„Pirma ir svarbiausia kiekvieno internetinio susirinkimo taisyklė – geras internetas. Antra, tinkama programinė ir techninė įranga. Tik turint šias sąlygas virtualų susirinkimą galima lyginti su gyvu bendravimu ir vertinti jo pranašumus. O jų yra išties daug“, – sako Milda Klimašauskaitė, „Microsoft“ debesijos sprendimų produktų vadovė kompanijoje „Telia“.

Lankstus laiko planavimas

Įprastiems susirinkimams daugiausia kritikos strėlių lekia dėl sugaištamo laiko: rasti visiems dalyviams tinkamą valandą, laisvą patalpą, pasirūpinti reikiama medžiaga, laiku atvykti ir išbūti iki pabaigos, kuri dažnai nusikelia, tampa prabanga.

Būtent laiko taupymas yra vienas esminių virtualių konferencijų privalumų. Kadangi darbuotojams nereikia nustatytu laiku būti konkrečioje vietoje, tokio susirinkimo laiką galima planuoti gerokai lanksčiau, nesvarbu, kur yra jo dalyviai – namuose, kavinėje ar laukia skrydžio oro uoste.

Nors interneto ryšys leidžia bendrauti kokybiškiau ir pašnekovai gali matyti vieni kitus, tai nėra privaloma sąlyga: prie virtualaus susirinkimo galima prisijungti ir balso skambučiu. Be to, į virtualų susirinkimą galima lengvai įtraukti daugiau dalyvių, pavyzdžiui, jei jo metu paaiškėja, kad reikia konkretaus specialisto įžvalgų, patarimų ar komandos vadovo patvirtinimo.

„Geriausiai internetinių konferencijų nauda pajuntama tais atvejais, kai reikia susitikti su kituose miestuose ar net šalyse esančiais kolegomis. Užuot gaišus laiką kelionėms, susitikimą galima organizuoti visiems patogiu laiku ir norint jame dalyvauti užtenka turėti kompiuterį ar telefoną. Ši praktika pasiteisina ir organizuojant mokymus: juos vedančiam darbuotojui nereikia keliauti į skirtingas vietas ir kartoti tą pačią medžiagą kelis kartus“, – pastebi M. Klimašauskaitė.

Viskas vienoje vietoje

Galimybė organizuoti nuotoliniu būdu vykstančius susirinkimus naudinga ne tik darbuotojams, bet ir įmonėms, kadangi jos gali ieškoti darbuotojų ir samdyti juos ne pagal gyvenamąją vietą, o pagal jų kompetencijas. Jei patyręs tam tikros srities specialistas gyvena kitame mieste, jam nebūtina kasdien važiuoti į darbą vien tam, kad sudalyvautų komandos susitikime – tai jis gali atlikti ir nuotoliniu būdu, o debesijos paslaugos ir komandinio darbo įrankiai debesijoje leidžia pasiekti visus reikiamus dokumentus, gauti informaciją ir ja dalintis su kitais.

Internetu vykstančio susitikimo sklandumą ir kokybę užtikrina tam pritaikyta programinė ir techninė įranga. Viena iš geriausių alternatyvų šiuo metu yra „Microsoft“ susirinkimų kambario sprendimas, kurį sudaro programa „Teams“ ir „Lenovo“ bei „Logitech“ techninė įranga. Atsižvelgiant į įmonės poreikius, siūloma mažoms, vidutinėms ir didelėms salėms pritaikyta įranga, susidedanti iš valdymo panelės, vaizdo kamerų, mikrofonų ir garsiakalbių.

„Šio sprendimo techninė įranga užtikrina kokybišką vaizdą, garsą ir patogų susirinkimo valdymą, o saugumu pasirūpina „Teams“ programa. Dvipusis duomenų šifravimas neleidžia prasprūsti virusams ir įsilaužėliams, be to, vartotojų paskyros priklauso įmonei, tad užtikrinamas privatumas. Taip pat ši programa susitikimą gali įrašyti, jame dalyvaujantys žmonės gali vesti atmintinę, kurią, kaip ir kitus susitikimo erdvėje pasidalintus dokumentus, gali pasiekti visi dalyviai“, – teigia M. Klimašauskaitė.

Virtualūs susitikimai taupo laiką ir kelionių išlaidas, be to, „Microsoft“ susirinkimų kambarys nereikalauja didelių investicijų, nes „Telia“ šį sprendimą siūlo nuomos būdu.

Norite sužinoti daugiau apie „Microsoft“ susirinkimų kambario sprendimą ar kitas verslui skirtas IT paslaugas? Kreipkitės į savo „Telia“ vadybininką arba susisiekite telefonu 1816.

Užsakymo nr.: PT_79778815