Reikės:

  • 0,5 raudonojo kopūsto,
  • 0,5 baltagūžio kopūsto,
  • 2 morkų (normalaus dydžio),
  • 1 raudonojo svogūno galvutės,
  • 2–3 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ originalaus lietuviško majonezo,
  • 2 valg. š. graikiško jogurto (nebūtinai),
  • 1 arbat. š. Dižono garstyčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 2 arbat. š. obuolių acto,
  • žiupsnelio smulkintų petražolių,
  • 1 arbat. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Pasigaminkite padažą, nes jis čia bene svarbiausias. Į dubenį sudėkite majonezą, jogurtą (švelnesniam skoniui), garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite. Kai kurie deda šiek tiek cukraus, taigi žiūrėkite pagal skonį.

Padažas paruoštas, smulkinkite daržoves: supjaustykite plonais šiaudeliais abi kopūsto puseles, burokine trintuve susmulkinkite morkas. Daržoves sudėkite į dubenį, suberkite saują susmulkintų petražolių.

Salotas gardinkite pasigamintu naminiu padažu, užberkite sezamo sėklų. Skanaus!