesai, didžioji dalis darbuotojų turi galimybę dirbti hibridiniu būdu, suteikiame galimybę dirbti iš užsienio“.

Žvelgiant į ugdymo dalį, grupės darbuotojų ugdymo strategija siejasi su verslo strategija. Sukurtas būsimų kompetencijų planavimo modelis leidžia strategiškai tikslingai dirbant šiandien ruoštis rytojaus iššūkiams. Esame išsigryninę strategines kompetencijas, bei sudėlioję jų ugdymo planą; aiškiai žinome

kritiškai strategijos įgyvendinimui svarbias pozicijas, planuojame joms pamainas, atvirai apie tai komunikuojame.

„Mums svarbu, jog auga vidinės karjeros siekiančių darbuotojų skaičius, per ketverius metus vidinės karjeros siekiančių kolegų skaičius išaugo nuo 2 iki 32 proc.“, – pažymi „Ignitis grupės“ organizacinio vystymo vadovė Ž. Skibarkienė.

Kalbėdama, apie įvairovės ir įtraukties, tvarumo sritis, grupės organizacinio vystymo vadovė teigia, jog neliko neįvertintas siekis lyčių balanso rodiklio gerėjimui aukščiausio lygio pozicijose.

„Esame vertinami už tai, kad į strateginius tikslus įtraukėme įvairovės tikslą – lyčių balansą vadovaujamose, IT bei inžinierinėse pozicijose, turime aktyviai savanorystės principu veikiančias grupes darbuotojų įvairovės bei gerovės srityse. Gerovės mentorių programa yra ne tik gerai žinoma ir puikiai veikianti grupės viduje, bet ir kitose Lietuvos įmonėse su pasididžiavimu kopijuojama.“, – akcentavo Ž. Skibarkienė.

„Būti pripažintu „Top Employer“ – ilgas kelias, tačiau pasiryžtame juo eiti, kad žinotume, ar teisinga kryptimi kasdien dirbame, o taip pat norėdami lygiuotis į globalius, ne tik mūsų šalies rinkos lyderius. Ne tik dėl įvertinimo, bet ir dėl to, kad gautume grįžtamąjį ryšį, žinotume, ką galime padaryti geriau.

Vertinimas – kompleksinis

„Norėdami įsivertinti save, kaip darbdavį, pasirinkome „Top Employer“, nes šis tyrimas kompleksinis, jis apima darbuotojų gyvenimo organizacijoje dalis nuo strategijos iki atlygio ir veiklos valdymo, nuo darbuotojų gerovės iki tvarumo. Kelyje link šio įvertinimo mūsų laukė ilgas ir nuoseklus auditas, tyrimai, egzaminavimas, informacijos sisteminimas, veiklos įrodymų pateikimas.

 Renata Augustaitienė, Ignitis grupė

Svarbu tai, kad „Top Employer“ sertifikatas nėra vienkartinis įvertinimas – tai tęstinis įpareigojimas, kad darbuotojų gerovei „Ignitis grupė“ teiks nepaprastą dėmesį ir toliau. Tarptautinis pripažinimas aiškiai parodė, kur Grupė yra stipri, o taip pat – kur turi tobulėti. Todėl, norėdami išlaikyti šį geriausio darbdavio titulą, turėsime nuolat žengti į priekį, nes šią pažangą kasmet seks sertifikuojančioji organizacija“, – komentavo „Ignitis grupės“ atstovės.

„Top Employers Institute“ yra tarptautinė institucija, vertinanti žmogiškųjų išteklių valdymo praktikas. Pagal šią programą buvo pripažinti daugiau nei 1,8 tūkst. geriausių darbdavių 123 pasaulio šalyse. Sertifikatai organizacijoms suteikiami nepriklausomai įvertinus įvairias žmogiškųjų išteklių sritis, kurias sudaro 20 kriterijų, įskaitant talentų valdymo strategiją, darbo aplinką, talentų pritraukimo, edukacijos, žmonių gerovės, įvairovės ir įtraukties bei kitus kriterijus.

„Ignitis grupėje“ Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Suomijoje dirba apie 4,3 tūkst. žmonių.