„Mūsų istorija prasidėjo dar 1988-aisiais, kai penki Lietuvos biochemijos mokslininkai sukūrė pirmąjį lietuvišką veido kremą baltiškai odai. Tuomet buvo panaudoti Lietuvos gamtoje randami augalų aliejai, ekstraktai ir natūralus bičių vaškas. Taip gimė pirmoji „Margarita“. Augusi kartu su Lietuva, „Margaritos“ kosmetika, kaip ir kiti BIOK LAB produktai, tapo mylima ir artima savo kraštiečiams“, – pasakoja BIOK LAB direktorius Norbertas Žioba.

O po daugiau nei trisdešimties darbo metų šiandien ši kompanija gamina ir mums siūlo daugiau kaip 250 inovatyvių, tarptautinius standartus atitinkančių odos, plaukų ir burnos priežiūros priemonių.

Mūsų močiučių grožio receptai šiuolaikiniam žmogui

BIOK LAB savo istoriją pradėjo su „Margarita“ ir dabar tai yra didžiausias lietuviškos kosmetikos gamintojas, siūlantis daugiau nei 120 produktų. Tai mus jungiantis, kasdienis prekių ženklas visai šeimai. Vargu ar rastume namus, kuriuose per kelis dešimtmečius nebūtų buvę „Margaritos“ produkcijos. „Margarita“ odos ir plaukų priežiūros priemonės kuriamos įkvėptos senųjų odos ir plaukų puoselėjimo receptų.

„Dar mūsų močiutės žinojo, kad pieno produktai atkuria prarastą odos drėgmę, ramunėlės ramina, o dilgėlių nuoviras yra veiksminga natūrali priemonė plaukams stiprinti. „Margarita“ šiuos receptus ištobulina ir pritaiko šiuolaikinio skubančio žmogaus poreikiams, jo odos ir plaukų priežiūrai“, – pasakoja BIOK LAB verslo vystymo vadovė Aušra Adiklienė.

BIOK laboratorijos ir naujų produktų kūrimo vadovė Virginija Šinkūnaitė sako, jog dabar moterys dažnai sutrinka nuo kosmetikos priemonių gausos, vis dar laikomasi įvairių mitų. Laboratorijos vadovės nomone, visavertei veido odos priežiūrai tikrai neverta nušluoti visos parduotuvių lentynos – pakanka turėti kelias, bet suderintas priemones. „Ne veltui kuriamos kosmetikos linijos – jų produktai yra suderinami, todėl jūs nerizikuojate ant odos sukurti cheminio kokteilio ar sukelti nepageidaujamos odos reakcijos“, – aiškina V. Šinkūnaitė.

„Štai įsisenijęs mitas yra, kad riebios odos drėkinti nereikia. Visiems be išimčių odos tipams yra būtina drėgmė. Didžiausia žala riebiai odai tenka, kai ji valoma itin agresyviomis priemonėmis, nenaudojami jokie drėkikliai. Probleminei odai esame išleidę „Margaritos Anti-acne“ liniją su obuolių ir gluosnių ekstraktais. O drėgmei užtikrinti esame sukūrę inovatyvią „Birutės“ liniją su mineraliniu „Birutės“ vandeniu. Priemonės giliai drėkina ir tinka visiems odos tipams“, – pasakoja ekspertė.

Skubanti miestietė kviečiama sustoti ir nusišypsoti sau

BIOK laboratorijose dirbantys patyrę chemikai ir kosmetologai atkreipia dėmesį ir į skubančios miesto moters poreikius. Kviečia ją trumpam sustoti ir pajausti mažų dalykų teikiamą džiaugsmą su gaiviu ir žaismingu „Kilig“ prekių ženklu. Rūpestingai nuprausti, atgaivinti ir prisotinti savo odą bei plaukus vitaminų bomba. „Kilig“ prekių ženklas – tai per 50 siūlomų produktų.

Mieste gyvenančios moters oda labiau kenčia nuo taršos, ji gali tapti papilkėjusi, atrodyti pavargusi. Galvodami apie jos odos problemą, BIOK LAB ekspertai kuria produktus odai ir plaukams, praturtintus vitaminais, įvairiomis rūgštimis. Tokie produktai kaip mat įvertinami klientų – populiariausia „Kilig“ priemone yra kremas su vitaminu C. Šis vitaminas yra galingas antioksidantas ne tik kūnui, bet ir odai – ją skaistina ir šviesina.

Kita itin dažna ir auganti šiuolaikinio žmogaus problema – odos jautrumas, kurį taip pat gali sukelti miesto teršalai. BIOK LAB mokslininkai laboratorijoje įdėjo daug pastangų, kad kiekvienas „Kilig Anti Acne“ linijos produktų prisilietimas būtų kuo lengvesnis, nekeliantis alerginės reakcijos ir praturtintas Biotylis medžiaga, pagaminta iš probiotikų. Probiotikai padeda atkurti natūralią odos drėgmę bei veikia raminančiai.

„Nepamirškime, kad ir vyrų oda gali būti sausa ar jautri. Atgyvenusius stereotipus reikia mesti kuo tolyn – vyrai taip pat turi skirti dėmesio savo odai. Netinkamai rūpinantis veido oda galima iššaukti ir didesnes jos problemas. Paprasčiausias odos drėkinimas yra reikalingas visiems, nepriklausomai nuo lyties. BIOK LAB pristatė atnaujintą kosmetikos priemonių liniją „Aras“, skirtų vyrams nuo jauno iki brandaus amžiaus“, – pristato A. Adiklienė.

Nauja priemonių kategorija – populiariausia BIOK LAB produkcija

Į burnos priežiūros priemonių kategoriją bendrovė įžengė daugiau nei prieš dešimtmetį. Tuomet kartu su Lietuvos sveikatos mokslų Odontologijos fakulteto mokslininkais buvo sukurtos naujoviškos dantų pastos ir įregistruotas naujas prekės ženklas „Ecodenta“.

Kurdami naujas dantų priežiūros priemones, BIOK LAB žmonėms nori parodyti, kad jos gali būti ne tik veiksmingos, praturtintos naujoviškais natūraliais ingredientais, bet ir kitokio skonio, tekstūros ir spalvos. Kompanija siekia būti inovatoriais, kurdami glaudžiai bendradarbiauja su universitetais ir geriausiais odontologais – sukurtos „Green“, „Expert“ ir „Organic“ dantų priežiūros linijos.

„Odontologai teigia, kad viena svarbiausių dantų pastos funkcijų – dantų emalio remineralizacija. Todėl sukūrėme dantų pastą su „Vytauto“ mineraliniu vandeniu. Atlikę pastos efektyvumo tyrimus, įsitikinome, kad mineraliniame vandenyje esantys mineralai nepraranda savo efektyvumo. Tokiu būdu, sujungę mokslo žinias ir gamtos turtus, sukūrėme aukso medalį pelniusią dantų pastą“, – pasakoja V. Šinkūnaitė.

Tokių novatoriškų burnos priežiūros priemonių ne viena – štai labiausiai mėgstama tautiečių yra pasaulyje dar nematytos formulės dantų pasta su juodąja anglimi iš „Expert“ linijos. Neįprastas juodos spalvos produktas yra itin vertinamas dėl efektyvių balinančių dantis savybių.

Kasmet „Biok laboratorijoje“ sukuriama ir atnaujinama daugiau nei 50 produktų formulių per metus. Mokslininkai kuria ir tobulina veiksmingas, natūraliais ingredientais praturtintas odos ir plaukų priemones. Netrukus moteris pasitiks sugrįžtanti „Rasa“ – aukštos kokybės ir ekspertiškai ištobulinta kosmetika aukščiausią kokybę vertinančioms moterims. „Rasos“ priemonės skatina imtis pokyčių jaustis drąsiai ir spindėti, pirmiausia iš vidaus – juk viskas yra pačios moters rankose.

Tyrimais įrodytą greitą ir efektyvų poveikį suteikiantys naujieji „Rasos“ produktai praturtinti galingais ingredientais, tokiais kaip jūros dumblių ekstraktas, avokadų aliejus, keramidai, hialurono rūgštis, peptidai. Išleistos trys skirtingos produktų linijos „Hydro Intense“, „Intense Care“ ir „Age Control“ atlieps skirtingų moterų odos poreikius.

Atnaujintos formulės plaukų ir odos priežiūros priemonės jau pasiekė ir Lietuvos vyrus. Į parduotuvių lentynas sugrįžusi „Aras“ kosmetika vyrams siūlo ne tik įprastų kasdienių gaminių, kaip dušo želės ar dezodorantai. „Aras“ vyrus kviečia taip pat daugiau dėmesio skirti sau ir palepinti veido odą specialiai vyrams sukurtais balzamais po skutimosi ir veido kremais.

Šaltinis
Temos
Projektas „Rasa“ – viskas Tavo rankose!
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją