Internetu parduodamos 50 vnt. dėžutės. Fizinėse „Camelia“ vaistinėse nuolaida kaukėms galioja pateikus „Mažų kainų“ kortelę. Tai vis dar mažiausia kaukių kaina Lietuvos vaistinių rinkoje po karantino pavasarį.

Kaukių reikės vis labiau

Spalio mėnesį „Camelia“ klientams buvo sudaryta galimybė medicinines kaukes įsigyti už mažesnę kainą nei iki tol. Vaistinių tinklą valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė sako, kad nuspręsta ir lapkritį pratęsti akciją, nes pastaruoju metu šalyje situacija dėl naujojo tipo koronaviruso vis prastėja, o prevencinės priemonės griežtėja – visose viešose vietose, net ir lauke, reikia nešioti kaukes.

„Įvedus prievolę kaukes nešioti ir lauke, suprantame, kad artimiausiu metu šių apsaugos priemonių reikės dar labiau, tad ir lapkritį pratęsėme akciją kaukėms. Be to, siekiame išlaikyti mažą medicininių kaukių kainą, kad žmonės turėtų galimybę jas dažniau keisti ir taip pasirūpinti savo bei kitų saugumu, sveikata“, – sakė A. Budrikienė.

Per spalio mėnesį „Camelia“ klientai įsigijo daugiau nei milijoną medicininių kaukių.

Po birželio 17 d. pasibaigusio karantino iki liepos 29 d., kai buvo pranešta apie Vyriausybės priimtą sprendimą grąžinti privalomąjį kaukių dėvėjimą kai kuriose vietose, „Camelia“ vaistinėse buvo parduodama apie 5 tūkst. kaukių per dieną. Šiuo metu „Camelia“ vaistinėse vidutiniškai per dieną parduodama apie 30 tūkst. medicininių kaukių.

Siekiant sumažinti Lietuvos gyventojų finansinę naštą apsisaugojant nuo COVID-19, vaistinių tinklas „Camelia“ ir toliau išlaiko mažas kainas prekėms.

„Mūsų klientui prekės kaina yra labai svarbi, todėl vėl atsiradusios išlaidos už privalomąsias apsaugines kaukes lemia neigiamus šeimos biudžeto pokyčius. Atsakingas rūpinimasis savo ir kitų sveikata šios pandemijos metu prisidėjo prie gerokai padidėjusių asmeninių išlaidų, kurias mes norime padėti sušvelninti“, – sako A. Budrikienė.

Kaukės – dėl saugumo

Kaukės jau kuris laikas – kasdienis mūsų palydovas. Nors jos privalomos norint sustabdyti COVID-19 plitimą, visgi „Camelia“ vaistininkas Saulius Morkūnas pastebi, kad nemaža dalis visuomenės kaukes nešioja tik dėl to, kad negautų baudos, ir nesuka galvos dėl saugumo – kaukę nešioja netaisyklingai, nekeičia jos taip dažnai, kaip reikėtų. Vaistininkas taip pat pabrėžia, kad jau kuris laikas šalyje nebėra kaukių deficito, o „Camelia“ vaistinėse visą lapkritį jų kaina maža.

Šiuo metu Lietuvoje – didžiausias sergamumas naujojo tipo koronavirusu ir rodiklis sparčiai auga. „Camelia“ vaistininkas sako, kad pakartotinis vienkartinių kaukių nešiojimas gali būti vienas pagrindinių kelių užsikrėsti COVID-19 liga.

Saulius Morkūnas

„Kaukių deficito, kuris buvo karantino metu pavasarį, nebėra, tačiau pastebiu, kad žmonės vis dar nešioja tą pačią vienkartinę kaukę kelias dienas, jų neprižiūri, nelaiko švariai, – sako S. Morkūnas ir akcentuoja, kad vienkartinės medicininės kaukės ne veltui taip vadinamos – jos turi būti užsidedamos tik vieną kartą ir saugiai išmetamos. – Manau, didelė problema yra ta, kad žmonės kaukes užsideda galvodami tik apie galimą baudą, o ne apie savo ir kitų sveikatą.“

Vaistininkas primena, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vienkartines kaukę rekomenduoja keisti kas 2-4 valandas arba tada, kai ji jau sudrėko ar išsipurvino. Svarbu, kad spalvotoji kaukės pusė būtų išorėje, ji dengtų kvėpavimo takus – burną ir būtinai nosį.

Kaukės – už mažą kainą

„Camelia“ vaistininkas S. Morkūnas, bendraudamas su pacientais, supranta, kad vienkartinės medicininės kaukės nešiojamos kelis kartus ar net kelias dienas siekiant sutaupyti. Kaukių kainos ypač šoktelėjo karantino metu pavasarį, kai šių prekių Lietuvoje buvo deficitas. Visgi, dabar kaukių netrūksta ir jos kur kas pigesnės, o visą lapkritį „Camelia“ vaistinėse jų kaina ypač maža – 1 vnt. kainuoja 0,19 Eur, o 50 vnt. dėžutė – vos 9,44 Eur.

„Karantino metu pavasarį dėl smarkiai išaugusios paklausos ir per mažos pasiūlos kaukių dėžutė kainavo netgi 30 Eur, o buvo laikas, kai šių prekių visai nebuvo. Tada žmonės patys pradėjo siūtis kaukes, aišku, jos – geriau nei nieko, tačiau jos tikrai neapsaugo mūsų ir kitų kaip, pavyzdžiui, medicininės, kurios yra trijų specialių sluoksnių, sertifikuotos, – pasakoja S. Morkūnas.

– Šiuo metu kaukių trūkumo šalyje nėra, jos yra nebrangios, tikrai galima nusipirkti vardan savo ir kitų sveikatos bei pakankamai dažnai keisti.“

Užsakymo nr.: PT_85644333