Į pagalbą – galvos apdangalai ir tinkamos priemonės

„Wella Professionals“ ambasadorės D. Dobrovaitė teigimu, šaltuoju metų periodu lauko temperatūra drastiškai sumažėja, oras tampa sausesnis, o tai reikšmingai atsiliepia mūsų kūno odai ir plaukams.

„Dėl apsunkėjusio drėgmės išsaugojimo atsiradęs galvos odos ir plaukų sausumas yra pagrindiniai plauko struktūrą pažeidžiantys veiksniai, kurie prisideda prie suaktyvėjusio plaukų slinkimo bei lūžinėjimo. Tokiomis oro sąlygomis gali padidėti ir plaukų elektrinimasis“, – pasakoja D. Dobrovaitė.

Domilė Dobrovaitė

Pasak specialistės, siekiant pasirūpinti savo plaukais ir padėti jiems susidoroti su žiemos keliamais iššūkiais, svarbu pasirinkti tinkamas apsaugos priemones.

„Labai svarbu suprasti, kad plaukų priežiūros priemonės, kurias naudojame šiltuoju metų laiku, žiemą nėra tinkamos. Jei esant šiltam orui renkamės produktus, kurie yra lengvesni, turi apsaugą nuo UV spindulių, nevengiame dažniau plauti galvos, atėjus šaltajam sezonui turėtume elgtis priešingai – rinktis sunkesnius, stipriau maitinančius produktus“, – patarimais dalijasi D. Dobrovaitė.

Nepamiršti, anot „Wella Professionals“ ambasadorės, vertėtų ir galvos apdangalų, tokių kaip lengva kepurė ar šalikas, kurie ne tik suteiks šilumos, bet ir apsaugos plaukus nuo žiemos darganų.

Apsauga ir iš vidaus, ir iš išorės

D. Dobrovaitė pastebi, kad jau turint pažeistus plaukus, labai svarbu suprasti, kokios yra to priežastys.

„Pažeistiems plaukams būdingos iširusios plauko jungtys, sumažėjęs natūralaus keratino kiekis, todėl plaukas tampa silpnas ir trapus. Tokiems plaukams reikėtų rinktis atkuriamąsias plaukų priežiūros priemones, kurios yra praturtintos maitinamosiomis ir drėkinamosiomis savybėmis. Mano patarimas rinktis tas priemones, kurios ne tik atstato plauko struktūrą iš vidaus, bet ir suteikia visapusę apsaugą plauko išorėje“, – sako D. Dobrovaitė.

Specialistės teigimu, tam puikiai tinka „Wella Professionals“ plaukų priežiūros priemonių linijos „Ultimate Repair“, „Fusion”. Pastarosios linijos produktai yra praturtinti aminorūgštimis ir mikronizuotų lipidų jungtimis – šie ingredientai dalyvauja atkuriant plauko struktūrą.

„Susidūrus su pažeistais plaukais rekomenduojama išbandyti ir „Ultimate Repair“ liniją, kurią sudaro net 4 ypač veiksmingi produktai. Intensyvaus poveikio šampūno ir kondicionieriaus pažeistiems plaukams, pažeistus plaukus vos per 90 sekundžių atkuriančio nenuplaunamo purškalo ir apsauginio 5in1 nenuplaunamo serumo pažeistiems plaukams sudėtyje esanti alfa hidroksi (AHA) rūgštis ir Omega-9 užpildo plauko kutikulę ir suteikia taip reikalingą apsaugą bei ilgainiui atstato pažeisto plauko struktūrą“, – pasakoja D. Dobrovaitė.

„Wella Professionals“ ambasadorė taip pat primena, kad ne visi plaukų priežiūros produktai yra vienodai naudingi, o tinkamiausią produktą reikėtų rinktis individualiai, atsižvelgiant į galvos odos ir plauko tipą.