Agne, ne paslaptis, kad plaukai daugeliui moterų yra labai svarbi įvaizdžio dalis. O kiek dėmesio plaukų išvaizdai ir priežiūrai skiriate jūs?

Tikrai labai daug! Esu dėkinga savo genetikai, nes mano plaukai yra vešlūs, tankūs, stori ir purūs. Visgi, plaukai, kaip ir gėlė, kuriai nėra skiriama pakankamai dėmesio, meilės ir tinkamų priemonių, neatskleidžia savo tikrojo potencialo. Dėl šios priežasties aš nuolat rūpinuosi savo plaukais, skiriu jiems tiek fizinio, tiek emocinio dėmesio.

Ar tiesa, kad stilinga šukuosena gali puikiai papildyti ar net padėti atsiskleisti drabužių deriniui? Galbūt galioja tam tikros taisyklės, kokie drabužių siluetai tinka skirtingų šukuosenų savininkėms?

Manau, kad svarbiausia yra ne šukuosena, o sveiki ir išpuoselėti plaukai. Gali formuoti, raityti ir šukuoti plaukus kaip nori, tačiau, jei jie yra išsišakoję, praradę spalvą ir formą, visų pirma reikia fokusuotis į kasdienę plaukų priežiūros rutiną ir naudojamas priemones.

Esu už sveiką, natūraliai žvilgantį plauką, o tada jau galima leisti į įvairias plaukų interpretacijas. Manau, kad prižiūrėti plaukai, moteriai, jos veidui, kūno sudėjimui tinkamas kirpimas yra tai, kas papildo visą bendrą įvaizdį. Juk kartais pasitaiko, kad stebime puikiai ir stilingai apsirengusią moterį, tačiau jos plaukai yra tarsi palikti likimo valiai. Tai tikrai neprideda papildomo žavesio.

Paskutiniuoju metu daugelis įpratę jus matyti tiesiais ir glotniais plaukais, bet jūsų žavias garbanas taip pat sunku pamiršti. Kokie jūsų plaukai yra iš prigimties? Kaip rūpinatės savo plaukais?

Iš prigimties mano plaukai yra banguoti, garbanoti stambiomis garbanomis. Plaukus tiesinu jau septynerius metus, o garbanota viešumoje buvau gerokai trumpiau nei tiesiais plaukais, tačiau daugeliui taip užsifiksavo mano garbanos, kad ir dabar šio įvaizdžio negali pamiršti (juokiasi). Mano plaukų priežiūros rutina yra skirta užtikrinti, kad galėsiu džiaugtis tiesiais arba švelniai banguotais plaukais.

Tokia plaukų priežiūra yra sudėtinga, nes iš prigimties garbanotas plaukas yra sausas. Tiesinti plaukus pradėjau po antrojo sūnaus gimimo, kai pastebėjau, kad mano plaukai nebesigarbanoja taip gražiai, kaip anksčiau. Supratau, kad tai – visiškai natūralus hormoninis pokytis, tad norėdama išlaikyti plaukus gyvybingus ir žvilgančius, pasirinkau tiesinimą.

Kokias plaukų priežiūros priemones naudojate ir kaip jas pasirenkate?

Naudoju tikrai daug priemonių, taip pat renkuosi įvairias plaukų sveikatinimo procedūras kirpykloje, kad dar labiau juos pastiprinčiau. Visų pirma naudoju drėkinančius, plaukų neapsunkinančius šampūnus ir kondicionierius, mano plaukams puikiai tinka „Wella Professionals“ „Oil Reflections“ linija, užtikrinanti plaukų blizgesį ir glotnumą. Taip pat dažnai vietoje kondicionieriaus renkuosi kaukę, kuri dar geriau prisotina plauką, jis labai žvilga, tampa lengviau prižiūrimas. Išplovusi plaukus naudoju „Nutri-Enrich“ linijos maitinantį nenuplaunamą balzamą su ožerškio uogų ekstraktu, šią priemonę užtepu ant šlapių plaukų, leidžiu jai susigerti ir tada pradedu plaukų džiovinimą. Nenaudoju tiesintuvo, tad plaukus džiovinu su didelio diametro apvaliu šepečiu ir fenu. Galiausiai, niekada nepamirštu „Oil Reflections“ spindesio ir glotnumo suteikiančio aliejaus. Esu pamėgusi ir vieną plaukų priežiūros triuką – kiekvieną vakarą plaukus iššukuoju, sutepu aliejumi ir susuku juos į kuoduką. Naudoju šilkinę gumytę, tad plaukai nesivelia ir nelūžinėja, o per naktį prisimaitinę gerųjų aliejaus medžiagų atrodo išties puikiai.

Su kokiais iššūkiais susiduriate prižiūrėdama savo plaukus? Ar su jais sunkiau tvarkyti šiltuoju, o galbūt šaltuoju metų sezonu?

Didžiausias iššūkis mano plaukams – drėgnas oras. Nuo drėgmės plaukai pučiasi, bando grįžti į natūralų banguotą būvį. Kai keliauju į šiltus kraštus, kur yra tropinis klimatas, įprastai palieku plaukus džiūti įprastai, tik naudoju labai daug aliejuko.

Ką patartumėte garbanotų/banguotų plaukų savininkėms, norinčioms džiaugtis nepriekaištinga glotnių plaukų išvaizda?

Nuoširdžiai patariu drėkinti plaukus, naudoti tiek nenuplaunamą kondicionierių, tiek aliejuką plaukams. Mano plaukams labai padėjo tai, kad aliejaus nenaudoju prieš džiovinimą, o tepu ant jau išdžiovintų plaukų. Taip pat, jei matote, kad plaukas yra sausas, šiaušiasi, jam tikrai trūksta drėgmės, tad į plaukų priežiūros rutiną rekomenduoju įtraukti ir nuplaunamą kondicionierių, ir kaukę, nes vienas produktas prisotina plaukus naudingų medžiagų, o kitas uždaro plauko žvynelį. Dar vienas mato patarimas – išdžiovinkite plaukus iki galo, nepalikite juose drėgmės. Teisingai išdžiovinus plaukus, jie puikiai atrodys vieną, dvi ar net tris dienas!