Rugsėjo 15-25 d. vyko Jungtinių Tautų organizuota tarptautinė iniciatyva #Act4SDGs, kai pasaulio lyderiai susirinko į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją aptarti pažangos įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus. Šia iniciatyva siekta parodyti, kad žmonės visame pasaulyje yra pasirengę imtis aktyvių veiksmų dėl Darnaus vystymosi tikslų.

Pasaulio bendruomenė susibūrė pažymėti Darnaus vystymosi tikslų darbotvarkės įgyvendinimo pusiaukelę. Daugiausia diskutuota klimato, taikos ir teisingumo, tvarių maisto sistemų, lyčių lygybės ir įtraukties temomis.

„Ignitis grupė“ yra įsipareigojusi kurti tvarią ateitį ir prisideda prie visų Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo, daugiausia dėmesio skirdama penkiems didelio poveikio tikslams: prieinamai ir švariai energijai, deramam darbui ir ekonominiam augimui, pramonei, inovacijoms ir infrastruktūrai, atsakingam vartojimui ir gamybai bei klimato kaitos poveikio švelninimui.

„Būdami viena didžiausių organizacijų Baltijos šalyse, šiandien kartu su viso pasaulio atsakingais verslais ir piliečiais prisidedame prie Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo. Siekiame kuo labiau sumažinti savo veiklos poveikį aplinkai ir paspartinti pažangą“, – sako „Ignitis grupės“ tvarumo vadovas Valentas Neviera.

Kaip šių siekių simbolį „Ignitis grupė“ prie savo pagrindinės būstinės Vilniuje iškėlė vėliavą su Darnaus vystymosi tikslais, primenančią darbuotojams ir miestiečiams, kad visi esame atsakingi už planetos išsaugojimą ir kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie geresnės ateities kūrimo.