Viviannei Sjölin, tuometinei IKEA asortimento koordinatorei, kilo mintis, kad IKEA siūlo per daug masyvių ir sunkių stalų, pagamintų iš medienos, stiklo ar metalo. Ji norėjo papildyti asortimentą dailiais ir spalvotais nedidelių matmenų staliukais – tokiais, kuriems būtų lengva rasti vietos namuose ir kuriuos pirkėjai norėtų įsigyti per daug nesvarsčius, lyg suvenyrą. Staliukais, kuriuos parsivežęs namo galėtum pastatyti bet kur, anuomet IKEA dar neprekiavo.

Apsisprendus dėl staliukų konstrukcijos, Viviannei Sjölin buvo patikėta parinkti jų spalvą. Ji pamena norėjusi daugiau nei vienos spalvos, tad 1979 metais, be klasikinio balto, parduotuvių lentynas pasiekė dar keturių spalvų staliukai LACK. Pirkėjai juos sutiko su dideliu susižavėjimu – ir žavisi iki šiol. Lietuvoje populiariausia staliuko spalva tebėra balta.

Kiekvieno gaminio istorija prasideda nuo žemos kainos

IKEA dizaineriai kiekvieną namų interjero elementą kuria užtikrindami, kad jis atitiktų funkcionalumo, patrauklios formos, žemos kainos, tvarumo ir ilgaamžiškumo bei kokybės principus. Visi šie principai veikia kartu, žemai prekių kainai suteikdami prasmės ir vertės.

Kad IKEA gaminiai iš tiesų būtų prieinami daugeliui, prieš kurdami juos, įsigiliname į pirkėjų poreikius ir svarstome, kiek šie galėtų išleisti savo poreikiams patenkinti. Nuo pat pradžių stengiamės užtikrinti, kad mūsų gaminių kainos būtų suvokiamos kaip žemos visuose kainų lygiuose. Siekdami pasiūlyti žemą kainą, sumaniai naudojame žaliavas ir išteklius, racionalizuojame gamybos metodus ir sąmoningai mažiname sąnaudas visoje IKEA vertės grandinėje.

IKEA 80-metis

IKEA yra Švedijos mažmeninės prekybos įmonė, visame pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės skandinaviško dizaino baldų bei interjero detalių. IKEA veiklą geriausiai apibūdina įmonės vizija – kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, apimanti kur kas daugiau nei vien namų apstatymą baldais. Jau aštuoniasdešimt metų ieškome sprendimų, kuriame inovacijas ir ikoninio dizaino gaminius, siekdami palengvinti savo pirkėjų gyvenimą.

Dešimtmetis po dešimtmečio kaupiame patirtį ir žinias, kurios leidžia spręsti kasdienius iššūkius namuose, atliepti kintančius žmonių poreikius bei norus ir pasiūlyti įkvepiančių sprendimų už itin žemą kainą.