Apsipirkinėti pradeda rugpjūtį

„Norfa“ prekybos tinklo pramoninių prekių grupės vyr. vadybininkės Ritos Povilauskienės teigimu, tėveliai apsipirkti skuba jau rugpjūtį. Tačiau, didžiausias pirkimo bumas – savaitė prieš rugsėjį.

„Pirkimo pikas prasideda savaitė prieš rugsėjo 1-ąją, tačiau daug perkama visą rugpjūčio mėnesį bei pirmąją rugsėjo savaitę. „Norfoje“ vyksta labai daug akcijų, savaitgalio akcijos prasideda jau nuo liepos pabaigos. Pirkėjai mielai naudojasi proga nusipirkti mokyklinių prekių pigiau“, – pasakojo pramoninių prekių grupės vyr. vadybininkė.

Visgi, derėtų atsižvelgti į tai, kad mokyklinį krepšelį reikėtų sudaryti iš anksto. Siekiant kuo optimaliau sudėlioti pirkinių sąrašą, rekomenduojama vadovautis ir mokytojų nurodymais.

„Svarbu neskubėti apsipirkinėti. Pirmiausia, labai svarbu gauti iš mokytojos informaciją, kokios priemonės bus reikalingos. Tai padės tėveliams sutaupyti. Kiekviena mokytoja vaikams sudaro tam tikrą kanceliarinių prekių sąrašą. Patarčiau tėvams pasiteirauti mokyklos arba mokytojos, ko gali prireikti mokymosi procese“, – teigė VŠĮ Vilniaus privačios gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Knystautienė.

Svarbu ne tik kaina

Pavaduotoja ugdymui J. Knystautienė taip pat pataria atsižvelgti ir į kainą. Jos teigimu, tikslingiausia yra pirkti priemones, kurios nepatenka nei į brangiausių, nei į pigiausių prekių sąrašą. Be to, ji pastebėjo, kad į apsipirkinėjimo procesą pravartu įtraukti ir vaikus.

„Vaikams, ypač pirmokams, siūlyčiau rinktis kainų ir kokybės vidurkį. Vaikui bus patogu naudoti, o pinigai nebus išmesti veltui. Taip pat svarbu apsipirkinėti kartu su būsimais pirmokais. Galima kartu aptarti, kam bus reikalinga kiekviena prekė, kad vaikas nebijotų tokio kiekio daiktų. Tėveliai su vaikais kartu gali palyginti kainas, kokybę, o vaikas po truputėlį su malonumu išmoks skaičiuoti”, – patarimais dalinosi ji.

Be to, svarbu ne tik atsižvelgti į kainas, bet ir neprisipirkti per didelio kiekio daiktų, kuriuos vėliau gali tekti išmesti. Mat kainos kartais tikrai gali kandžiotis, o iš prekių gausos itin sunku išsirinkti tik tai, ko labiausiai reikia.

„Jeigu sąraše nurodyta nusipirkti spalvotus pieštukus – nereikia pirkti dviejų, trijų ar net keturių pakuočių. Pradžioje tikrai užtektų po vieną, o vėliau galima pripirkti mokymosi proceso eigoje. Taip bus mokomas ir vaikas, kad daiktus reikia saugoti. Svarbu, kad jis negalvotų taip, jog tėtis ar mama nupirko 10 vienetų, tad jis gali jų nesaugoti“, – pastebėjo J. Knystautienė.

Taip pat pavaduotoja ugdymui atviravo, kad prieš prasidedant naujiems mokslo metams, nemažai darbo turi ir mokytojas. Jo tikslas – sugalvoti tokį mokyklinių prekių krepšelį, kuris bus naudingas ištisus metus.

„Mokytojai, sudarinėdami mokyklinį krepšelį, stengiasi peržiūrėti, ar reikmenys nebus brangūs ir tikrai bus reikalingi ir sunaudoti mokymo procese. Iš tikrųjų, aš suprantu ir tėvelius, kurie gali būti nepatenkinti, kad mokytojas sugalvojo sąrašą priemonių, kurios vėliau nepanaudojamos. Mokytojas, pirmiausia, turėtų atsisėsti ir pergalvoti udgymo proceso planą ir kas vaikui bus reikalinga“, – atkreipė dėmesį ji.

Galima ir sutaupyti

Štai būsimo pirmoko mama Indrė Stankevičienė atviravo, kad brangiausiai jai atsiėjo mokyklinė uniforma. Jeigu mokykloje ją dėvėti privaloma – mokinio krepšelis gali siekti net kelis šimtus eurų.

„Daugiausiai kainuoja rūbai mokyklinukui, ypač jei reikalinga uniforma. Antroje vietoje – kokybiška kuprinė. Mes pirkome praėjusių metų modelį, todėl sutaupėme. Uniforma mums kainavo 200 eurų, kuprinė – 30, mokyklinės priemonės – 50. Taigi, suma siekė apie 300 eurų. Tikrai buvo galima pataupyti labiau, tačiau mes nusprendėme pasidžiaugti pokyčiais pirmoko gyvenime“, – pasakojo moteris.

Pramoninių prekių grupės vyr. vadybininkės R. Povilauskienės teigimu, parduotuvėse brangiausiai kainuoja kuprinės. Tačiau, kiekvienas gali rinktis pagal savo galimybes ir pasistengti sutaupyti, perkant pigesnes prekes.

„Brangiausiai kainuoja kuprinė. Tačiau jų kainos „Norfos“ parduotuvėse labai įvairios. Brangiausia gali kainuoti ir kelias dešimtis eurų. Kainos taip pat priklauso ir nuo to, kokio gamintojo prekės yra perkamos. Pigiausios – Azijos gamintojų prekės“, – teigė ji.

Žadamas karantinas – ruoštis netrukdo

Pasak VŠĮ Vilniaus privačios gimnazijos direktoriaus pavaduotojos, mokinio krepšelis neturėtų keistis net ir tuo atveju, jei bus įvestas karantinas. Jos teigimu, tos pačios priemonės gali būti naudojamos ir namuose.

„Tikimasi, kad mokymosi procesas bus mišrus. Atsižvelgiant į visus sveikatos apsaugos ministro reikalavimus ir užtikrinant saugumą, kai kurie užsiėmimai vyks namuose, kai kurie – mažose grupėse mokykloje. Net jeigu ir bus paskelbtas karantinas, mes tikimės, kad ugdymas nevyks tik namuose, tad tos prekės bet kokiu atveju bus reikalingos.

Kalbant apie karantiną, kuris vyko nuo kovo mėnesio iki gegužės galo, vaikai tikrai naudojo ir piešimo priemones, ir kūno kultūros bei sporto aprangas, nes pamokos vis tiek vyko, tačiau nuotoliniu būdu. Aš manau, kad kanceliarinių prekių paketas nesikeis“, – teigė ji.

Jai antrino ir mama I. Stankevičienė, kuri įsitikinusi, kad sėkmingam mokymosi procesui, net jei jis vyktų ir namuose, reikalingos tokios pat priemonės, kurių gali prireikti mokykloje.

„Mes tikimės, kad pradinukai mokysis įprastu būdu, manome, jog niekas nesikeis. Tačiau, net mokantis namie, mano nuomone, reikalingos gražios ir funkcionalios priemonės, pakankamas jų kiekis, kad vaikas galėtų lavinti savo fantaziją, įgūdžius bei kitas savybes“, – pastebėjo būsimo pirmoko mama.

Kiek kitokiomis nuotaikomis gyvena „Norfa“ prekybos tinklas. Jo atstovės teigimu, situaciją itin sunku prognozuoti, o nuo koronaviruso plėtros gali priklausyti ir pardavimų kiekis. Tikėtina, kad kai kurių prekių pardavimo mastai gali sumažėti.

„Labai sunku prognozuoti, kokia bus situacija su COVID-19. Nėra aišku, ar vaikai eis į mokyklą, ar mokysis nuotoliniu būdu. Nuo to priklausys ir prekyba. Gali būti, kad šiemet mažai parduosime kuprinių, pieštukinių, sportinės aprangos maišelių“, – pasakojo pramoninių prekių grupės vyr. vadybininkė R. Povilauskienė.

Užsakymo nr.: PT_84958883