„Bendradarbiavimo programos tapo neatsiejama įmonės kasdienybės dalimi. Tai įrankis ne tik neformaliam darbuotojų bendravimui, bet ir sprendimas efektyvesniam bei sklandesniam darbo procesui užtikrinti. Darbuotojai išvengia nereikalingų susirašinėjimų el. paštu, nes reikiamus kolegas tiesiog gali pasiekti greičiau. Tai taip pat padeda lengviau komunikuoti su nuotoliniu būdu dirbančiais darbuotojais“, – tokių programų pliusus vardina Milda Klimašauskaitė, „Microsoft“ debesijos sprendimų produktų vadovė kompanijoje „Telia“.

Tiek „Teams“, tiek „Slack“ siūlo nemokamas programų versijas. Pirmasis skirtumas –susirašinėjimo archyvo dydis. Nemokamoje „Slack“ versijoje saugoma 10 000 žinučių, o „Teams“ siūlo neribotą susirašinėjimo archyvą. Skiriasi ir siūlomi failų saugyklos dydžiai: 5GB visai komandai suteikiami naudojant „Slack“, o „Teams“ – 10 GB komandai, bei po 2 papildomus GB kiekvienam vartotojui. Nemokamoje „Slack“ programos versijoje vaizdo konferencijos ir skambučiai galimi tik su vienu kontaktu, tuo metu „Teams“ – iki 80 žmonių. Visgi „Slack“ leidžia vienoje komandoje dirbti neribotam žmonių skaičiui, o „Teams“ nemokama versija apsiriboja 300 žmonių komandoje. Tačiau žvelgiant į suteikiamas funkcijas, didesniam darbuotojų kiekiui reikės daugiau vietos saugoti failams bei pasitelkti įvairias kitų gamintojų programas, kurių kiekiu „Teams“ taip pat lenkia „Slack“ savo nemokamoje versijoje (10 prieš daugiau nei 140).

Renkantis mokamus šių programų planus pirmiausia į akis krenta didesnis debesų talpyklos dydis. „Slack“ siūlomos „Standard“ (6,25 Eur/mėn.) ir „Plus“ (11,75 Eur/mėn.) versijos suteikia atitinkamai 10 ir 20 GB vietos vienam vartotojui. Pasirinkus „Office 365 Business Essentials“ bei „Office 365 Business Premium“ planus (atitinkamai 3,99 Eur ir 9,99 Eur per mėnesį), „Teams“ naudojamoje „Sharepoint“ aplinkoje suteikiama 1 TB vietos ir papildomai po 10 GB nuo kiekvienos įsigytos licencijos. Be to, kiekvienas komandos narys gauna po 1 TB dydžio debesijos talpyklą „OneDrive“ verslui.

Daugelį „Standard“ ir „Plus“ planų suteikiamų funkcijų „Slack“ platformoje turi net ir nemokama „Teams“ versija, pavyzdžiui, ekrano transliavimo funkciją ir svečio prieigą. Be to, balso ir vaizdo konferencijose mokamose „Slack“ versijose gali dalyvauti iki 15 žmonių – gerokai mažiau nei „Teams“ (80 vartotojų).

Vienas kertinių šių programų skirtumų yra tas, jog „Teams“ įeina į „Office 365“ programų paketus ir integruotai veikia su kitomis jų programomis. Užsisakę šiuos planus gausite ne tik įmonės vidinės komunikacijos programą, bet ir „Excel“, „Word“, „PowerPoint“ bei kitas kitas dažnai versle naudojamas „Microsoft“ programas, o redaguoti šių programų failus galėsite nepalikdami „Teams“ programos aplinkos. Taip pat galima rinktis iš daugiau nei 140 kitų gamintojų programėlių. Tuo tarpu pasirinkus „Slack“ mokamas versijas integruojamų programų kiekis išauga iki 800.

„Teams“ yra naujos kartos įmonės komunikacijos įrankis. Viena iš pagrindinių jo išskirtinių savybių – tai betarpiškas „Office 365” programų naudojimas pačioje „Teams“ aplinkoje. Tokiu būdu darbuotojai gali dar greičiau ir efektyviau dalintis failais, juos komentuoti ir redaguoti. Kitos „Office 365“ savybės, tokios kaip debesija ir verslo klasės el. paštas, įmonėms suteikia dar daugiau patogumo ir saugumo“, – sako M. Klimašauskaitė.

Turite klausimų apie „Teams“ ar „Office 365“? Kreipkitės į savo „Telia“ vadybininką arba susisiekite telefonu 1816.

Užsakymo nr.: PT_79664445