Lazerinės ir estetinės dermatologijos klinikos „Estetus“ vadovė Gražina Meilutienė teigia, kad Lietuvos grožio industrijoje yra tokių naujų procedūrų, kurios padeda sumažinti apimtis ir pastangrinti bene problemiškiausias kūno vietas – žastus, pilvą, šlaunis ir sėdmenis.

Paaiškino procedūrų veikimą

Klinikos vadovė tęsia, kad viena iš minėtų procedūrų vadinama kūno formavimo procedūra – ji padeda pagerinti odos tekstūrą ir padidinti raumenų tonusą.

 Gražina Meilutienė

„Procedūros metu tam tikros zonos tiesioginis veikimas elektromagnetinio lauko impulsais prilygsta treniruotėje atliekamai fizinei veiklai. Dėl šios priežasties ši procedūra tinka norintiesiems pakelti sėdmenis ar paryškinti pilvo presą. Be to, ši procedūra yra neskausminga, jai taip pat netaikoma anestezija ir poprocedūrinis gijimo laikotarpis“, – teigia G. Meilutienė.

Celiulitas

Pašnekovė sako, kad Lietuvos grožio industrijoje teikiama ir kita procedūra, kuri skirta gilesniems odos audiniams veikti aukšto intensyvumo radialinėmis smūginėmis bangomis. Tai pagerina kraujotaką, sutraukia riebalines ląsteles ir efektyvina limfinės sistemos veiklą. Šios bangos taip pat turi stimuliuojamąjį poveikį kūno kolageno ir elastino gamybai.

Dėl visų šių priežasčių ši procedūra yra laikoma efektyvia celiulitui mažinti, taip pat odai lyginti, tiesinti ir standinti tose vietose, kur yra riebalų sankaupos. Be to, ši procedūra – neinvazinė, neskausminga ir nekenkianti sveikatai.

Efektas atskirai ir derinant tarpusavyje

G. Meilutienės teigimu, maksimaliam rezultatui pasiekti reikalingas 4–8 procedūrų kursas, priklausomai nuo individualios paciento būklės ir sprendžiamos problemos. Tačiau ji pažymi, kad procedūros gali būti atliekamos ne tik atskirai, bet ir derinant jas tarpusavyje.

„Jeigu pacientas nori ir atsikratyti riebalinių sankaupų pertekliaus, ir standinti odą, galima taikyti dviejų procedūrų kursą vienu metu, t. y. vieno vizito metu atlikti abi procedūras“, – teigia klinikos vadovė.

Efektą stiprina ir asmeninės pastangos

G. Meilutienė priduria, kad prie procedūrų efekto stiprinimo prisidėti gali ir pats pacientas – užtikrindamas sveiką mitybą, vartodamas didesnį vandens kiekį, atlikdamas limfodrenažines procedūras ir masažą bei palaikydamas fizinį aktyvumą.