„Programa skirta ambicingiems ir žinių siekiantiems, bakalauro laipsnį ir ne trumpesnę kaip trejų metų profesinę patirtį turintiems asmenims iš artimiausių regionų, t. y. Skandinavijos ir Baltijos šalių, kurie mato galimybę tapti lyderiais, tačiau jaučia poreikį ugdyti savo verslumo ir vadybos įgūdžius vis labiau skaitmenizuotame ir globalizuotame pasaulyje“, – taip studijų programą pristato jos vadovas ir verslo dėstytojas Martinas Todingas.

Į studijas kviečiami ekonomikos, inžinerijos, finansų, IT ir gamtos mokslus baigę asmenys, norintys įgyti tarptautiniu mastu pripažįstamą laipsnį vienoje iš didžiausių regiono aukštojo ekonomikos mokslo institucijų.

Pusantrų metų trukmės mokymo programa yra trumpesnė nei įprasta MBA studijų programa, tačiau lygiai tokia pat išsami. Pasak M. Todingo, laikas sutaupomas rašant magistro darbą, kuris paprastai paliekamas studijų programos pabaigai, todėl daugelis studentų dėl laiko trūkumo jo taip ir nebaigia. Naujoje studijų programoje magistro darbas žingsnis po žingsnio rašomas visus pusantrų metų. „Studijos auditorijoje vyksta tris darbo dienas per mėnesį, didelę laiko dalį užima studijos internetu ir savarankiškas darbas. Mes tolygiai paskirstėme teoriją ir praktiką, todėl programa ugdo, yra lanksti ir individuali. Teorinė ir praktinė studijų dalys yra logiškai tarpusavyje susijusios: studijos derinamos su praktika ir, remiantis įmone, rašomu projektu, kuris ir tampa magistro darbu.“

Studijų programa parengta bendradarbiaujant su Estijos verslininkais bei Baltijos šalyse ir Šiaurės Europoje veikiančių įmonių aukščiausios grandies vadovais, atsižvelgiant į praktinius darbo rinkos poreikius. Daugelis „Verslo lyderystės“ studijų programos dėstytojų yra įgiję tarptautinį išsilavinimą. Nedidelė, maždaug iš 30 asmenų sudaryta MBA programoje besimokančiųjų grupė ateityje sudarys puikų bendradarbiavimo tinklą. TalTech žinomas ne tik dėl ekonomikos studijų, bet ir kaip stipri IT ir gamtos mokslų bazė, kuri suteikia studentams galimybę plėsti savo akiratį visiškai naujomis kryptimis.

Asmeninis verslo mentorius palaiko magistrantų saviugdą

Studentų profesinės karjeros tikslus palaiko asmeninis mentorius, kuriam padedant parengiamas praktinis ir pritaikomas, nuo gyvenimo realijų neatitrūkęs ir logiškas magistro darbas. „Mentorius visus tris semestrus padeda studentui asmeniškai tobulėti, išsiaiškinti, ką studentas nori pasiekti, kokių įgūdžių ir žinių jam reikia, į ką reikėtų atkreipti didesnį dėmesį“, – pažymi M. Todingas.

Jis pridūrė, kad rengiant studijų programą, buvo planuojama daug laiko skirti asmeniniam studento ir mentoriaus bendravimui. Iš įdomesnių kursų galima paminėti „Verslo analitiką ir skaitmeninę organizaciją“ ir „Verslo lyderystę“, kurie puikiai atspindi studijų programos akcentą – darbuotojų ir procesų valdymą sparčiai besikeičiančiame skaitmeniniame pasaulyje. Moderni studijų programa ir mentoriaus pagalba suteikia absolventui visas galimybes tapti tarptautinės organizacijos vidurinės ar aukščiausios grandies vadovu.

Darbdaviai turi puikią galimybę padėti atsiskleisti talentams

Darbuotojų išsilavinimas ir mokymas darbdaviui vis svarbesni, įmonės vis dažniau apmoka darbuotojų mokymo išlaidas. „Ši studijų programa yra mokama, todėl darbuotojų norą studijuoti gali pristabdyti mokestis už mokslą, tačiau tai puiki galimybė įmonės vadovams parodyti, kaip jiems rūpi įmonės darbuotojai ir jų išsilavinimas. Jeigu jūs, kaip verslininkas, matote savo darbuotojų potencialą tapti aukščiausio lygio vadovais, dabar turite galimybę padėti talentams atsiskleisti“, – teigia M. Todingas.

Jis gali būti vertinamas IT specialistas ar inžinierius, kuriam trūksta ekonominių žinių. „Nauja programa domisi ir asmenys, baigę universitetą prieš 15–20 metų, norintys neatsilikti nuo naujovių ir atnaujinti savo žinias. Tai geriausia galimybė patobulinti valdymo kompetenciją, nes į programos sudarymą taip pat įsitraukė speciali taryba, sudaryta iš žinomų verslo lyderių. Mokytis niekada nevėlu!“

Paraiškų priėmimas į MBA programą „Verslo lyderystė“ vyksta nuo 2022-01-01 iki 2022-08-01.

Daugiau informacijos – taltech.ee/mba

Apie universitetą

– TalTech yra tarptautinis universitetas ir TalTech ekonomikos fakultetas yra tarptautinis aukštojo mokslo padalinys – 28 procentus jame besimokančiųjų sudaro studentai iš daugiau nei 70 valstybių.

– 150 aukštųjų technologijų įmonių mokslo parkas, inovacijų ir verslumo centras „Mektory“, startuolių inkubatorius.

– Startuolių konkursai, projektai, bendradarbiaujant su įmonėmis ir mokslininkais.

– Išmanusis studentų miestelis ir 5G tinklas – ateities išmaniojo miesto prototipas.

- TalTech virtualus turas – virtualtour.taltech.ee/en/

Apie MBA studijų programą

- Programa parengta atsižvelgiant į Baltijos ir Skandinavijos šalių verslo aplinką

– Kiekvienas studentas turi asmeninį mentorių.

– Gautas išsilavinimas pritaikomas daugelyje gyvenimo sričių.

– Investicija į ateitį: didesnė valdymo kompetencija užtikrina didesnes pajamas.

– Lanksti tvarka – tik trys dienos studijų auditorijose per kalendorinį mėnesį.

– Galima baigti per 1,5 metų.

– Mokymosi metu tarp teorijos ir praktikos išlaikoma pusiausvyra.

– Studijų mokestis yra 3000 € už semestrą (1–3 semestras) ir 1650 € už 4 semestrą.