Kosmetikos ir maisto papildų parduotuvės „Newcrush“ atstovė, vaistininkė Milda Miknevičienė, kuri jau 10 metų domisi ir puoselėja natūropatijos tradicijas, kas dieną konsultuoja klientus įvairiais sveikatos bei maisto papildų klausimais, todėl padės atsakyti į klausimus ir išsiaiškinti kas slypi maisto papildų sudėtyje ir ką rekomenduotina rinktis.

Kaip apskritai reikėtų išsirinkti maisto papildus – iš kur žinoti ką rinktis, juk maisto papildų yra tokia gausa nuo rūšių iki prekinių ženklų. Tad, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis maisto papildus?

Rinkoje tikrai yra labai daug įvairių maisto papildų gamintojų, aš visada atkreipiu dėmesį į šiuos pagrindinius aspektus: kokios spalvos yra tabletės ar kapsulės (nudažytos kapsulės ar didelės storos tabletės greičiausiai turės daugybę nereikalingų priedų) ir žinoma, skaitau sudėtį. Labai svarbu, kad gautume pakankamą kiekį vitaminų, mineralų ar augalinės medžiagos, kurią paskyrė gydytojas ar žinome patys, kad mums jos trūksta. Todėl žiūriu į pakuotėje esančias lenteles ir atkreipiu dėmesį į koncentracijas, sudėtinių dalių formas (vienos iš jų pasisavins geriau negu kitos).

Daugelis maisto papildus vartoja tik žiemos sezonu, o vasarą juos tikrai pamirštame arba nežinome ką rinktis, kokios būtų jūsų maisto papildų rekomendacijos vasaros laikotarpiu?

Vasaros metu gerai pasirūpinti savo nervų sistema, todėl verta pavartoti B grupės kompleksinių maisto papildų, taip pat nepamiršti omega 3, ypač jeigu mityboje jų vartojame mažai - per savaitę 2-3 kartus nevalgome žuvies. O kelionių metu pravers virškinimą gerinančios medžiagos: fermentai, gerosios bakterijos. Sportuojantiems vasarą reikėtų nuolat pasipildyti mineralais: kalciu, magniu ar kaliu (dėl kalio papildymo pasitarkite su gydytoju ar reguliariai išsitirkite jo kiekį).

Kokie jūsų nuomone maisto papildai yra svarbiausi kiekvienam žmogui?

Mes visi esame labai skirtingi, mūsų poreikiai ir sveikatos problemos irgi skiriasi, todėl siūlau įsiklausyti į mūsų kūno poreikius ir stengtis nelaukti ir kreiptis į gydytojus ar vaistininkus pajutus pirmuosius simptomus, kurie kelia rūpestį. Visiems reikėtų bent 2-3 kartus per metus pavartoti multivitaminų kompleksą, taip pat nepamiršti mitybą papildyti tomis medžiagomis, kurių su maistu gauname nepakankamai. Vienam tai gali būti amino rūgštys, kitam omega 3 riebiosios rūgštys ar mineralai.

Ar tiesa, kad daugiau nei 50 % tablečių yra gaminamos naudojant klijus, žinomus kaip kietikliai, kurie išlaiko tabletės formą?

Tabletės turi išlaikyti formą, atrodyti komerciškai patraukliai, todėl dažnai maisto papildų gamintojai prideda įvairių papildomų nenaudingų medžiagų kaip: magnio stearatas, talkas ar kt. Tačiau šios medžiagos gali alergizuoti, trukdyti įsisavinti veikliąsias medžiagas. Kiti maisto papildų gamintojai į tai žiūri labai atsakingai ir atsisako įvairių užpildų, o maisto papildus gamina kapsulių, lašų ar miltelių pavidalu, kur visos sudėtinės dalys yra veiklūs ingredientai.

Rasti kokybiškus ir švarios sudėties maisto papildus iš ties nėra paprasta, daugelio rinkoje esančių papildų sudėtis yra kupinos dažiklių, kietiklių, pridėtinių nereikalingų priedų ir kt. Newcrush asortimente esantis maisto papildų prekinis ženklas Viridian yra lyderiaujanti etiškų vitaminų gamintoja, turinti gausų kiekį apdovanojimų, patvirtinančių, jog prekinis ženklas įsipareigojęs tiekti tik švarius ingredientus, rūpintis aplinka bei dalyvauti labdaringoje veikloje.

Rūpinasi ne tik žmonėmis, bet ir gamta

Viridian renkasi žaliavas auginamas netoliese, kad aplinkos tarša transportuojant būtų kuo mažesnė, visiškai atsisako bandymų su gyvūnais, o dalį savo pelno paaukoja labdaros organizacijoms. Labiau pasigilinus į kitų kompanijų, kurių produktus vartojate kasdien veiklą, galbūt sužinosite, kad tai didelės farmacinės arba masinius užsakymus vykdančios gamintojos. Viridian – vienai šeimai priklausanti maisto papildų kampanija, įsikūrusi Didžiojoje Britanijoje.

Etiškumas svarbiausia

Viridian etika apima ingredientų paiešką ir gamybą. Pagamintuose produktuose nėra genetiškai modifikuotų ar spinduliuotės paveiktų ingredientų, o veikliosios bei maistinės medžiagos 100 proc. aktyvios ir be priemaišų. Nenaudoja cukraus, dažomųjų ar dirbtinių skonį gerinančių medžiagų, todėl produktai yra švarūs ir visiškai gryni. Produktų kūrime ir gamyboje yra panaudojama ilgametė farmacijos patirtis, kapsulės apvalkalas yra augalinės kilmės, todėl lengvai suyra skrandyje ir tinka vegetarams ir veganams.

„Soil Association“ išskirtinis sertifikatas

Viridian maisto papildai turi „Soil Association“ sertifikatą – tai yra Didžiosios Britanijos sertifikavimo institucijos išduodamas pažymėjimas, suteikiamas tik tuomet, jei produkte yra daugiau nei 95 procentai ekologiškos žaliavos. Šis sertifikatas garantuoja, kad produkte nėra žmonėms ar aplinkai kenksmingų medžiagų – parabenų, dirbtinių kvapiklių, dažiklių, naftos chemijos produktų. „Soil Association” sertifikuoti produktai yra biologiškai suyrantys ir nežalingi aplinkai. Kompanijos, norėdamos gauti šį sertifikatą, turi įrodyti kiekvienos naudojamos medžiagos ekologišką kilmę ir teikti tikrinti kiekvieno naujo produkto cheminę formulę bei etiketes.

Atrask efektyvios ir švarios sudėties Viridian maisto papildus www.newcrush.lt