Vaisiai ir daržovės yra vienas svarbiausių kasdienės mitybos elementų, todėl „Lidl“ siekia, kad šie produktai būtų siūlomi geriausiomis kainomis rinkoje ir atsirastų kiekvieno pirkėjo krepšelyje. Vis dėlto, galvodamas apie kainą, prekybos tinklas nepamiršta ir produktų kokybės – siekiamas ją užtikrinti, iš daržovių ir vaisių tiekėjų reikalauja itin aukštų saugos, kokybės ir aplinkos tausojimo reikalavimų laikymąsi įrodančių sertifikatų.

Pavyzdžiui, iš šviežių vaisių ir daržovių tiekėjų „Lidl“ reikalauja taikyti gerąją žemės ūkio praktiką pagal „GlobalG.A.P.“ sertifikavimo programą ir turėti atitinkamą sertifikatą, kuris įrodo, kad ūkyje yra tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų. Vykdant „GlobalG.A.P.“ programoje numatytų reikalavimų laikymosi kontrolę, nuolat tikrinama, ar produktų auginimas konkrečioje aplinkoje nekelia rizikos vandens prieinamumui bei kokybei.

Vaisiai ir daržovės – verti apdovanojimo

Prekybos tinklas „Lidl“ 2023 metais Lietuvoje taip pat yra įvertintas ir pagrindiniu „Best Buy Award“ medaliu už geriausią kainos ir kokybės santykį šviežių vaisių ir daržovių kategorijoje. Šį apdovanojimą, remiantis visuomenės nuomonės tyrimu, suteikia tarptautinė nepriklausoma Šveicarijos agentūra „Icertias“.

Tarptautinio „Best Buy Award“ tyrimo metu apklausos dalyvių taip pat buvo prašoma nurodyti, kuris prekybos tinklas jų ar jų artimųjų nuomone siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį. Lietuvoje dauguma respondentų atsakydami į šį klausimą įvardijo būtent „Lidl“ prekybos tinklą.

Žemų kainų prekybos tinkle pirkėjai visada gali rasti būdų, kaip išleisti mažiau. „Lidl“ parduotuvėse dažnai skelbiamos specialios akcijos ir nuolaidos vaisiams ir daržovėms, o nuo pernai metų vasaros parduotuvėse galima rasti ir „Geradarių maišelius“, kuriuose – netobulai atrodantys, bet vartoti tinkami vaisiai ir daržovės už mažesnę kainą.

Pigiausi produktai – beveik visose kategorijose

Tyrimo metu penkiuose prekybos tinkluose buvo lyginamas pasirinktų 25 pigiausių dažno vartojimo prekių krepšelis. Vaisių ir daržovių kategorijoje buvo lyginama, kiek kainuoja obuoliai, bananai, bulvės.

Atlikto tyrimo duomenimis, „Lidl“ parduotuvėse už žemiausią kainą galima įsigyti ne tik nurodytų vaisių ir daržovių, bet ir pieno, mėsos produktų, gėrimų kategorijose esančių prekių, taip pat bakalėjos kategorijoje esančių prekių – šokolado, cukraus, kiaušinių, saulėgrąžų aliejaus.

Remiantis „SeeNext“ vasarį atlikto tyrimo rezultatais, „Lidl“ prekybos tinkle įsigytų dažno vartojimo prekių krepšelio kaina siekė 34,76 eurus – o tai yra mažiausia krepšelio kaina, palyginus su kitų keturių didžiausių prekybos tinklų tokių prekių krepšeliais.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.