„Kiekviena moteris svajoja apie vestuves ir sužadėtuvių žiedą. Sužadėtuvių žiedas - tai meilės simbolis, kuris moteriai kiekvieną dieną primins tą ypatingą pasipiršimo akimirką. Didžiausia klaida būtų į žiedą pažiūrėti kaip į formalų, trumpalaikį pirkinį. Reikėtų suprasti, kad vyras, dovanodamas žiedą moteriai, suteikia saugumo jausmą ir pažadą rūpintis būsima šeima visą gyvenimą. Dėl to rekomenduočiau rinktis vertingą sužadėtuvių žiedą. Kas yra vertingas žiedas? Žiedas su deimantu. Toks žiedas yra puiki investicija, keliausianti iš kartos į kartą arba galėsianti finansiškai pagelbėti ir sunkmečio laikotarpiu“, – užtikrina D. Ribas.

Žiedo stilius

Lengva rinktis, jei vyras su savo išrinktąja jau yra apžiūrėję ar aptarę jos geidžiamo žiedo modelį. Jei tokio pokalbio nebuvo, galite subtiliai pasidomėti, gal moteris tai jau aptarė su savo geriausia drauge ar seserimi. Jeigu nebuvo ir to, tuomet teks vertinti išrinktosios stilių ir daryti savarankiškus sprendimus.

Sprendimai pirmiausiai prasideda nuo pageidaujamo aukso atspalvio – ar jūsų išrinktoji labiau mėgsta geltoną ar baltą auksą? Kokios spalvos vestuvinius žiedus norėtumėte nešioti visą likusį gyvenimą? Verta pastebėti, kad baltieji deimantai savo ypatingą spindesį ir grožį geriausiai atskleidžia baltojo aukso fone.

Compressed by jpeg-recompress

Populiariausias žiedas – tai žiedas su vienu apvaliu deimantu. Pasirinkę tokį klasikinį modelį niekada neprašausite. Tačiau jei žinote, kad jūsų išrinktoji nėra klasikos gerbėja, aktyviai seka mados tendencijas ar turi išskirtinį stilių, galite rinktis „halo“ tipo žiedą (vienas centrinis deimantas su aplinkui apsodintais deimantais) arba pasirinkti rečiau sutinkamos formos centrinį deimantą – kriaušės, bagetės ar netgi širdies formos. Netradicinio sprendimo ieškantys vyrai mėgsta pasirinkti ir spalvotuosius deimantus, pavyzdžiui juodą.

Renkantis norimą žiedą, svarbu dar salone įvertinti, ar jis derės su planuojamu vestuviniu žiedu, nes kai kurie papuošalai dėl specifinio akmens įsodinimo negali būti derinami kartu su kitais žiedais.

Biudžetas

Bendra taisyklė, kuria vadovaujasi daugelis – žiedui dažniausiai skiriama dviejų mėnesių atlyginimo suma. Ši suma ir nulems, kokio dydžio deimantą galėsite įteikti savo mylimajai. Būtinai juvelyrikos salono konsultantui išsakykite savo turimą biudžetą ir prioritetus – vieni nori kuo didesnio akmens, o kitų prioritetas aukščiausios kokybės, švarumo deimantas. „Factory by Ribas“ yra Izraelio deimantų biržos nariai, tad jei salone nerasite tobulo pasirinkimo, idealus deimantas geriausia kaina jums bus parinktas didžiausioje pasaulio deimantų biržoje.

Deimanto kaina priklauso nuo jo atspalvio, švarumo, dydžio bei formos. Tam tikro lygio deimantų spalvos variacijos ar inkliuzai nėra pastebimi plika akimi, tad pagal numatytą biudžetą galėsite išsirinkti daugiau karatų turintį deimantą.

Žiedo dydis

Geriausias būdas sužinoti mylimosios žiedo dydį – į saloną atsineškite bet kurį mylimosios žiedą, slapčia jį pasiskolinę iš merginos papuošalų dėžutės. Žiedo skersmenį galite pamatuoti ir namuose. Nieko tokio, jei dydžio tiksliai ir nepataikysite, nes jo dydį visuomet galima padidinti ar sumažinti pas „Factory by Ribas“ dirbantį juvelyrą.

Deimanto autentiškumas

Sužadėtuvių žiedo parinkimą vertinkite kaip bet kokį didelį ir reikšmingą gyvenimo pirkinį, kad ir nekilnojamo turto įsigijimą, kurį perkate tik skrupulingai susirinkę visą reikiamą informaciją, įsitikinę pardavėjo arba vystytojo patikimumu ir gera reputacija. Deimantas taip pat yra investicinis pirkinys ir jis lygiai taip pat turi būti įsigytas tik iš patikimo, nepriekaištingą reputaciją turinčio deimantų pardavėjo. „Per dvidešimt metų deimantų versle teko matyti ir girdėti labai liūdnų patirčių. Vietoje natūralių deimantų žmonės buvo įsigiję sintetinius, už aukščiausios kokybės deimanto kainą gavę kur kas žemesnės klasės brangakmenius, esu mačiusi net ir silikonu užpildytų „deimantų“. Nesąžiningų žmonių yra visur, tad savo pinigus reikia ypatingai saugoti ir rinktis tik patikimą pardavėją ir tik Lietuvos prabavimo rūmų užplombuotus arba GIA sertifikatus turinčius brangakmenius”, – pasakojo Dana Ribas, kurios įkurti salonai „Factory by Ribas“ savo juvelyrikai visuomet suteikia garantiją.

Pasikonsultuoti bei išsirinkti geriausią sužadėtuvių žiedą savo mylimajai galite „Factory by Ribas“ salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Palangoje arba elektroninėje parduotuvėje www.factorybyribas.lt.