Dėl ribotų galimybių gauti burnos chirurgo konsultacijas nemažai žmonių pas šiuos specialistus apsilanko tuomet, kai negalavimai labiau pažengę ir reikia sudėtingesnio gydymo. Norėdama padėti žmonėms lengviau gauti burnos chirurgo konsultaciją, Era Esthetic Dental klinika nusprendė iki rugsėjo pabaigos teikti nemokamas burnos chirurgo konsultacijas.

Plačiau apie šią iniciatyvą sutiko papasakoti pacientus konsultuosiantis Era Esthetic Dental gydytojas odontologas – burnos chirurgas Andrius Petrauskas.

Konsultacija – kada reikalinga?

Burnos chirurgo konsultacija – itin svarbi dantų sveikatą ir estetiką atkuriančio proceso dalis. Konsultacijos metu specialistas kliniškai bei radiologiškai įvertina paciento dantų būklę ir atsako į visus pacientui kylančius klausimus.

Pasak pašnekovo, į burnos chirurgą pacientai dažniausiai kreipiasi ar būna atsiunčiami dėl sudėtingesnių burnos srities bėdų, tokių kaip kreivai ar neteisingai išdygę protiniai dantys, nebepataisomai nuskilę ar sugedę dantys, kaulo priauginimo operacijos, dantų implantacijos ir panašios procedūros. A. Petrausko teigimu, burnos chirurgo konsultacija itin naudinga vieno ar daugiau dantų netekusiems pacientams, svarstantiems apie implantus. Galime pasiūlyti ne vieną implantacijos būdą, tokį kaip vienmomentė, „visi ant keturių" ar standartinė (keliais etapais vykstanti) implantacija. Jums tinkamiausią konsultacijos metu parinks specialistas.

Išsiaiškinę pacientą kamuojančias problemas burnos chirurgai pateikia sprendimus dėl tolimesnio gydymo, sudaro gydymo planą, aptaria kainas, supažindina su galimomis komplikacijomis ir atsako į kitus kylančius klausimus. Siekiant geriausių rezultatų organizuojami konsiliumai, kurių metu skirtingų sričių odontologai kartu ieško optimaliausio ir individualius poreikius tenkinančio sprendimo.

Dažniausiai kamuojančios problemos

Kitų sričių odontologai pacientus siunčia ar žmonės tiesiogiai kreipiasi dėl sudėtingų dantų šalinimų, protinių dantų sukeltų bėdų ir prarastų dantų atstatymo. Prarasti dantys atstatomi populiariausiu ir, kaip parodė tyrimai, patikimiausiu būdu – dantų implantais, kuriuos burnos chirurgas įsriegia, o jeigu trūksta kaulo ar minkštųjų audinių, paruošia ir priaugina kaulo ložę ir minkštuosius audinius.

Retesnės priežastys, dėl kurių pacientai lankosi pas burnos chirurgą: lūpų ir liežuvio pasaitėlio korekcijos, dantų ir žandikaulių pūliniai, cistos, lūpų, liežuvio, kaulo ir dantenų augliai. Visų dantų netekusiems pacientams dažnai prastai laikosi išimami dantų protezai. Norint pagerinti jų laikymąsi kartais atliekamos implantacijos įsriegiant specialius implantus, kurie padeda pritvirtinti išimamus protezus.

Jei skundžiatės bent viena iš aukščiau išvardintų bėdų, maloniai kviečiame užsiregistruoti nemokamai burnos chirurgo konsultacijai.

Andrius Petrauskas – mylimas pacientų ir kolegų

„Stengiuosi išsaugoti tai, kas įmanoma, ir atstatyti tai, kas prarasta. Vengiu šiuo metu paplitusio reiškinio – parduoti žmogui gydymą, kurio jam nebūtinai reikia. Vienas iš pagrindinių chirurgijos principų – nepakenkti, tad savo darbe visuomet pasveriu operacijos naudą ir žalą“.

Tokiais žodžiais darbe vadovaujasi daugiau nei penkiolikos metų patirtį turintis gydytojas odontologas – burnos chirurgas A. Petrauskas. Ne tik savo profesionalumu, bet ir asmeninėmis savybėmis pacientų bei kolegų meilę ir pasitikėjimą užsitarnavęs specialistas pasižymi empatija ir atidumu, geba nuraminti net didžiausią nerimautoją. Anot kolegų, įsigilina į kiekvieną situaciją ir pacientus net nustebina, kad tokios sudėtingos procedūros gali būti atliekamos be skausmo ir diskomforto. Specialistas nuolatos kelia kvalifikaciją ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių konferencijose, domisi odontologijos ir burnos chirurgijos naujienomis.

Andrius Petrauskas atlieka visas burnos chirurgų teikiamas procedūras, tokias kaip visų sudėtingumo lygių (neišdygusių, užstrigusių, retinuotų) dantų šalinimas, dantų implantacijos (vienmomentės ir vėlyvos), visų dantų atstatymo ant implantų operacijos, ortodontiniai miniimplantai, kaulo augmentacijos (priauginimo) operacijos, sinuso dugno pakėlimo operacijos, dantų ir žandikaulių cistų operacijos, dantų šaknų viršūnių rezekcijos, dantų amputacijos, liežuvio ir lūpų pasaitėlių korekcijos, kitos smulkios burnos ertmės chirurginės operacijos.

Dažniausiai burnos chirurgo atliekamos procedūras

Dantų implantacija

Dantų implantai padeda atkurti prarastą dantį arba dantų grupę, kartais net ir visus dantis. Netekus dantų suprastėja kramtymo kokybė, gretimi dantys praranda natūralią „kaimyninio“ danties“ teikiamą atramą, nesąmoningai keičiasi kramtymo judesiai, todėl ilgainiui dėl prarasto danties netaisyklingai pasikeičia sąkandis (gali deformuotis net veido forma).

Era Esthetic klinikoje pacientams siūlomi šveicariški Straumann implantai, kurie yra ilgaamžiai ir patikrinti laiko – pradėti gaminti prieš 65 metus. Lietuvoje šie implantai odontologijos klinikose naudojami jau beveik du dešimtmečius. Išskirtinės Straumann implantų savybės – itin tvirtas lydinys (tvirtesnis už titaną), geresnį įaugimą į žandikaulį skatinantis ir uždegimus mažinantis paviršius. Šios savybės įrodytos daugiau nei 3000 tyrimų visame pasaulyje.

Implantavimo procedūros metu dėl nejautros pacientas nieko nejaučia. Implantas „prigyja“ per keletą mėnesių, tuomet ant jo tvirtinamas danties protezas. Jei nepakanka žandikaulio kaulo apimties, atliekamos papildomos kaulo augmentacijos procedūros, kurių metu atkuriami žandikaulio fragmentai. Danties implantas – ilgaamžis ir patikimas danties protezavimo būdas, kurio ilgaamžiškumas priklauso nuo dantų higienos ir kasdienės priežiūros.

Protinių dantų gydymas ir rovimas

„Kartais protiniai dantys, dar kitaip vadinami trečiaisiais krūminiais dantimis, išdygsta taisyklingai ir nesukelia jokių problemų. Tokiais atvejais jokių priemonių imtis nereikia. Visgi, dažniau protiniai dantys išdygsta kreivi arba išsiklaipę, lieka įkalinti dantenose arba žandikaulyje. Tokiais atvejais protinius dantis rekomenduojama šalinti, bet svarbu suprasti, kad tokia alternatyva siūloma tikrai ne visiems.

Pasak A. Petrausko, dažniausiai protinius dantis reikia šalinti tada, kai juos pažeidžia dantų kariesas, prasideda dantenų ligos, tokios kaip gingivitas ar parodontozė, atsiranda perikonoritas (apnašos sukelia dantis supančių minkštųjų audinių infekciją), cistos arba gerybiniai augliai.

Taip pat protiniai dantys raunami tuomet, kai juntamas nuolatinis skausmas, atsiranda patinimas ir maudimas, traumuojama skruostų gleivinė, iškyla estetikos problemų ar sunku palaikyti tinkamą burnos higieną. Svarbu atkreipti dėmesį, kad ne visais išvardintais atvejais šalinimas – vienintelė išeitis. Kai kuriais atvejais gali užtekti gydymo antibiotikais, laiku atliekamos burnos higienos arba įprasto dantų gydymo.

Jei jus kamuoja aukščiau išvardintos burnos ar dantų problemos, nieko nelaukite ir užsiregistruokite nemokamai konsultacijai. Tai padaryti galite telefonu +370 691 11112 arba el. paštu info@eradental.lt.