Samsung“ kartu su produktų treneriu Andriumi Mateika dalijasi vertingais patarimais, kaip patobulinti selfių fotografavimo įgūdžius bei pasidaryti tokias nuotraukas, kurias drąsiai būtų galima kelti į socialinius tinklus.

Apšvietimas – didelė dalis sėkmės

Kiekvienas asmenukių profas žino, kad tinkamas apšvietimas yra kone svarbiausias dalykas norint pasidaryti išties gerą nuotrauką, todėl išsirinkti tinkamą, šviesią erdvę, kuri atskleistų jūsų bruožus, turėtų būti pirmoji kiekvieno nusifotografuoti besiruošiančio užduotis. Tačiau rasti idealią vietą, kaip teigia A. Mateika, nėra visada paprasta.

Per didelis šviesos kiekis gali priversti jus užsimerkti arba paskęsti šešėliuose, tačiau jei jo per mažai – nuotrauka gali gautis niūri arba neryški. Todėl geriausia yra naudoti natūralų apšvietimą ir vengti kompiuterio ekranų, ryškių lempučių ar kitokio stipraus šviesaus šaltinio. Platūs langai, stiklinės durys ar tiesiog didelės erdvės lauke yra geriausi asmenukių draugai, nes per juos nesunkiai patenka natūrali saulės šviesa.

„Ne tik šviesos kiekis, bet ir jos kryptis darant asmenukę yra labai svarbi“, – sako A. Mateika. Fotografuojantis reikėtų žiūrėti veidu į šviesos šaltinį, kuris turėtų būti maždaug akių lygyje. Tokiu būdu išvengsite nepageidaujamų šešėlių bei gausite ryškų ir aiškų apšvietimą.

Papildomas patarimas mėgstantiems fotografuotis saulėlydžių ir saulėtekių metu. Geriausią asmenukių apšvietimą gausite tada, kai saulė bus žemiausiai – maždaug valandą po saulėtekio ir valandą prieš saulėlydį.

Pozos ir fotografavimo kampo svarba

Sėkmingai asmenukei pasidaryti ne ką mažiau svarbi yra tinkamai parinkta fotografavimosi poza.

Nuotaika, kurią norite perteikti nuotraukoje, – jūsų reikalas, tačiau kad ji atrodytų išties natūrali ir tikra, reikia išsirinkti tinkamą pozą. Klasikinė ir paprasčiausia asmenukė – fotoaparatas laikomas tiesiai priešais veidą, o jūs natūraliai ir nuoširdžiai šypsotės. Tačiau galima pabandyti ir išradingesnių variantų, pavyzdžiui, pozuoti atsirėmus į sieną ar langą, pakreipus galvą, žaidžiant su plaukais, žvelgiant per petį ir pan.

Nereikėtų pamiršti ir fotografavimosi kampo – kiekvienas turime savo gerųjų pusių, o, pavyzdžiui, lengvas pasisukimas į šoną, gali atskleisti gražiausius jūsų veido bruožus.

Žvelgimas tiesiai į kamerą – ne visada pats geriausias variantas, todėl galvos pasukimas į vieną ar kitą pusę, ieškant geriausios savo pusės ir būdų, išryškinti gražiausius bruožus, yra tai, ką būtinai turite padaryti, jei norite išties gražios ir kokybiškos nuotraukos.

Darydami asmenukę, šiek tiek praverkite burną ir iškvėpkite, atstumkite veidą į priekį, kad kaklas atrodytų ilgesnis. Žiūrėkite į kamerą aukštyn, nuleiskite smakrą žemyn, o kamerą kilstelėkite į viršų.

Vieta – itin svarbus elementas

Nors asmenukės pagrindinė žvaigždė esate jūs, tai nereiškia, kad vieta ar fonas yra visiškai nesvarbus elementas.

Įdomios vietos gali sukurti įdomias asmenukes, tačiau tai nereiškia, kad jums būtina vykti į egzotiškas šalis ar po Lietuvą ieškoti dar neregėtų vietų. Puikių lokacijų asmenukėms galima rasti ir namuose, biure ir bet kur kitur – tereikia pasidairyti aplinkui ir įjungti šiek tiek fantazijos.

Geriausi asmenukių fonai yra aiškūs, paprasti ir neblaškantys dėmesio. Tai gali būti gražus mėlynas dangus, žalia pieva ar paprasta biuro siena. Fonas turėtų būti arba labai įdomus, arba labai paprastas, o tie fonai, kuriuose visko daug, atrodo netvarkingai ir nukreipia dėmesį nuo jūsų.

Ne mažiau svarbi yra ir paties fono spalvų gama. Ne visada galima kontroliuoti savo asmenukės foną, tačiau rekomenduojama rinktis šviesias, ryškias, bet ne pernelyg akį rėžiančias spalvas. Tai padės išryškinti jūsų bruožus ir užtikrins aiškų kontrastą tarp jūsų ir aplinkos.

Technologijos jūsų pusėje

Išgauti geriausią įmanomą asmenukę padės ir jūsų išmaniajame esančios funkcijos, tačiau pirmiausia, turite kuo geriau išnaudoti savo telefono kamerą.

„Visada rekomenduojama naudoti galinę telefono kamerą. Gali atrodyti, kad būtent priekinė kamera yra skirta asmenukėms, tačiau telefono galinėje pusėje esanti kamera paprastai būna žymiai galingesnė, todėl asmenukės išeina kokybiškesnės ir atrodo profesionaliau. Kalbant apie telefonų funkcionalumą – inovatyvumui ir gamintojų išmonei ribų nėra. Štai naujasis „Galaxy Flip5“ yra kone idealiausias pasirinkimas tobuloms asmenukėms – kadangi jį galima naudoti ir sulenktą, jas galine kamera daryti yra taip pat patogu, kaip ir priekine“, – tikina A. Mateika.

„Be to, kartais laikyti telefoną dėl jo dydžio rankoje yra nepatogu, tačiau sulenkus „Flip5“, jis puikiai tilps delne. O jei nenorite telefono laikyti rankoje, sulenkus jį 90 laipsnių kampu, galėsite padėti ant lygaus paviršiaus ir nustačius automatinį laikmatį, pamojus delnu ar aktyvavus valdymą balsu – pasidaryti puikią savo ar grupinę asmenukę“, – pasakoja „Samsung Electronics“ produktų treneris.

Šis išmanusis pasižymi galinga 12 MP galine kamera o išorinis 3,4 colio „Flex Window“ ekranas suteikia prieigą prie tokių įrankių kaip laikmačio režimas, „Motion photo“, greitoji nuotraukų peržiūra ir pan. Puiku ir tai, kad „Galaxy Flip5“ sujungus su „Galaxy Watch6“, fotoaparatą galima valdyti nuotoliu: priartinti ir atitolinti vaizdą, nustatyti laikmatį, daryti nuotraukas, filmuoti video įrašus ir pan.