Garsiausi mados namai ir įžymybės

„Dalyvauti Milano mados savaitėje – viena didžiausių mano svajonių, kurią pavyko išpildyti. Turėjau galimybę atsidurti pasaulinėje mados arenoje, dirbti su žinomiausiais veidais ir profesionaliausia komanda. Tai – neįkainojama patirtis“, – sako iš Milano mados savaitės, kurioje darbavosi kartu su „Wella Professionals Italia“ komanda, neseniai grįžusi A. Wojc.

Čia A. Wojc asistavo dviejų Italijos mados namų – „Ferragamo“ ir „Missoni“ – kolekcijų pristatymo užkulisiuose. Šukuosenų meistrė dirbo su žinomiausiais plaukų stilistais, kurie šukuoja tokias įžymybes kaip Rihanna ir Beyonce, dirba rengiant žurnalo „Vogue“ fotosesijas ir turi didelį pripažinimą mados industrijoje.

„Bandomosios šukuosenos šiems pasirodymams buvo derinamos dar pristatymų išvakarėse, o prie vienos manekenės dirbo net iki 4 meistrų. „Ferragamo“ mados namams buvo sukurtos palaidų žvilgančių plaukų arba labai žemai surištų kuodų šukuosenos, o „Missoni“ manekenių plaukai buvo surišti į uodegą su ryškiu skyrimu ir užsukta sruoga priekyje, šukuosenos pasižymėjo glotnia, blizgia tekstūra“, – pasakoja A. Wojc.

Pasak šukuosenų meistrės, į vykusią Milano mados savaitę buvo nukreiptas daugybės žmonių iš viso pasaulio žvilgsnis, tad renginys pasižymėjo labai griežtomis saugumo taisyklėmis. Čia netrūko ir iššūkių – A. Wojc prisimena, kai iš kito kolekcijos pristatymų atskubėjusioms manekenėms perdaryti šukuosenas teko vos per 10 minučių.

Mados savaitės įkvėpimai – ir kasdienybėje

Su „Wella Professionals“ plaukų formavimo priemonėmis ir Lietuvoje dirbanti A. Wojc pasakoja, kad Milano mados savaitės atspindžių tikrai išvysime tiek žurnalų viršeliuose, tiek gatvėse.

„Apie čia išvystus kūrinius ir tendencijas rašo didžiausi mados žurnalai, aptarinėja žinomi mados kritikai... Pamatytus įvaizdžius neabejotinai bandys atkartoti ir mados mylėtojai visame pasaulyje“, – sako A. Wojc ir skuba dalintis pagrindiniais Milano savaitės šukuosenų akcentais.

Pasak jos, iš mados neišeinanti šlapio efekto ar blizgių plaukų tekstūra bus aktuali ir prasidedančio šiltojo sezono metu.

„Tokią tekstūrą galima varijuoti su skyrimu ant šono arba atgal sušukuotais plaukais. Tai gali būti puikus įvaizdis vakarėliui! Artėjant vestuvių sezonui, nuotakoms rekomenduočiau atkreipti dėmesį į gilų šoninį plaukų skyrimą ir žemai, tvarkingai į uodegą surištus plaukus“, – patarimais iš Milano mados savaitės dalijasi šukuosenų meistrė A. Wojc.