Plečia savo veiklą

Įgyvendinus planuojamus pokyčius, „Ruptela Group“ sudarys įmonės „Ruptela“, kurioje koncentruojama telematikos įrenginių gamyba, ir „Linqo“, atsakinga už transporto valdymo sprendimus ir programinę įrangą. Kuriamam holdingui vadovaus ilgametis „Ruptela“ vadovas ir įkūrėjas Andrius Rupšys. Pasak A. Rupšio, veiklų gryninimas ir atskyrimas suteiks galimybę komandoms koncentruotis į perspektyviausių produktų kūrimą ir diegimą skirtinguose pasaulio regionuose.

2022 metais „Gurtam“ konferencijoje pripažinta viena iš TOP5 didžiausių pasaulyje GPS įrenginių gamintojų, bendrovė ir toliau didelį dėmesį skirs išskirtinei kokybei. A. Rupšys teigia: „Ruptela“ transporto rinkoje visada buvo žinoma dėl savo inžinerinių ir programinių sprendimų, išsiskiriančių kokybe, patikimumu, lankstumu ir klientų aptarnavimu. O dabar, atsižvelgdami į rinkos ilgalaikes perspektyvas, jau kurį laiką įgyvendiname įmonės strateginius pokyčius. Norėdami įsitvirtinti tarp Europos lygio transporto valdymo sprendimų kūrėjų, prieš dvejus metus įsigijome įmones Vokietijoje ir Nyderlanduose ir tikslingai gryninome savo veiklas. Šis sprendimas mums leidžia nukreipti turimų dviejų komandų kompetencijas bei patirtį į skirtingas klientų auditorijas – techninės įrangos gamybos atveju į didelius paslaugų tiekėjus, o programinės įrangos – į galutinius vartotojus“.

„Linqo“ kurs didesnę vertę klientams

„Linqo“ buvo sukurta „Ruptela“ programinės įrangos padalinio pagrindu bei veikia Lietuvoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Ukrainoje ir Lenkijoje. Įmonei vadovauja Petras Kirdeika, profesinę patirtį įgijęs daugiau nei 16 metų dirbdamas telekomunikacijų bendrovėje „Tele2“, kur ėjo skirtingas vadovaujančias pareigas įvairiose šalyse, taip pat vadovavo televizijos ir interneto paslaugų tiekėjui „Cgates“. „Linqo“ pagrindinis padalinys šiuo metu veikia Lietuvoje, jame dirba daugiau nei 50 specialistų.

„Sprendimai, anksčiau buvę tik didžiųjų logistikos bendrovių akiratyje, vis dažniau yra reikalingi ir svarbūs smulkiems pervežimo, automobilių dalijimosi, statybų, siuntų pristatymo, mažmeninės prekybos ir kitiems sektoriams. Plėsdami savo veiklą, fokusuojamės į naujas technologijas, kad greičiau ir efektyviau atlieptume šio platesnio klientų rato poreikius”, – sakė P. Kirdeika.

„Linqo“ programinę įrangą ir jos kokybę vertina įvairių šalių klientai, o įmonė ypatingą dėmesį skiria lankstumui prisitaikant prie skirtingų klientų poreikių. Anot „Linqo“ IT vadovo Aurimo Baubkaus, šių strateginių sprendimų dėka įmonė gali dirbti greičiau ir efektyviau bei pasiūlyti produktus, atitinkančius naujausias telematikos rinkos tendencijas ir pažangiausias technologijas. „Tenka apgailestauti, tačiau net ir šiuo ekonominio ciklo periodu Lietuvos įmonės nepakankamai išnaudoja tvarumo bei ekonominį potencialą, suteikiamą mūsų vystomo „Eco-Drive“ sprendimo. Ilgalaikis tvarumas išlieka mūsų kompanijos prioritetine kryptimi, o tokie sprendimai kaip jau minėtas „Eco-Drive“ bei elektrinių automobilių duomenų atvaizdavimas prisideda prie ekonomiškesnio vairavimo skatinimo ir CO2 emisijų mažinimo. Taip pat, pripažinimą tarptautinėje rinkoje jau pelnė „Linqo“ siūlomi perspektyvūs tachografo valdymo, krovinių ir priekabų stebėjimo sprendimai, o, atsižvelgdami į besikeičiantį klientų poreikį, neseniai pristatėme ir video sprendimą“, – teigė A. Baubkus.

Įmonių grupės pranašumas rinkoje yra visų sistemos dalių koncentracija vienose holdingo įmonių rankose, suteikianti klientams galimybę paprasčiau įdiegti patobulinimus savo įmonėse.

„Mūsų grupės konkurencinis pranašumas susideda iš trijų polių, kurie yra sutelkti vienose rankose – tai techninė įranga, programinė įranga ir klientų aptarnavimas. Klientams, lyginant su konkurentais, turime išskirtinį pasiūlymą – kartu dalyvauti visuose produkto diegimo procesuose nuo pradžios iki pabaigos, kad galėtume atsižvelgti į konkretaus kliento poreikius ir įrangą pritaikyti būtent jam. Paslaugų kokybę užtikrina betarpiškas bendradarbiavimas tarp programinę įrangą ir techninę įrangą kuriančių įmonių. Todėl galimybė veikti įmonių grupėje yra mūsų stiprybė, o dabar, išsigryninę savo veiklos tikslus, galėsime dar daugiau dėmesio skirti išskirtinei kokybei ir kryptingai dirbti šia kryptimi“, – komentavo P. Kirdeika.

Susitelks į įrangos gamybą

„Ruptela“ orientuosis į techninės įrangos gamybą ir pardavimus didmeninėse pasaulio rinkose – Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir JAV. Šiuo metu įmonė turi strateginius biurus Meksikoje ir Dubajuje, kurie dirba su skirtingais regionais. Prie įmonės vairo stojęs Edvardas Linkevičius, turintis ilgametę darbo informacinių technologijų kūrimo srityje patirtį, „Ruptela“ ketverius metus dirba plečiant įmonės veiklą užsienio rinkose.

„Pasaulyje mūsų įranga labiausiai vertinama dėl kokybės ir patikimumo. Klientai dalijasi atsiliepimais, kad visa „Ruptela“ produkcija sėkmingai veikia be jokių atnaujinimų praėjus net penkeriems metams. Išskirtinė kokybė ir patikimumas leidžia sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje ir užtikrintai žengti į naujus veiklos regionus“, – komentavo E. Linkevičius. Jis taip pat pabrėžia, kad neseniai pasaulį krėtusi elektronikos komponentų krizė įmonei atvėrė naujas galimybes – išvengusi trukdžių gamyboje, „Ruptela“ aktyviai vystė naujus, pažangius GPS sekimo įrenginius, atnaujino gamybos procesus, vykdė plėtrą Pietų Amerikoje ir sistemingai įgyvendino svarbius struktūrinius pokyčius Dubajuje, prisidėjusius prie įmonės plėtros ir žinomumo Artimuosiuose Rytuose.

„Ruptela“ kuria kelių tipų techninę įrangą, kuri efektyviai pritaikoma skirtingiems klientų poreikiams. Priklausomai nuo pasirinktų prietaisų, klientai gali ne tik stebėti automobilio kelionę realiuoju laiku, bet ir nuskaityti automobilio daviklyje esančius duomenis, stebėti degalų sąnaudas, rekonstruoti autoįvykių priežastis modeliuojant, kokiu greičiu automobilis važiavo, kaip vyko stabdymas ir kitas aplinkybes. Šios funkcijos naudingos automobilių nuomos įmonėms, logistikos, draudimo bendrovėms.

„Ruptela“ savo veiklą pradėjo nuo visapusiškų transporto valdymo sprendimų, kurie padeda optimizuoti transporto parko išlaidas – GPS sekimo įrenginių, realaus laiko stebėjimo ir kontrolės sistemų, techninės pagalbos. Įmonė buvo įkurta dar 2007 metais, o šiuo metu visoje grupėje dirba apie 200 darbuotojų, kurie teikia paslaugas klientams iš daugiau nei 120 valstybių.