Nors rugpjūčio 17-osios popietė Vilniuje buvo karšta ir saulėta, „Ogmios mieste“ įsikūrę būreliai įkaito ne nuo sostinę ryškiai apšvietusios vasariškos saulės. Čia šilumą skleidė „Mamadienio“ dalyvių juokas, šypsenos bei puikios emocijos.

Tačiau virš šimto mamų ir vaikų subūręs renginys padovanojo ne tik daug džiaugsmo, bet ir mažylius auginančioms moterims atsakė į vieną aktualiausių besibaigiančios vasaros klausimų – kokia popamokine veikla užimti savo atžalas nuo rugsėjo? Ši dilema, sako „Babyblog.lt“ tinklaraščio autorė ir „Mamadienio“ organizatorė Sotera Šveikauskaitė, kyla išties daugeliui tėvų.

„Visi vaikai turi labai daug talentų, kuriuos pastebėti, ugdyti ir puoselėti yra kiekvieno mūsų pareiga bei atsakomybė. O tai padėti padaryti pasiruošę profesionalūs ir patyrę 38-ių „Ogmios mieste“ įsikūrusių būrelių vadovai. Jie vaikus kviečia į sporto, šokio, menų ir kūrybiškumo bei intelektinius užsiėmimus, kuriuos lankydami mažieji ugdys pačius įvairiausius gabumus. Todėl „Ogmios miestas“ yra išties unikali vieta Vilniuje, nes čia vienoje vietoje mokoma nuo akrobatikos ir aikido meno iki baleto, gatvės šokių ar robotikos. Tuo metu tėveliai, vaikams besidžiaugiant tokiu įdomiu bei įtraukiančiu ugdymu, gali patogiai rasti vietą automobiliui erdvioje stovėjimo aikštelėje, pasidairyti geriausių pasiūlymų „Outlet Park“ ar pavakarieniauti viename iš mėgstamų restoranų“, – pasakoja S. Šveikauskaitė.

Be to, priduria „Mamadienio“ organizatorė, kol vaikai smagiai leidžia laiką būreliuose, suaugusiuosius „Ogmios miestas“ kviečia ir pasigražinti, atsipalaiduoti masažų procedūrose, sustiprinti kūną sporto klube arba pasinerti į jogą, Pilateso ar kineziterapijos mankštas. Todėl, pastebi S. Šveikauskaitė, „Ogmios miestas“ apgalvojo visų – tiek mažųjų, tiek ir jų tėvelių poreikius.

Tuo įsitikinti galėjo visi šventės dalyviai. Susirinkusiuosius linksmino animatoriai, jiems pristatė būrelių vadovai, pasakojo apie užsiėmimus, kvietė mažuosius nuo rugsėjo leistis į smagiausių patirčių kupiną neformalųjį ugdymą.

Tokio laisvalaikio galimybėmis „Mamadienyje“ domėjosi ir žinomos mamos su savo atžalomis. Tarp jų buvo galima išvysti maisto tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorę Aušrą Petronienę, tinklaraščio „Paprasta gaminti“ kūrėją Kariną Kulevičienę, stilistę bei nuomonės formuotoją Vaidą Gudo, sporto trenerę Gretą Lebedevą-Kazakevič.

Pastaroji į renginį atvyko su sūnumi Eldaru ir dukryte Elara. Paklausta, kaip šiuo metu lavina jų gabumus, G. Lebedevos-Kazakevič teigia – vaikus labiausiai įkvepia tėvų pavyzdys.

„Mūsų mažoji – vos dviejų, būrelių lankymas jai dar kiek ankstokas. Tačiau kartu su broliu Elara jau seka mano ir vyro pėdomis, visi drauge sportuojame. Taigi mažieji labai aktyvūs, panašu, rinksis sportą. O sūnus jau apsisprendęs, nuo rugsėjo jungsis prie „Laisvalaikio terasoje“ esančios „Krokodiliuko“ sportinės akrobatikos mokyklos. Jau laukiame, kada namuose bus demonstruojami išmokti akrobatiniai triukai“, – šypsosi G. Lebedeva-Kazakevič.