Studijų metu įgytas žinias pritaiko praktiškai įgyvendinant įvaizdžio kūrimo projektus

„Kažkada tyliai svajojau dirbti su Lietuvos įžymybėmis ir mados žurnalu „L’Officiel Lithuania“, o dabar tai tapo realybe. Tad Mados industrijų studijų metu Kazimiero Simonavičiaus universitete įgytas žinias pritaikau kuriant įvaizdžius klientams: tiek fotosesijoms, tiek šventėms ar kasdienai. Pavyzdžiui, įgytas mados istorijos žinias taikau mados fotosesijose, kai reikia sugalvoti įvaizdžius, kurie būtų ne tik madingi, bet galėtų nešti ir prasmingą žinutę ar kurti mados istoriją. Mados žurnalistiskos dalyko žinias pritaikau rašydama straipsnius įvairiomis stiliaus ir mados temomis, šis dalykas išmokė profesionaliau ir rišliau dėstyti savo mintis. Studijų įgytas žinias pritaikau kiekvieną dieną savo darbe ir labai džiaugiuosi, kad jas įgijau. Planų šiuo metu mano galvoje sukasi labai daug… Baigtos studijos šiais metais, leis labiau susikoncentruoti ir visą dėmesį sutelkti tik į darbus. Apie planus mėgstu kalbėti tik tada, kai jie jau įgyvendinti, tyliai siekti ir kai jie įgyvendinti – pasidalinti rezultatais su visais. Svajoju apie daugelį dalykų dėl kurių turiu dar daugiau dirbti ir tikslingai eiti link to”, – džiaugėsi savo pasiekimais J. Vaitkutė.

Jomantei puikiai sekasi dirbti ir su komerciniais projektais, Lietuvos atlikėjais, kuriant jiems įvaizdžius, asmeninėmis fotosesijomis bei teikiant paslaugas, tokias kaip spintos analizė, asmeninis apsipirkimas, kuriant įvaizdžius kelionėms, prognozuojant tendencijas didmenos drabužių prekės ženklams ir teikiant daugelį kitų paslaugų, susijusių su stiliumi ir įvaizdžio kūrimu.

Stilius yra saviraiškos forma, tad svarbu nebijoti eksperimentuoti

Kalbant apie šiuolaikines mados tendencijas, KSU absolventė mados stilistė Jomantė teigia, jog „dabartinės mados tendencijos yra trumpalaikės ir vienos tendencijos keičiamos kitomis. Meluočiau sakydama, kad visos tendencijos yra artimos mano stiliui, pavyzdžiui, žemo liemens džinsai, tačiau vieną ar kitą tendenciją visi galime prisitaikyti savo stiliuje ir taip paįvairinti savo įvaizdžius. Paskutiniu metu pastebiu, jog jaunimas nebijo savęs išreikšti per drabužius ir stilių, nebijo eksperimentuoti, pasirinkti ryškesnių spalvų ir įdomių siluetų. Manau, jog stilius – tai viena ryškiausių saviraiškos formų. Šiuo metu Lietuvoje neteko dar pasigesti kažko, nes pastebiu, jog kuo toliau, tuo daugiau atsiranda jaunų, talentingų kūrėjų, daugėja stilingų žmonių, atsidarinėja tvarūs ir kokybiškus drabužius pardavinėjantys prekės ženklai. Viskas, ko reikia norint būti stilingu – turime Lietuvoje“.

Norintiems studijuoti Mados industrijas Kazimiero Simonavičiaus universitete, Jomantė Vaitkutė pataria daug ir nuoširdžiai mokytis, nebijoti klausti dėstytojų, jeigu iškyla klausimų, semtis žinių iš jų sukauptos patirties, nes jų žinios yra neįkainojamos, o įgyta informacija bus naudinga ateityje. Mados stilistė Jomantė linki potencialiems KSU studentams „būti drąsiems ir nebijoti suklysti studijų metu.Taip pat mano nuoširdus patarimas – nelaukti, kol pabaigsite mokslus, o pradėti eiti savo svajonės link jau pirmaisiais studijų metais. Derinkite veiklą su studijomis, nes KSU leidžia tai įgyvendinti. Linkiu mėgautis kiekviena minute studijuojant KSU, nes tas laikas yra nepakartojamas ir labai vertingas. Tad vertinkite jį atsakingai!“

Primename, jog iki rugsėjo 11 d. vyksta tiesioginis priėmimas į studijas Kazimiero Simonavičiaus universitete! Daugiau informacijos: www.ksu.lt