Kalbėdamas apie savanorystę aktorius sakė, jog savanoriavimas prasideda tada, kai atiduodame brangiausia, ką turime. „Brangiausia, ką turime gyvenime, yra laikas, ir mes jo turime mažiausiai. Tai, ko mes turime mažiausiai ir ką labiausiai branginame, atiduodame kitam be atlygio“, – savanorystę apibrėžė aktorius.

Kalbėdamas renginyje G. Savickas teigė, jog Lietuva nėra vien Premjeras, Prezidentė, sienos ar žemės plotas. Lietuva esame mes visi. Aktorius pabrėžė, kad tik savanorių dėka prieš 100 metų išliko Lietuva: dėl knygnešių, mokytojų, kurie savo noru įkūrė mokyklas išeivijoje, žmonių, kurie su įkvėpimu dainavo lietuviškas dainas, nors teisiškai to negalėjo daryti.

Projekto „Šimtmečio dovanos“ renginyje G. Savickas pasidalijo savo mintimis

„Visą gyvenimą dirbti dėl pinigų reiškia savęs nemylėti. Tik išvykęs savanoriauti į Afriką aš supratau, kaip tai yra reikalinga. Žmonės ten neturi laiko skųstis, o grįžęs supratau, koks esu išlepęs. Būtent šis suvokimas mane skatina savanoriauti toliau“, – mintimis dalijosi aktorius, keliaujantis po Lietuvos bendruomenes, mokyklas ir dalyvaujantis pokalbiuose apie tai, kas svarbu.

G. Savickas pabrėžė, kad šiuo metu visuomenėje per dažnai kalbama apie tai, kad jaunas žmogus yra pasikeitęs ir su juo nebeįmanoma kalbėtis. Jis teigia, kad su kiekvienu galima susikalbėti, jeigu kalbamasi lygiavertiškai.

„Tik tada, kai po mano savanorystės vaikų stovyklose atbėga mama ir sako: „Ką jūs padarėte mano vaikui? Jis juk buvo „banditas“, o dabar pianinu nori groti“, supranti, kad tai ir yra geriausias atlygis“, – apie savo patirtį pasakojo G. Savickas.

Baigdamas savo kalbą aktorius pabrėžė, kad laimingiausi yra tie, kurie vakare gali sau pasakyti, jog yra geri žmonės. Jo įsitikinimu, vienintelis dalykas, kurio nepavyks automatizuoti, yra savanoriai, o jų teikiamas žmogiškasis ryšys ir yra pats naudingiausias dalykas Lietuvai.

Šiomis mintimis aktorius dalijosi Valstybės atkūrimo šimtmečio projekto „Šimtmečio dovanos“ baigiamajame renginyje, vykusiame praeitą savaitę. Projektas toliau renka Šimtmečio dovanas interneto svetainėje www.lietuva.lt.

Užsakymo nr.: PT_76633177