Įmantriausiais būdais marginti kiaušiniai, nosį kvapais kutenantys pyragai (tartos) ar iš tolo pavasarine žaluma viliojančios salotos – susirinkę prie šventinio stalo norime išragauti kuo daugiau patiekalų. Jau daugelį metų atsakingą požiūrį į gamtą ir žmones puoselėjanti bei aukštos kokybės produktus iš daržovių kurianti „Bonduelle“ šventinį stalą šiemet kviečia nuspalvinti skoniais ir spalvomis.

Traškūs, tarsi ką tik nuskinti žalieji žirneliai, saldžios kukurūzų burbuolės ar maistinėmis medžiagomis turtingi avinžirniai – nustebsite, kiek daug sveikesnių patiekalų galima sukurti panaudojant daugybę skirtingų daržovių.

Idėjų nepristigs net ir tie, kurių salotomis nesuviliosi – natūraliu skoniu ir didele maistine verte pasižyminčiais „Bonduelle“ produktais galite praturtinti gardžiausius kepinius, o ir suktis virtuvėje ilgai tikrai neprireiks, nes „Bonduelle“ produktai yra sukurti taip, kad juos būtų galima vartoti iš karto arba jie būtų paruošiami itin greitai.

Avinžirniai – nuostabi, tačiau dar ne visų atrasta ankštinė daržovė

Nors daugumai avinžirniai asocijuojasi su kreminės tekstūros humusu, šią ankštinę daržovę galima panaudoti kone kiekviename patiekale – tiek kaip garnyrą, tiek paverčiant avinžirnius pagrindine žvaigžde. Baltymų gausūs avinžirniai gali pakeisti mėsą, o visiems kitiems privalumas išvardinti pritrūktų vietos – daug ląstelienos ir folio rūgšties, gausu įvairių vitaminų bei mineralinių medžiagų, neturi glitimo ir cholesterolio. Argi tai ne puikios ankštinės daržovės?

Nereikės nei per naktį mirkyti, nei kelias valandas virti – maistinėmis medžiagomis turtingi, ypač traškūs ir minkštutėliai „Vapeur“ linijos garuose ruošti avinžirniai gali keliauti tiesiai į lėkštę! O tiems, kurių receptų knygose patiekalų su šia puikia ankštine daržove pritrūko, siūlome išbandyti ypatingąją tartą, kuri tikrai papuoš Velykų stalą.

POMIDORŲ TARTA SU AVINŽIRNIŲ TRUPINIAIS


Pirmiausia pasigaminkite pyrago pagrindą: į dubenį suberkite 250 g miltų, per vidurį suformuokite skylutę ir sudėkite 150 g gabalėliais pjaustyto šalto sviesto, įmuškite vieną kiaušinį ir pagardinkite druska bei cukrumi pagal skonį. Tešlą išmaišykite pirštų galais arba elektriniu prietaisu – turėtumėte gauti nesausą trupinių masę. Tuomet ten pat įpilkite 1 valgomąjį šaukštą šalto pieno ir tešlą išminkykite į rutulį. Susukę į maistinę plėvelę, palikite bent pusę valandos šaldytuve, o vėliau iškočioję klokite kepimo formoje ir subadykite šakute.

Ant tešlos klokite kepimo popierių ir kuo nors jį prispauskite (pavyzdžiui, nevirtomis pupomis ar žirniais). Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pagrindą kepkite apie 25 minutes.

Pasiruoškite įdarą: virtuviniame kombaine stambiai susmulkinkite indelį „Vapeur“ avinžirnių, 2 valg. š. lukštentų pistacijų, 1 skiltelę česnako, 0,5 a. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos bei maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Ant pyrago pagrindo berkite maždaug 100 g tarkuoto kietojo sūrio (galima pamaišyti ir su fermentiniu sūriu), ant viršaus dėkite ¾ „Vapeur“ avinžirnių trupinių masės, tuomet griežinėliais pjaustytą saldųjį svogūną ir 2 saujas perpus pjaustytų vyšninių pomidorų. Ant viršaus suberkite dar vieną porciją sūrio ir likusius avinžirnius.

Tartą vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Prieš patiekdami tartą galite papuošti šviežiais žalumynais.

Žalieji žirneliai – norintiems prisiminti vasaros skonį

Prekybos centruose žirnelius galite pirkti visus metus – šaldytus arba konservuotus. Jie puikiai atstos šviežius ir nė kiek nenusileis savo skoniu. Žalieji žirneliai gali pasigirti įspūdinga maistine charakteristika – kaloringumas tikrai nedidelis, o reikalingų vitaminų, mineralų ir skaidulų juose gausu.

Natūralų skonį ir traškumą išsaugoję konservuoti „Bonduelle“ žirneliai leis pasijusti taip, lyg valgytumėte ką tik atneštus iš daržo. Būtinai paskanaukite, tik nesuvalgykite visko – žirnelių prireiks dar vienam puikiam Velykų receptui.

OŽKOS SŪRIO IR ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ TARTA


Tartos pagrindui naudokite anksčiau straipsnyje jau rašytą receptą, o įdarui prireiks: 1 indelio „Bonduelle“ konservuotų žirnelių, 200 g griežinėliais pjaustytų virtų bulvių, 200 g ožkos sūrio, 1 smulkinto poro, 4 didesnių kiaušinių. 3 šaukštų pieno ir saujos šviežių mėtų.

Gaminimas. Saują „Bonduelle“ žirnelių atidėkite į šalį, o likusius suberkite į indą, sumaišykite su didžiąja dalimi mėtų, 100 g ožkos sūrio ir žiupsneliu druskos. Viską sutrinkite iki pesto konsistencijos masės.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą, kol jis suminkštės. Kol poras keps, dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir žiupsneliu druskos.

Ant atvėsusio pyrago pagrindo paskleiskite kepintus porus, sudėkite griežinėliais pjaustytas virtas bulves, paskirstykite žirnelių pestą ir supilkite kiaušinių plakinį. Ant viršaus berkite likusius žaliuosius „Bonduelle“ žirnelius ir ožkos sūrį. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Tartą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite maždaug 25 minutes. Ištraukę iš orkaitės leiskite atvėsti ir tik tuomet pjaustykite.

Saldieji kukurūzai – lengvai paruošiami ir labai skanūs

Švelnūs, sultingi ir maloniai traškūs kukurūzai tinka tikriausiai visiems patiekalams gardinti – į salotas, į kepinius ir net desertams! Dėl atsakingo ūkininkavimo „Bonduelle“ šiandien gali džiaugtis, kad jų gaminami kukurūzai – natūralaus skonio. Be pesticidų likučių, genetiškai modifikuotų organizmų ir pridėtinio cukraus – sveika, skanu ir lengvai derinama kasdienybėje!

Su „Bonduelle“ viskas paprasta, tad kukurūzai, kaip ir kiti puikūs produktai, jau paruošti vartojimui – nusausinate ir skanaujate! O skanaudami galite pasigaminti ir lengvai paruošiamą pikantišką tartą.

MAROKIETIŠKA TARTA SU SALDŽIAISIAIS KUKURŪZAIS


Tartos pagrindo receptą rasite šiek tiek aukščiau, o įdarui prireiks kelių papildomų ingredientų: 1 smulkiai pjaustyto saldaus svogūno, 2 smulkintų skiltelių česnako, 1 indelio „Bonduelle“ kukurūzų, 1 indelio „Vapeur“ avinžirnių, 2 didesnių smulkiai pjaustytų bulvių, 2 smulkiai pjaustytų pomidorų, 2 saujų smukintų špinatų lapų, 4 kiaušinių, 3 valg. š. pieno ir druskos bei maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Darbo bus išties nedaug: visus ingredientus, išskyrus pieną ir kiaušinius, suberkite į indą ir išmaišykite, o tuomet dėkite ant iškeptos tartos. Atskirame inde išplakite kiaušinius su pienu, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais ar kitais jums patinkančiais prieskoniais. Pilkite ant daržovių masės. Jei norisi traškesnės plutelės, ant viršaus galite užberti sūrio.

Tartą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite maždaug 30 minučių. Ištraukę iš orkaitės leiskite atvėsti ir tiekite ant stalo.