Gruodžio 2 d. 9.40 val. organizuojamas vienos valandos festivalis „Aš neabejingas, o Tu?". Šiemet festivalis šiemet vykdomas įtraukiant programą ERASMUS+, kurios dėka renginyje dalyvaus svečiai iš Belgijos ir Bulgarijos.

Pasak Delfinų terapijos sk. vedėjos, prof. dr. Brigitos Kreivinienės, kasmet renginys sulaukia labai daug švietimo įstaigų ir socialinių partnerių, kurie aktyviai stengiasi prisidėti prie supratimo apie žmones su negalia didinimo. Šis festivalis skleidžia teigiamą žinią apie žmones su negalia, teigdamas, jog negalia nėra kliūtis draugystei ir bendrystei. Šiemet šis festivalis vyks ir gyvai, ir per nuotolį.

Brigitos Kreivinienė sako, kad tik paskelbus apie festivalį, visos vietos buvo rezervuotos, todėl mokyklos ir darželiai yra kviečiami aktyviai prisijungti dalyvavimui nuotolyje. Dalyvavimo nuotolyje registracijos forma:

Šiemet prie festivalio rengimo kaip ir kasmet prisideda socialiniai partneriai: Klaipėdos Regos ugdymo centras, Klaipėdos Litorinos mokykla, Šiaulių miesto lopšelis-darželis „Pasaka". Renginio globoja Rotary „Aditės" klubas.

Festivalyje dalyvauti kviečiamos priešmokyklinio ugdymo grupės (6-7 m.) ir pradinių klasių mokiniai (7-10 m.), kurie ugdomi kartu su vaikais, turinčiais specialiųjų poreikių. Tiesioginės transliacijos metu vaikai turės galimybę prisijungti, stebėti diskusijas ir interviu negalios tema su renginio svečiais, dalyvauti edukacijose, bendrauti su paraolimpiečiu Augustu Navicku, įsitraukti į praktines veiklas kartu su renginio vedėjais, įvairiais personažais ir delfinais. Visas renginys vyks lietuvių kalba su subtitrais.

Kadangi vietų skaičius ribotas, kviečiame nedelsti bei registruoti savo klasę/grupę į nuotolinį festivalį!