Dėl greito gyvenimo tempo galime patekti į situacijas, kai reikia susikaupti darbui arba skirti laiko sau gatvėje, sausakimšoje kavinėje ar net viešajame transporte. Tačiau triukšminga aplinka ir nuolatinis šurmulys gali išvarginti. Be to, keliaujant, pavyzdžiui, traukiniu ar lėktuvu, dėl triukšmo daugeliui žmonių gali būti sunku susikaupti ir gerai išsimiegoti.

Dirbtinis intelektas padeda kovoti su triukšmu

„Šiandien gyvename laikais, kai darbas ar tiesiog buvimas triukšmingoje aplinkoje – neišvengiamas. Laimei, tokiose situacijose vis labiau praverčia ausinėse esanti triukšmo slopinimo funkcija. Ji leidžia mėgautis mėgstama muzika arba tiesiog tyla ir pamiršti eismo triukšmą bei kitus keleivius. Šiais laikais triukšmo slopinimo funkcija belaidėse ausinėse itin gerai izoliuoja išorės garsus, todėl tylą aplink save galime susikurti pasitelkdami ausines“, – sako technologijų ekspertė ir „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė.

Kita vertus, kaip pabrėžia U. Eidžiūnaitė, triukšmo slopinimas turi būti proporcingas ir protingas. Per didelis garso slopinimas tylioje aplinkoje gali blaškyti dėmesį ir kelti nepatogumų, o per mažas garso slopinimas neužtikrins pageidaujamos klausymosi patirties. Siekdama išspręsti šią problemą, technologijų kompanija „Huawei“ pristatė naujas ausines „FreeBuds Pro 3“, kuriose įdiegtas dirbtinio intelekto triukšmo slopinimo algoritmas, automatiškai prisitaikantis prie situacijos. Jo režimai keičiasi priklausomai nuo aplinkos ir naudotojo. Be to, naujose „Huawei“ ausinėse esantys sprendimai gali užtikrinti iki 50 proc. geresnį aplinkos triukšmo slopinimą.

Aukštos kokybės garsas nepriklausomai nuo vietos

Aplinkos triukšmo slopinimas būtinas ne tik mėgaujantis muzika ar dirbant, bet ir palaikant ryšį bei bendraujant su kolegomis.

„Naujos kartos ausinėse įdiegtas atnaujintas kaulų vibravimo jutiklis, kuris užtikrina geresnę skambučių kokybę. Belaidės ausinės „FreeBuds Pro 3“ geba perimti žmogaus balsą ir padaryti jį aiškesnį, kartu sumažindamos foninį triukšmą. Dėl šios triukšmo slopinimo sistemos į mikrofoną įeinantis žmogaus balsas aiškiai girdimas net ir triukšmingoje aplinkoje“, – nurodo technologijų ekspertė.

Be to, dėl šiandieninio gyvenimo ritmo, kai laikas tampa labai svarbus, kartais reikia, kad jus būtų galima pasiekti nepriklausomai nuo buvimo vietos. Tokiais atvejais technologinė pagalba labai praverčia.

„Huawei FreeBuds Pro 3“ belaidžių ausinių triukšmo slopinimo sistema gali blokuoti iki 9 m/s vėjo keliamą triukšmą. Tai reiškia, kad naudotojai gali priimti skambučius net bėgdami ar važiuodami dviračiu ir rengti nuotolinius susitikimus lauke, nesijaudindami, kad garso kokybę trikdys pravažiuojantys automobiliai ar stiprus vėjas“, – sako U. Eidžiūnaitė.