Pasirūpinkite dabar, kad išvengtumėte galvos skausmo kitąmet

Daugelis žieminių drabužių per sezoną patiria bent šiek tiek susidėvėjimo: įplyšusi palto siūlė, pamušalas, skylutės, sukritę striukės pūkai ar sintetinis užpildas, iškritusi saga ar įkyrėjęs, vis stringantis striukės užtrauktukas. Kad ir kaip norėtųsi greičiau pamiršti žieminius drabužius, geriau pasirūpinti jais baigiantis sezonui.

„Dažnas mūsų įprotis – laukti paskutinės minutės. Todėl dažniausiai susidėvėję žieminiai drabužiai į siuvyklą atkeliauja sezonui jau prasidėjus, susidaro eilės ir kyla nerimas, ar spėsime pataisyti paltą ar striukę – juk jau šalta ir drabužio reikia dabar!“, – sako siuvyklos „Linos artelė“ įkūrėja Lina Liutkevičienė ir pataria žiemos sezono drabužiais pasirūpinti iškart pasibaigus šaltajam sezonui, taip išvengiant nemalonumo kitais metais.

Atnaujinkite, neišmeskite: kaip pasirūpinti žieminiais drabužiais?

Prieš išmetant susidėvėjusius drabužius, vertėtų apsvarstyti, ar negalėtume jų atnaujinti, pataisyti ir prikelti naujam gyvenimui. Tai ne tik padės sumažinti atliekų kiekį ir poveikį aplinkai, bet ir sutaupyti išlaidų, kurias patirsite kitą žiemą pirkdami naujus drabužius. Siuvyklos „Linos artelė“ siuvėjos dalinasi dažniausiomis žieminių drabužių susidėvėjimo problemomis:

Suplyšę paltai: suplyšęs paltas nebūtinai turi reikšti jo gyvenimo pabaigą – susiuvus plyšį paltas bus kaip naujas dar ne vienam sezonui.

Sugadinti užtrauktukai: žieminės striukės dažnai susiduria su užtrauktuko gedimais. Nesvarbu, ar užtrauktukas užstringa, išsiskiria ar tiesiog neužsisega, tai yra nebrangiai išsprendžiama problema – pakeitus užtrauktuką nauju arba pakeitus tik užtrauktuko galvutę.

Atsilaisvinusios sagos: žieminių paltų sagos dažnai trūksta arba atsilaisvina. Dažnai tokių paltų sagos būna su vidine posage, o neturint patirties gali būti sunku tokią sagą įsiūti pačiam, tad pagelbėti tikrai gali profesionalios siuvėjos!

Apsipūkavę megztiniai ar paltai: laikui bėgant ant megztinių ir vilnonių paltų gali atsirasti pūkelių – mažų audinio kamuoliukų, kurie susidaro ant paviršiaus. Laimė, pūkelius galima lengvai pašalinti ir sugrąžinti audiniui jo buvusį grožį!

Pamušalo plyšimai: žieminių paltų pamušalas dažnai dėvint gali suplyšti per siūles arba pradėti dilti. Nedelsdami sutvarkykite bet kokius pamušalo įplyšimus, kad išvengtumėte tolesnės žalos ir išsaugotumėte drabužio išvaizdą.

Prieš kabinant į spintą žieminius drabužius nemažiau svarbu ir juos tinkamai išvalyti, kad iki kitų metų dėl susikaupusio purvo ir dėmių ant drabužių nesusidarytų pelėsis ar neužpultų kandis. Be to įsisenėjusias dėmes pašalinti yra kur kas sunkiau. Drabužių valymu pasirūpinti gali „PAULINI – drabužių valykla“, kuri klientų patogumui yra įsikūrusi tuose pačiuose salonuose kaip ir „Linos artelės“ siuvyklos. Taigi į spintą kabinkite tik visiškai švarius ir sausus drabužius, o kad atbaidytumėte kandis, pasitarnaus levandos, gvazdikėliai ar kiti aitraus kvapo žolelių mišiniai.

Ilgametė patirtis, profesionali įranga ir kokybiškos medžiagos

Pasirūpinti, kad jūsų drabužiai ilgai jus džiugintų ir gyvuotų yra pasiruošusi „Linos artelės“ siuvykla ir „PAULINI – drabužių valykla“. Tai – ilgametę drabužių taisymo, siuvimo ir valymo patirtį turintys profesionalai, naudojantys tik kokybiškas medžiagas ir įrangą. Jūsų patogumui „Linos artelės“ ir „PAULINI“ salonus rasite didžiausiuose Lietuvos prekybos centruose.