Norite kiekvieną rytą mėgautis švelnia oda, kad ir kur būtumėte – jaukiai leistumėte laiką savo namuose ar mėgautumėtės karšta saule egzotiškuose Karibuose? Plaukelių šalinimas lazeriu – efektyviausias būdas visiems laikams atsisveikinti su nepageidaujamais plaukeliais bet kurioje kūno srityje. Pamirškite varginantį kasrytinį skutimą, įaugusius plaukelius ir odos bėrimus, visiems laikams atsisveikinkite su nemaloniomis ir skausmingomis depiliacijos procedūromis – vos kelių procedūrų dėka galėsite pagaliau džiaugtis glotnia bei švelnia oda kiekvieną dieną ištisus metus.

Plaukelių šalinimas lazeriu – galingiausia technologija Lietuvoje

Tai – ne tušti pažadai, o lengvai įgyvendinama svajonė, kurią realybe padeda paversti „Era Esthetic“ klinika. Pirmoji Lietuvoje prieš 14 metų pasiūliusi išskirtinę plaukelių šalinimo procedūrą aleksandrito lazeriu, šiandien „Era Esthetic“ yra ne tik pirmoji, bet ir vienintelė sertifikuota galingiausių JAV „Candela Medical“ aleksandrito lazerių atstovė Baltijos šalyse.

Visiems laikams pašalinti plaukelius dar niekada nebuvo taip paprasta. Plaukų šalinimui lazeriu „Era Esthetic“ klinikose naudojami galingiausi pasaulyje ir naujausi 2022 m. JAV „Candela Medical“ aleksandrito lazeriai „GentleMax Pro Plus“ užtikrina, kad procedūra bus saugi, komfortiška ir veiksminga. Šių lazerių efektyvumas įrodytas klinikiniais tyrimais, o saugumas patvirtintas JAV Maisto ir vaistų administracijos.

„Era Esthetic“ dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė

Viena iš „Era Esthetic“ klinikų įkūrėjų, gydytoja dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė pastebi, kad šiuo metu Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos klinikose naujausi aleksandrito PRO lazeriai yra iki 21 karto galingesni už kitus rinkoje esančius lazerius.

„Išskirtinai tik mūsų klinikose naudojamos galingiausios aleksandrito lazerių platformos, priklausomai nuo individualių organizmo savybių, pašalina net iki 95 proc. plaukelių, klientai rezultatu džiaugiasi net ir po 10 metų. Džiugina ir tai, kad plaukelių šalinimo malonumą vis dažniau atranda ne tik moterys, bet ir savo išvaizda bei gyvenimo komfortu besirūpinantys vyrai“, – pasakoja J. Stoškienė.

Plaukelių šalinimo lazerius galima palyginti su automobiliais

Plaukelių šalinimo lazeriu procedūras Lietuvoje siūlo daugybė skirtingų klinikų, tačiau internete gausu teikiamomis paslaugomis nusivylusių, norimo efekto taip ir nesulaukusių žmonių. „Era Esthetic“ klinika gali pasidžiaugti išskirtinai gerais rezultatais ir plaukelių šalinimo lazeriu procedūrą išbandžiusių klientų atsiliepimais.

Lazerį, pasak gydytojos J. Stoškienės, dabar gali įsigyti daug kas, tačiau procedūros saugumą ir efektyvumą lemia ne vienas faktorius. Svarbu įvertinti technologinius lazerio gamintojo pranašumus, procedūrą atliekančio specialisto patirtį ir žinias. Tai nulemia ir reikalingų atlikti procedūrų kiekį, ir kaip ilgai klientą džiugins galutinis rezultatas.

„Šiuo metu rinkoje yra aleksandrito, diodiniai ir hibridiniai lazeriai. Tačiau jie skiriasi kaip ir automobiliai. Vienus lazerius galima palyginti su „Porsche“, kitus – su „Volga“. Skiriasi lazerių galia, paskirtis ir, žinoma, efektyvumas. Yra labai silpnų lazerių, kurie gali būti naudojami depiliacijai namuose ir kai kuriose klinikose, ir yra itin galingų, garantuojančių tobulą ilgalaikį rezultatą“, – lazerių skirtumus vardija J. Stoškienė.

„Era Esthetic“ dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė ir  Kristina Navickaitė

Šiuo metu plaukelių šalinimui lazeriu, efektyviausias visame pasaulyje pripažintas aleksandrito lazeris. Jis įvertintas aukščiausiai – aukso standartu, reiškiančiu geriausią technologiją savo kategorijoje. Šis aukso standartas pasaulinėje rinkoje egzistuoja jau daugiau nei 30 metų. Jau daugiau nei 14 metų aleksandrito lazeriai naudojami ir visose „Era Esthetic“ klinikose.

„Su JAV „Candela Medical“ aleksandrito „GentleMax Pro Plus“ , „GentleMax Pro“ ir „GentleLase Pro“ lazeriais plaukeliai neatauga 10 ir daugiau metų, žmonės pamiršta apie ataugančius plaukus, jų įauginėjimą, išbertą odą“, – pasakoja gydytoja.

Plaukelių šalinimas lazeriu – greitas ir ilgalaikis rezultatas

Diodiniai, hibridiniai ir kiti silpni lazeriai, pasak gydytojos, būna ir ženkliai pigesni, nes yra ne tokie galingi. Jie paprastai pasižymi vos 1, 2 ar 6 kilovatų galia. Tuo tarpu galingiausias JAV Aleksandrito PRO lazeris turi akivaizdų pranašumą – jo galia siekia nuo 17,6 iki 23,6 kiloatų.

Plaukelių šalinime lazeriu technologijos galingumas – vienas svarbiausių parametrų, užtikrinančių plaukų iškritimą ir ilgalaikius rezultatus. Su Aleksandrito PRO lazeriais plaukas iškrenta jau pirmos procedūros metu – pašalinami ne tik paviršutiniai, bet ir gilūs plaukų folikulai.

Dar vienas aleksandrito lazerių išskirtinumas – aleksandrito kristalas. JAV „Candela Medical“ aleksandrito PRO lazeriai yra kone šimtą kartų brangesni nei įprastiniai rinkoje naudojami silpni lazeriai.

„Dauguma klientų, išbandžiusių procedūras su mūsų klinikoje naudojamais aleksandrito PRO lazeriais, nebenori jokių kitų procedūrų ir technologijų, nes akivaizdžiai jaučia ir mato skirtumą – plaukeliai sudega ir iškrenta jau po pirmos procedūros“, – pastebi J. Stoškienė.

„Era Esthetic“ dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė ir Deimantė Kazėnaitė

Tik galingas lazeris gali sudeginti plauko svogūnėlį

Gydytoja pasakoja sulaukianti klientų klausimų dėl diodinių lazerių, išskiriančių 810 nanometrų (nm) bangą, efektyvumo. Diodinio lazerio veikimo principas, pasak jos, yra kitoks – tokio ilgio bangą sugeria kapiliaruose esančios oksihemoglobino molekulės. Todėl diodinis lazeris veiksmingesnis kapiliarų, odos raudonio ir rožinės gydymui, nei plaukelių šalinimui.

„Atliekant depiliaciją diodiniu ar Nd:YAG lazeriu plaukeliai ne tik, kad po pirmos procedūros neiškrenta, bet net ir po viso kurso iškritę, dažniausiai atauga per gana trumpą laiką“, – remiantis darbine praktika, sako viena iš „Era Esthetic“ klinikų įkūrėjų.

Tuo tarpu aleksandrito lazeriai sukuria itin tikslų lazerio spindulį. Jis veikia tik plauko folikule esantį odos pigmentą melaniną – dėl šios priežasties plauko svogūnėlis yra sudeginamas ir nebeatauga.

Naujausi ir galingiausi JAV „Candela Medical” Aleksandrito PRO lazeriai užtikrina kokybiškiausius rezultatus būtent dėl galingumo ir sukuriamų 755 nm ilgio bangų. Tokio ilgio lazerio spindulį geriausiai sugeria plaukuose esantis melaninas, todėl plaukeliai pašalinami itin efektyviai.

Plaukelių šalinimas lazeriu – ragina nesusivilioti vien pigesne procedūros kaina

Gydytoja J. Stoškienė perspėja, kad rinkoje esantys aleksandrito lazeriai taip pat yra nevienodi. „Era Esthetic“ yra pirmosios ir vienintelės klinikos Lietuvoje, įsigijusios ypač galingus aleksandrito PRO lazerius iš pirmaujančios JAV kompanijos „Candela Medical“.

Jau daugiau nei 14 metų veikiančiose „Era Esthetic“ estetinės medicinos klinikose naudojama viena brangiausių pasaulyje, galingiausia, net 23,6 kW galios aleksandrito PRO lazerio platforma.

„Dažna klaidinga prielaida, kad visi Lietuvoje naudojami aleksandrito lazeriai yra vienodi. Apmaudu, kai po daugybės procedūrų, sugaišto laiko ir finansų, sulaukiame klientų, nusivylusių kitose klinikose atliktu plaukelių šalinimu. Dažniausiai jis būna atliktas silpnu arba hibridiniu lazeriu su mažo galingumo aleksandrito lazerio rankena, todėl net ir po 12-16 procedūrų plaukeliai dažniausiai greitai atauga“, – klientų patirtimi dalijasi J. Stoškienė.

Todėl, rinkdamasis grožio paslaugų tiekėją, klientas turėtų atkreipti dėmesį ir į procedūros kainą, kurią pirmiausiai lemia lazerio tipas. Pasak gydytojos, nereikėtų apsigauti vien žemesnės vertės pasiūlymu, o siekiant ilgalaikių rezultatų, svarbu įvertinti technologinį lazerio pranašumą, procedūrą atliekančios klinikos ir joje dirbančio specialisto patirtį.

„Kuo daugiau praktikos turi specialistas, tuo geriau žino, kaip nustatyti konkrečiam klientui reikalingus lazerio parametrus. Jeigu plaukelių šalinimo procedūra yra itin pigi, galimai arba pati lazerio technologija yra pigi, taigi, ir ne pati efektyviausia, arba procedūrą atliekantis specialistas neturi reikalingos kompetencijos“, – sako J. Stoškienė.

Gydytoja primena, kad bijoti lazerio nereikia – tai yra tik šviesos impulsus, o ne spinduliuotę skleidžianti rentgeno įranga. Su aukso standartu visame pasaulyje pripažintais galingiausiais „Candela Medical“ aleksandrito „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro“ ir „GentleLase Max Pro Plus“ lazeriais „Era Esthetic“ klinikose atliekama procedūra yra ne tik saugi ir efektyvi, bet ir komfortiška.

Daugiau informacijos apie plaukelių šalinimą lazeriu: https://lazerineklinika.lt/plauku-salinimas-lazeriu/