„Prieš tris dešimtmečius įkurdami kliniką turėjome vos keletą bazinių paslaugų, tačiau bėgant metams jų skaičius vis augo, rinka plėtėsi ir šiandien savo pacientams galima pasiūlyti platų paslaugų spektrą tiek terapijos, tiek chirurgijos, tiek ir diagnostikos srityse. Dirbame taip, kad pas mus atvykę žmonės gautų maksimalų rūpestį ir kokybišką gydymą“, – sako klinikos vadovė Inga Grigienė.

Naujasis kompiuterinis tomografas

Kompiuterinė tomografija – tai neinvazinis radiologinis tyrimo metodas, skirtas pamatyti vidines organizmo struktūras ir jų pakitimus naudojant rentgeno spindulius. Įprastai šis radiologinis tyrimas yra skiriamas tuomet, kai neužtenka išvadų atlikus paprastus rentgeno tyrimus.

„Atliekant kompiuterinę tomografiją, yra gaunamos kur kas ryškesnės ir daug aiškesnės, nei kad paprasto rentgeno nuotraukos. Aukšta įrenginio skiriamoji geba leidžia tiksliai matyti atskirus organus, kaulus, jų struktūrą ir būklę“, – pasakoja I. Grigienė.

Kompiuterinis tomografas

Vienu pažangiausių šiuolaikinės medicinos diagnostikos metodų vadinamu kompiuterinės tomografijos tyrimu yra vertinama krūtinės, pilvo, dubens, vidaus organų būklė. Šis tyrimas taikomas ne tik tada, kai reikia labai greitai įvertinti paciento būklę, pavyzdžiui, patyrus sunkius viso kūno sužalojimus, bet ir diagnozuojant ligas onkologijoje, neurologijoje, ortopedijoje, chirurgijoje. Klinikoje veikiantis kompiuterinis tomografas atlieka arti 30 skirtingų tyrimų, o jų tikslumą ir kokybę garantuoja ilgametė gamintojo patirtis.

„Naudojame „Siemens“ kompiuterinį tomografą. Šis Vokietijos gamintojas jau daugelį metų tiekia medicinos įrangą viso pasaulio gydymo įstaigoms, todėl dėl jų gaminamų įrenginių tikslumo ir patikimumo abejonių nekyla. Konkrečiai mus pasiekęs kompiuterinis tomografas yra vienas naujausių modelių rinkoje. Didžiausias jo pranašumas – maža jonizuojanti spinduliuotė, nes kuo aparatas naujesnis, tuo radiologinės dozė žmogui yra mažesnė“, – teigia klinikos vadovė.

Patyrusių specialistų komanda

Tačiau joks aparatas neveiks idealiai be patyrusių specialistų. Maksimalų tyrimų tikslumą ir išvadas garantuoja didelę patirtį rentgeno, kompiuterinės tomografijos ir kitų tyrimų srityse, trečio lygio ligoninėse sukaupę klinikos medikai.

Kompiuterinis tomografas

Naujasis klinikos radiologinių paslaugų centras veikia dar visai neseniai, tad nemažai žmonių nežino, jog tyrimą kompiuteriniu tomografu galima gauti dar tą pačią dieną. I. Grigienės teigimu, tereikia pasiskambinti į kliniką ir užsiregistruoti vizitui pas specialistą. O toliau procedūra – labai paprasta:

„Tuomet pas mus atvykęs žmogus siunčiamas mediko konsultacijai, o po jos – kompiuterinės tomografijos tyrimui. Pats tyrimas trunka iki 30 minučių, o jo atsakymas yra gaunamas per kelias valandas”, – teigia klinikos vadovė.

Maksimalus rūpestis „nuo iki“

Gavę kompiuterinio tomografo rezultatą, klinikos pacientai, kaip pasakoja I. Grigienė, gali laisva valia rinktis – tęsti gydymą čia pat arba rinktis kitą gydymo įstaigą.

„Po tyrimų mes siekiame pacientui maksimaliai užtikrinti tolimesnį, jei jam yra reikalinga, gydymą. Žinoma, kartais tyrimai parodo labai rimtas ligas, pavyzdžiui, onkologines, tuomet pacientus tenka siųsti pas dar aukštesnės kvalifikacijos specialistus, kurie dirba trečio lygio ligoninėse. Tačiau mes jaučiame atsakomybę dėl savo pacientų, todėl net ir tokiu atveju stengiamės išlikti šalia jų, pabūti tarpininkais tarp paciento ir kitos gydymo įstaigos“, – pasakoja pašnekovė.

Atlikti kompiuterinio tomografo tyrimų bei gauti kitas medicinines paslaugas į šią kliniką, įsikūrusią Vilniuje, atvyksta ne tik lietuviai, bet ir pacientai iš svetur, kurių pasitenkinimą šioje gydymo įstaigoje garantuoja ne tik moderni įranga ir patyrę specialistai, bet ir atmosfera, kuri toli gražu neprimena įprastos gydymo įstaigos.

„Kiekvienas žmogus, atvykęs į medicinos įstaigą, jaučia vienokio ar kitokio dydžio nerimą, todėl mes siekiame sukurti kuo ramesnę ir jaukesnę aplinką, kurioje pacientas jaustųsi saugus, juo būtų pilnai pasirūpinta nuo pats atvykimo minutės iki jam išvykstant iš mūsų klinikos“, – teigia I. Grigienė.

Daugiau informacijos rasite klinikos svetainėje.