O dabar apie viską nuo pradžių.

TOP1 pasaulio atradimai miniatiūros – „Babilono sodai“

Visai šalia Palangos į pažinimų, atradimų bei kvapų pasaulį Jus kviečia vienintelis Baltijos šalyse miniatiūrų ir botanikos parkas. Čia pasijusite tarsi kelionėje aplink pasaulį, kur per vieną dieną aplankysite penkis skirtingus žemynus su daugiau kaip 20 žymiausių pasaulio architektūros statinių miniatiūras. Galėsite iš arti susipažinti su įspūdingiausiais pasaulio stebuklais, domėtis jų istorija, kadangi prie kiekvienos miniatiūros išvysite nuorodas su informacija, kurioje šalyje pastatytas jos originalas ir kuo jis ypatingas. Akies mirksniu išvysite garsųjį Sidnėjaus operos teatrą, romantiškąjį Di Trevi fontaną, Londono tiltą, Berlyno Brandenburgo vartus ar Triumfo arką. Susipažinsite su Tadžmahalo meilės istorija bei didybės laikus menančią Didžiąją kinų sieną. Čia atrasite net garsiausius pasaulio stebuklus – Cheopso piramidę ir Kabančius Babilono sodus.

Babilono sodai

Pasivaikščiojimas po „Babilono sodų“ parką bus itin malonus, kadangi visus statinius supa išpuoselėta augmenija su milijonais gražiausių gėlių žiedų. Akį trauks išskirtinės žiedų kompozicijos – gėlių skulptūros, meniškai apkirpti krūmai, topiariai, bei lankytojų pamėgtos gėlių arkos. O kur žiedai, ten ir kvapai. Paryžiaus Eifelis apsuptas levandų žiedais ir kvapais, Londono Big Benas apsuptas kvepiančių Lobuliarijų žiedais ir, žinoma, pilna kvapų paletė Jūsų laukia prieskonių šalyje. Čia ne tik užuosti, bet ir paskanauti galite rozmarino, šokoladinės mėtos, šalavijo, pankolio ar žemuogės skonio. Kiekvienas lankytojas čia pasijus tokio, vienintelio šalyje ir išskirtinio grožio, parko dalimi. Savo viešnagę unikalioje vietovėje kiekvienas galės užfiksuoti nuotraukose. Tikime, kad tokio grožio kadrų pavydės daugelis.

TOP2 Praleiskite pašėlusią dieną didžiausiame Baltijos šalyse Dinozaurų parke – „Dino parkas“

Patiems mažiausiems „vau efektas“ garantuotas pamačius skirtingų rūšių realaus dydžio 360° dinozaurus visai ne filme ir ne kompiuteriniame žaidime, o realybėje. Laikas tikrai neprailgs, kol visus apžiūrėsite ir su mėgstamiausiais herojais susidraugausite. Į „Dino parką“ atkeliauja šeimos iš visos Lietuvos bei užsienio, nes tai pirmosios ir didžiausios Baltijos šalyse „dinozaurų džiunglės“, įsikūrusios šalia Klaipėdos, Radailiuose.

Dino

Dino parkas“ jus kvies patirti net per 40 pašėlusiai nepakartojamų aktyvių pramogų. Vos įžengus lankytojus pasitinka žaismingos ir kvapą gniaužiančios karuselės, Turbo mašinėlės-suktukai, nepraeikite pro šalį nepamėginę įveikti kosminio veidrodžių labirinto. Taip pat turėsite galimybę paskraidyti su dinozaurais, užsukę į virtualų pasaulį 5D kino teatre, o trokštantys atgaivos galės laiką leisti mindami vandens dviračius dideliame dinozaurų tvenkinyje. Neišdildomų įspūdžių patirsite leisdamiesi nuo „Šikšniukų“ kalvos, o tiems, kam pritrūks aktyvių pramogų – „Dino parkas“ siūlo savo jėgas išmėginti karstantis medžiuose, įveikiant laipynių trasas.

Šių metų didžiausia ir šlapiausia naujiena – didžiulis lauko baseinas. Adrenalino ištroškę lankytojai galės išmėginti įvairias baseino čiuožyklas, o trokštantys poilsio – pasilepinti saulės voniomis ant šalia baseino įrengtų gultų.

Gyvosios gamtos mylėtojams siūlome užsukti į gyvūnijos kampelį. Čia galima išvysti mielus įvairiaspalvius triušiukus, stebėti avyčių bei egzotiškųjų alpakų gyvenimą.

Ir tai tik dalis to, kas jūsų laukia apsilankius „Dino parke“. Svarbiausia – visos aktyvios pramogos yra įskaičiuotos į bilieto kainą, todėl jomis galėsite mėgautis neskaičiuodami laiko tiek kartų, kiek tik širdis geis!

TOP3 Išskirtinė vieta nakvynei su šeima – „Radailių Dvaras“

Visai šalia dinozaurų ir vos kelių kilometrų atstumu nuo uostamiesčio nutolęs „Radailių Dvaro“ kompleksas – puikus apgyvendinimo pasirinkimas po gausybės įspūdžių dienos. Gamtos apsuptoje vietovėje įsikūrę apartamentai bei vila su sūkurinėmis voniomis, mini virtuvėle ir lauko terasomis leis atitrūkti nuo kasdienybės ir įkvėpti gaivaus poilsio gurkšnio. Pro erdvių ir ištaigingų kambarių langus atsivers akiai miela panorama, o profesionalių virtuvės šefų komanda pasiūlys paskanauti sočiais pusryčiais, kas suteiks jėgų naujiems dienos nuotykiams. Ką veikti ras ne tik suaugusieji, bet ir mažiausi komplekso lankytojai. „Radailių Dvaro“ lauko teritorijoje įrengta saugi vaikų žaidimų erdvė bei uždaras poilsio-žaidimų kambarys, mažuosius taip pat kvies linksmintis smagūs batutai. Atsigaivinti ir pasimėgauti vandens procedūromis galėsite išskirtinėje, jaukioje bei idealiai šeimoms pritaikytoje baseinų oazėje. Saugiai įrengtoje erdvėje tėveliai galės stebėti savo vaikus. Čia pagal savo poreikius galima pasirinkti iš trijų skirtingų gylių esančių baseinų, taip pat laiką leisti saunoje, garinėje pirtyje arba atsipalaiduoti daugelio pamėgtoje sūkurinėje vonioje.

Radailių dvaro restoranas

O tam, kad po poilsio nereikėtų rūpintis maistu, užsukite į Radailių dvaro restoraną, kuriame virtuvės šefas pasirūpins gardžia vakariene.

TOP4 Magiškiems potyriams – Iliuzijų namas „Eureka“

Aplankę „Babilono sodus“ ir pasidūkę Dinozaurų parke, pakeliui drąsiai lėkite link vasaros pramogų sostinės – Palangos. Pagrindinėje J. Basanavičiaus gatvėje dairykitės populiariausio šio vasaros kurorto gatvės deserto – keptų vaflių ir, žinoma, nepraeikite pro iliuzijų namą „Eureka“. Čia interaktyviais savo kūno pojūčiais patirsite stebuklų ir magijos pasaulį. Galėsite pasidaryti nerealiai smagių, linksmų ir nutrūktgalviškų nuotraukų, kurios privers Jūsų draugus aiktelėti iš nuostabos. Ar esate batus susirišę su replėmis ar politikavę su parlamentarais tualete? Eurekoje tai galėsite išbandyti. Aštrių pojūčių ​mėgėjams – vinių lova, velnio tunelis bei pats klaidžiausias veidrodžių labirintas, o kur dar čia gyvenančios šmėklos pasirodymas – būkite budrūs. Kiekviename kampelyje Jūsų laukia staigmena ar išdaiga.

Eureka

Papramogavę iliuzijų namuose, gaudykite bangas Baltijos jūroje ir pasigrožėkite saulėlydžiu nuo Palangos tilto.

TOP 5 Romantika dinozauro „Akyje“

Pačiame Dinozaurų parke Radailiuose tarp laukinių dinozaurų ir beribių džiunglių stūkso namelis medyje „Akis“. Tai erdvė, sukurta tarp gamtos natūralumo ir prabangos. Šiuolaikiški patogumai viduje ir romantiški pabuvimai saulei tekant ar leidžiantis medžių lajų terasose, suteiks išskirtinį poilsį dviem, bet kuriuo sezonu. Laiką kartu praturtins pasiirstymas valtele, pasivaikščiojimas po laukinį paslaptingą dinozaurų parką naktį, paukščių čiulbesys ir gamtos ramumas. Jei norite neišdildomų įspūdžių ir laukinės romantikos – namelis „Akis“ skirtas Jums!

Jeigu visgi norite su šeima patogesnės egzotikos, po kelionių iliuzijų pasaulyje, pašėlusiame Dino parke ir apkeliavę visą pasaulį Babilono sodų parke, siūlome atpalaiduoti kūnus Radailiai SPA erdvėje, šalia Jūsų apartamentų. Trijų gylių baseinai, burbulinė vonia ir įkaitintos pirtelės leis pailsinti tiek kūną tiek dvasią.

Dino

Niekas kitas taip gerai neatpalaiduoja po nuotykių pilnos dienos, kaip vandens malonumai, rami muzika, laimingi vaikai ir besišypsantys kaimynai, kuriuos pasiėmėte kartu į Lietuvos pajūrį.

TOP 5,5 Pažinkite Lietuvos pajūrio išskirtines vietas

Jei apsistosite ilgiau, būtinai aplankykite Klaipėdą, keltu persikelkite į Lietuvos perlą – Smiltynę. Čia nepraleiskite progos apsilankyti Jūrų muziejaus komplekse, pasigėrėti aikčioti priversiančiais delfinų ir Kalifornijos jūros liūtų pasirodymais. Vakarų Lietuva taip pat garsėja į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtraukta Kuršių nerija – 98 km ilgio ir 0,4–4 km pločio smėlio kopų pusiasaliu. Tai išskirtinis nepaprasto grožio žmogaus ir gamtos kūrinys. Pamatysite tradicinę žvejų kultūrą, pailsėsite ir įsikvėpsite prieš kelionę atgal namo. Sugrįšite laimingesni, geriau pažinę ne tik Lietuvos pajūrio kraštą, bet ir pasaulį, o svarbiausia, sukūrę ypatingus ir nepamirštamus prisiminimus kartu su brangiausiu savo turtu – šeima!