Pagrindiniai GENERAL FINANCING BANKO taupomosios sąskaitos ypatumai – tai, kad sąskaitą galima papildyti bet kada ir bet kokio dydžio suma. Nuo pat papildymo momento skaičiuojamos palūkanos, lėšas galima pasiimti kai jų prireikia, o neprarandant sukauptų palūkanų – net iki 3 kartų per mėnesį.

„Visi kartu šie bruožai liudija apie produkto lankstumą – to ir reikėjo klientams, dėl to per metus matėme spartų įnašų taupomojoje sąskaitoje augimą. Žmonėms nebereikia nerimauti, kad taupomos lėšos kuriam laikui bus įšaldytos, kadangi jas galima atsiimti neprarandant palūkanų. Kitas privalumas – patrauklios palūkanos, vienos aukščiausių, palyginti su kitais rinkos dalyviais. Ne mažiau svarbu ir patogumas sudarant taupomosios sąskaitos sutartį – du iš trijų klientų sutartį sudaro nuotoliu, todėl nereikia niekur vykti ir gaišti laiko“, – pažymi GENERAL FINANCING BANKO generalinis direktorius Justinas Muleika. Banko vadovo pastebėjimais, dalis klientų perkėlė savo lėšas į taupomąją sąskaitą iš einamosios sąskaitos: „Atsiranda daugiau supratimo, kad nereikia savo pinigų „užrakinti“ taip, kad jie negeneruotų palūkanų.“

GENERAL FINANCING BANKE metinė kintamoji taupomosios sąskaitos palūkanų norma šiuo metu siekia 3%, ji taikoma sąskaitoje sukauptai sumai iki 150.000 Eur. Palūkanos už praėjusį mėnesį įskaitomos kito mėnesio pirmą dieną, o palūkanų dydį Bankas peržiūri kartą per mėnesį. Apie palūkanų keitimą Bankas informuoja savo svetainėje.

Gyventojai linkę sąskaitą pildyti kelis kartus

2023 m. kovą startavus taupomajai sąskaitai, į ją jau per pirmą mėnesį įplaukė 1,5 mln. Eur klientų lėšų, vėliau kas mėnesį šis srautas siekė apie 1 mln. Eur. GENERAL FINANCING BANKO taupomoji sąskaita auga tiek iš jau esamų klientų, kurie toliau papildomai įneša lėšų, tiek iš naujai prisijungiančių vartotojų.

Pasak J. Muleikos, stebima dinamika, kad iš pradžių žmonės įneša didesnę sumą, o vėliau per kelis kartus toliau pildo sąskaitą. Ypatingų pasikartojančių dėsnių – ar gyventojai taupomąją sąskaitą pildo kas mėnesį, dažniau ar rečiau – nėra pastebima. Visgi dauguma, net 86 proc. taupomosios sąskaitos klientų ją pildė daugiau nei po vieną kartą.

„Kitas dėsningumas, kad pinigai iš taupomosios sąskaitos atsiimami žymiai rečiau nei yra įnešami. Atsiimama dažniausiai vienkartiniam atvejui – pavyzdžiui, jei susitaupė reikalingam pirkiniui“, – pasakoja GENERAL FINANCING BANKO vadovas.

Gyventojų ekonominiai įpročiai kartais turi ir sezoniškumo požymių – pirmosiomis savaitėmis po Naujųjų metų mažiau dėmesio skiriama taupymui, nebegalvojama apie didesnius pirkinius. „Visuomet pirmosios metų savaitės būna ramesnės, o paskui žmonės grįžta prie piniginių reikalų – pirkinių planavimo, taupymo“, – sako J. Muleika.

GENERAL FINANCING BANKO vadovas pažymi, kad, šalia taupomosios sąskaitos, per pastaruosius metus populiarėjo ir kiti banko produktai – terminuotųjų indėlių portfelis išaugo 28%. „Dažnas atvejis, kad žmonės naudojasi keliais produktais – ir taupomąja sąskaita, ir terminuotaisiais indėliais“, – pažymi pašnekovas.

Banko vadovas priduria, kad taip išskaidydami savo lėšas, gyventojai terminuotuose indėliuose įdarbina santaupas, kurių neplanuoja panaudoti ilgesnį laiką ir taip kaupia finansinę pagalvę. Tuo tarpu taupomoji sąskaita vertinama dėl lankstumo, kuomet numatoma, kad pinigų gali prireikti ir greičiau, o sukauptų palūkanų prarasti nesinori.

Taupomoji sąskaita: lankstu ir padeda valdyti finansus

  • Taupomojoje sąskaitoje laikomų lėšų vertė sulig laiku auga, kadangi joms taikomos patrauklios palūkanos. Naudojant šį taupymo įrankį, ilgalaikėje perspektyvoje įmanoma sukaupti reikšmingą sumą ir siekti užsibrėžtų finansinių tikslų.
  • Taupomojoje sąskaitoje lėšos nėra „užrakintos“, jomis galima laisvai naudotis, neprarandant sukauptų palūkanų. Tai vartotojams suteikia saugumo, užtikrintumo jausmą, kadangi prireikus sukauptos lėšos bus paprastai ir greitai pasiekiamos.
  • Taupomoji sąskaita gali pasitarnauti kaip asmeninio finansinio saugumo pagrindas. Joje laikomos lėšos gali būti panaudotos neprognozuotoms išlaidoms, tokioms kaip nenumatyti buities ar sveikatos rūpesčiai.
  • Taupomoji sąskaita puikiai tinka kaupimui ilgalaikiams tikslams – dideliems pirkiniams, kelionėms, būsto įsigijimui. Kas mėnesį sugeneruojamos palūkanos gali padėti pasiekti šiuos tikslus greičiau ir efektyviau.