Nors alaus švenčių būna įvairių, tarptautinė aludarių diena tradiciškai visame pasaulyje minima švenčiant šv. Arnoldo – aludarių globėjo – vardadienį. Šią dieną, be abejo, geriausia švęsti su aludarystės tradicijas bei amatą puoselėjančiais tikrais aludariais, todėl „Volfas Engelman“ dovanoja įspūdingą šventę, kurią galima bus stebėti ir tiesioginės transliacijos metu.

Kaip pasakoja „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas, Kaune organizuojama šventė nuo kitų skirsis ne tik tikra aludarių aura, bet ir viską vainikuojančiu grandioziniu koncertu, kuriame pasirodys visiems žinomi atlikėjai – Jurgis Bruzga, The Roop, G&G Sindikatas, Jovani ir JessicaShy.

Mylimiausio alaus prekės ženklu Lietuvoje tapusio „Volfas Engelman“ atstovai ir renginio organizatoriai tikina: toks įvertinimas – neįkainojamas, tad laukiantis aludarių dienos renginys yra įmonės padėka visiems pirkėjams.

„Norime padovanoti tokią šventę ir koncertą, kokių dar nesame organizavę ir taip išreikšti savo meilę žmonėms, kurie mus renkasi“, – su šypsena sako „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas. – Renginys visiems norintiems dalyvauti – visiškai nemokamas, o tie, kurie atvykti galimybių neturi, sudalyvauti renginyje gali ir nuotoliniu būdu – stebėdami tiesioginę transliaciją LNK kanalu.“

Skatina kultūringą vartojimą

Šimtametes aludarystės tradicijas puoselėjantis „Volfas Engelman“ keičia vartojimo kultūrą ir siekia edukuoti vartotojus, dalindamiesi sukaupta patirtimi. Renginio organizatoriai pabrėžia, kad jiems svarbus ne tik tradicijų puoselėjimas, bet ir kultūringo alaus vartojimo skatinimas, todėl aludarių šventės metu bus rengiama virtuali pažintis su alaus gamybos užkulisiais, alaus degustacijos.

„Dažnas mano, kad alaus rūšių yra vos keletas, tačiau išties jų yra maždaug 250 ar net daugiau. Aludarių šventėje kviesime degustuoti nealkoholinį alų ir pamatyti alaus kelią iš arti. Įprastai kartą metuose organizuodavome ekskursijas po mūsų gamyklą – supažindindavome su aludarystės menu, gamyklos įrenginiais bei iš arti parodydavome, kaip vyksta alaus brendimo, pilstymo procesai. Dėl susiklosčiusios pandeminės situacijos gyvų ekskursijų šiais metais turime atsisakyti, tačiau renginio metu kiekvienas galės apsilankyti virtualioje ekskursijoje, kurioje galėsite susipažinti su visu alaus keliu“, – apie tai, kas laukia renginio dieną pasakoja M. Horbačauskas.

Šventė aludarystės amatui reikšmingoje vietoje

Kaip pasakoja renginio organizatoriai, nors alaus švenčių Lietuvoje būna įvairių, tikrąją aludarių dieną švęsti kviečia būtent „Volfas Engelman“.

Pagrindinė šventė vyks alaus daryklos kieme, tačiau nuošalyje nebus paliktas ir visas miestas. Renginio pradžią skelbs simbolinis įvykis: nuo miesto Rotušės iki pat daryklos bus vežama alaus statinė, kurios kamštį atkimš įmonės vadovas ir vyriausiasis aludaris. Panaši tradicija tęsiasi jau ne vienerius metus, todėl ši šventės dalis – neatsiejama.

Igno Gaižausko nuotr.

„Įdomu tai, kad šioje vietoje, kur dabar esame įsikūrę, visuomet buvo aludarystės kvartalas. Net augdavo apynių plantacija, o iki šiol yra išlikusi ir Apynių gatvelė. Tad kalbant apie aludarystės amatą, ši vieta išties yra reikšminga. Kadangi esame istorinėje vietoje, norime tą istoriją priminti žmonėms, puoselėti gražias tradicijas, – dėsto mintis M. Horbačauskas. –Kiekvienais metais norime įprasminti aludarių dieną. Pirmaisiais aludarių šventės metais šalia įmonės pasodinome apynių alėją, kuri gyvuoja iki šiol. Šiemet aludarystės amatą įprasminsime per vizualią vartotojui siunčiamą žinutę: papuošėme šalia bravoro pastato iškilusias 11 metrų aukščio statines, apvilktas alaus skardinę primenančiu „rūbu“ ir papuoštas užrašu „Volfas Engelman ♥ tave. Tai – mūsų padėka už vartotojų įvertinimą, mylimiausio alaus prekės ženklo titulą.“

Išsisaugokite datą, nes „Volfas Engelman“ žada nepakartojamą šventę!

DATA: 2021 07 16, penktadienis
LAIKAS: durys atsidaro 16:00
VIETA: Kaunas, Volfas Engelman Studijos terasa/bravoro prieigos
TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA: LNK kanalu
ATLIKĖJAI: Jurgis Bruzga, The Roop, G&G Sindiktas, Jovani ir JessicaShy

Užsakymo nr.: PT_87612183