,,Tokia situacija rodo, jog aviacijos specialistų poreikis yra didžiulis ir asmeniui, pasirinkusiam studijas šioje srityje, atsiveria neribotos karjeros perspektyvos“, – teigia Kazimiero Simonavičiaus universiteto Verslo inovacijų mokyklos vadovė, Aviacijos vadybos studijų programos vadovė dokt. Deimantė Žilinskienė.

Net 95 procentai KSU aviacijos vadybos studentų sėkmingai dirba pagal specialybę

Kazimiero Simonavičiaus universitetas vienintelis Lietuvoje vykdo Aviacijos vadybos bakalauro studijas. Taip pat ir pirmasis Baltijos šalyse pradėjo vykdyti šią studijų programą anglų kalba ir jau daugiau kaip 10 metų sėkmingai sulaukia ne tik gausaus būrio Lietuvos, bet ir studentų iš užsienio. Tad KSU studentai turi galimybę mokytis daugiakultūrėje aplinkoje, nuolat tobulinti savo užsienio kalbų ir bendravimo gebėjimus, kurie labai svarbūs dirbant aviacijos industrijoje. Aviacijos vadybos studijų programoje daugiau kaip 80 proc. dėstytojų – užsieniečiai, gerai žinomi aviacijos profesionalai, ekspertai, dirbantys ir kuriantys garsius aviacijos produktus ir prekės ženklus, dirbantys garsiausiose pasaulio avialinijose ir aviakompanijose, oro uostuose visame pasaulyje, tad jų patirtis, perduodama KSU studentams – neįkainojama vertybė ir programos stiprybė.

„Aviacijos sritis – išties labai perspektyvi, įdomi ir reikalinga tiek Lietuvai, tiek ir visam pasauliui. Tą nuolatos pagrindžia ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto socialiniai partneriai, kurie aktyviai ieško aviacijos vadybos specialistų ir kreipiasi, tikėdamiesi pakviesti Aviacijos vadybos studentus, kurie galėtų dirbti labai įvairiose aviacijos srityse: oro uostuose, avialinijose, aviakompanijose, dirbant su žmogiškaisiais ištekliais, pardavimais, finansais, planavimu, strateginiais dalykais ir lėktuvų aptarnavimu. Išties jaučiame didžiulį poreikį ir susidomėjimą KSU studentais, ruošiamais aviacijos vadybos specialistais. Iš aviacijos pramonės pusės ir skaičiai išties labai iškalbingi – daugiau kaip 95 procentai Kazimiero Simonavičiaus universiteto aviacijos vadybos studentų sėkmingai dirba aviacijos industrijoje ir savo karjeras pradeda dar studijų laikotarpiu. Tiesą sakant, didelį įsidarbinamumą matome dar net nepabaigus studijų, nes dar studijuojant, dažniausiai nuo antro studijų kurso, aviacijos vadybos studentai atlieka praktikas, po kurių sėkmingai ir įsidarbina labai įvairiose aviacijos srityse. Tai puikiai atskleidžia ir 2023 m. žurnalo „Reitingai” rezultatai, pagal kuriuos galime matyti, kad darbdaviai labai gerai vertina KSU absolventus, kuriančius didelę pridėtinę vertę ir turinčius puikų pasiruošimą profesinei veiklai“, – džiaugėsi Kazimiero Simonavičiaus universiteto Verslo inovacijų mokyklos vadovė, Aviacijos vadybos studijų programos vadovė dokt. Deimantė Žilinskienė.

Tarptautiniai užsienio ekspertai Aviacijos vadybą įvertino puikiai

Kazimiero Simonavičiaus universitetas taip pat yra vienintelis Lietuvoje Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) Autorizuotas mokymų centras, pirmasis Baltijos šalyse, kuris buvo puikiai įvertintas pasaulinės aviacijos organizacijos ir gavo šį statusą. Tai leidžia užtikrinti, kad aviacijos studijų kokybė būtų pasaulinio ir aukščiausio lygio, o KSU Aviacijos vadybos studentai turėtų galimybę įgyti papildomus IATA sertifikatus, pripažįstamus visame pasaulyje, aviacijos industrijoje kaip kokybės ženklas.

2023 m. gegužę Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) organizuojamo išorinio studijų krypčių vertinimo metu, tarptautiniai išoriniai ekspertai Aviacijos vadybos studijų programą įvertino labai aukštais balais ir skyrė aukščiausią – 7 metų akreditaciją Vadybos krypties vykdymui. Tai įrodo, kad Aviacijos vadybos studijų programa yra tikrai išskirtinė.

KSU Verslo inovacijų mokyklos vadovė dokt. Deimantė Žilinskienė džiaugiasi tuo, jog universitetas turi labai platų socialinių partnerių ratą, kuris leidžia studentams labai anksti patirti, praktiškai išbandyti aviacijos industriją. Socialiniai partneriai atvyksta į universitetą, kur skaito įvairias atviras paskaitas, taip pat ir Aviacijos vadybos studentai vyksta į įvairius pažintinius ir patirtinius vizitus aviacijos įmonėse studijų laikotarpiu, kas leidžia iš dar arčiau susipažinti su aviacijos industrija ir skirtingomis jos sritimis, kad kiekvienas rastų sau priimtiniausią, patraukliausią veiklos lauką.

,,KSU studentai, baigę Aviacijos vadybos studijas, sėkmingai įsidarbina oro uostuose, avialinijose, aviakompanijose, keleivių ir orlaivių antžeminio aptarnavimo bendrovėse, turizmo kompanijose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Taip pat mūsų absolventai dirba ir aviacijos sektoriaus tarptautinėse organizacijose bei viešojo sektoriaus organizacijose, orlaivių techninės priežiūros įmonėse ar aviacijos mokymų centruose. Puikias absolventų karjeras stebime ir per jų sėkmės istorijas, kuomet pabaigtos studijos absolventams atveria dar didesnes karjeros galimybes, pavyzdžiui, po studijų baigimo ne vienas mūsų studentas tapo didžiųjų aviacijos įmonių padalinių, skyrių ar vidurinės grandies vadovais. Turime ir studentų, sėkmingai įkūrusių ir po studijų baigimo vystančių savo aviacijos kompanijas globaliu mastu. Manau, kad darbas aviacijos srityje yra ne tik labai įdomus, dinamiškas, perspektyvus, tačiau ir labai atsakingas bei reikšmingas šalies ir visuomenės gerovei, ženkliai prisidedantis prie ekonomikos augimo. Tad svajojantiems apie karjerą aviacijos srityje, linkiu drąsiai rinktis šį kelią, nes tiek studijos, tiek ir darbas, neabejoju, kad bus labai įdomus ir leis užtikrinti gerą ir prasmingą profesinį gyvenimą bei suteiks progą pamatyti daug pasaulio ir suprasti įvairius reikšmingus tarpkultūrinius aspektus, įvaldyti įvairius aviacijoje vykstančius procesus ir praplės pasaulėžiūrą. Kaskart tiek iš mūsų studentų, tiek ir iš alumnų, dėstytojų, socialinių partnerių girdžiu tą patį, ką ir pati galiu paliudyti – darbas aviacijos industrijoje yra ne tik apie įkvepiantį profesinį gyvenimą, bet taip pat yra ir gyvenimo būdas – tad asmenys, svajojantys apie savirealizaciją aviacijos srityje, ras būdų kaip kurti save ir savo gyvenimą“, – kviesdama rinkis KSU Aviacijos studijas, kalbėjo Kazimiero Simonavičiaus universiteto Verslo inovacijų mokyklos vadovė dokt. Deimantė Žilinskienė.