Pasak „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovės Dalios Bražiūnaitės, daugiau kaip 48 tūkstančių bendrovės nepriklausomo tiekimo klientų, turinčių išmaniuosius skaitiklius, naudojasi „EnergySmart“ programėle. Nuo šiol „Išmanus – Valandinis“ plano klientai, kuriems kiekvienos valandos kainų šuolis ar kritimas biržoje yra labiausiai reikšmingas, informaciją gaus nebe SMS žinutėmis, o programėlės pranešimais. Tai padės klientams dar efektyviau planuoti elektros vartojimą.

„EnergySmart“ programėle besinaudojantys bendrovės klientai stebi savo elektros energijos suvartojimą valandos tikslumu, gali palyginti suvartojimą su kitų panašių namų ūkių suvartojimu, gali pridėti namuose naudojamus elektros įrenginius ir stebėti jų preliminarią suvartojamą energiją, jei turi saulės elektrinę ant stogo arba nutolusiame parke, gali pasižiūrėti, kiek elektros atidavė į tinklą, gali matyti elektros energijos kainą biržoje kiekvieną valandą ir kitą dieną, pagal tai derinti savo elektros energijos suvartojimą, jei turi elektromobilį, gali naudotis išmanaus įkrovimo paslauga ir įkrauti jį tuomet, kai elektros kaina žemiausia.

D. Bražiūnaitė atkreipia dėmesį, jog biržos planui „Išmanus – Valandinis“ reikalingas išmanus skaitiklis ir didesnis vartotojo įsitraukimas. Nes norėdamas sutaupyti, valandinio plano klientas turėtų sekti elektros energijos kainą biržoje, stebėti, kada ji yra mažiausia, o kada didžiausia, pagal tai derinti savo vartojimą – daugiau vartoti tada, kai kaina maža. Kainos sekimui patogi priemonė yra, jau minėta „EnergySmart“ mobilioji programėlė, joje atvaizduota kiekvienos dienos ir valandos kaina elektros biržoje, kiekvienos kitos dienos elektros energijos kainų duomenys pateikiami apie 15:00 val. Lietuvos laiku. Programėlėje esančiuose grafikuose atvaizduoja „Nord Pool“ biržos kainas jau pritaikytas Lietuvos laiko zonai ir su pridėtu PVM. Tai padeda vartotojui tiksliai žinoti ir nesusipainioti kurią valandą, kuri kilovatvalandės kaina bus Lietuvoje.

„Ignitis“ verslo klientai apie reikšmingus kainų pokyčius biržoje ir toliau bus informuojami SMS žinutėmis ir el. laiškais.