Sveikata be atostogų

Ne veltui sakoma, jog sveikata – didžiausias mūsų turtas, todėl turime rūpintis savo fizine ir psichine gerove net ir skubėti verčiančioje kasdienybėje. Naujasis išmanusis laikrodis „Huawei Watch GT 4“ mums primins apie tai, nes visą parą stebi mūsų sveikatą naudodamas LED jutiklių technologiją ir ankstyvojo perspėjimo sistemą. Jame yra pažangiausi sveikatos stebėsenos įrankiai, tarp kurių reguliari širdies ritmo analizė, SpO2 nustatymas, miego kokybės įvertinimas ir rekomendacijos, kaip ją pagerinti.

Šių sveikatos duomenų dėka naudotojas gali laiku nustatyti grėsmes širdies sveikatai ir užkirsti joms kelią, taip pat pakeisti miego įpročius tam, kad galėtų pailsėti ir atgauti jėgas. Nors iš pradžių gali pasirodyti, jog šie duomenys yra tik apytiksliai ir neatspindi pradinės situacijos, unikali „Huawei“ technologija „TruSeen 5.5+“ įrodo priešingai – ji gali iki 30 proc. pagerinti sveikatos rodmenų tikslumą, užtikrindama patikimą matavimo kokybę.

Laikrodyje „Huawei Watch GT4 “ taip pat įdiegta išmanioji menstruacinio ciklo stebėjimo funkcija, kuri naudoja kūno temperatūros, kvėpavimo dažnio ir širdies ritmo matavimus tam, kad užtikrintų 33 proc. tikslesnį ciklo laikotarpio prognozavimą, palyginti su kitais rinkoje esančiais laikrodžiais. Ji padeda moterims pasiruošti fiziniams pokyčiams kiekvieną mėnesį ir lengvai valdyti mitybą, fizinius pratimus ar streso valdymą pagal savo kūno poreikius.

Investicijos į sveikatos priežiūros ateitį

Sveikatos priežiūros galimybės, kurias šiandien siūlo išmanieji prietaisai, nebūtų įmanomos be ilgus metus trukusių mokslinių tyrimų ir didžiulių investicijų. Pastaraisiais metais „Huawei“ atliko daugiau nei 200 tyrimų, įskaitant širdies sveikatos tyrimus, kuriuose dalyvavo daugiau nei 5 mln. vartotojų. Bendrovė taip pat atlieka miego apnėjos tyrimus, kuriuose dalyvauja daugiau kaip 3 mln. žmonių.

Prognozuojama, kad išmanieji laikrodžiai netrukus bus plačiau naudojami tokiose srityse kaip kalnakasyba, aviacija ir transportas, suteikiant skaitmenines sveikatos valdymo galimybes ir paslaugas tiesiogiai rizikingesnių profesijų žmonėms tam, kad jie galėtų iš karto gauti sveikatos priežiūros pagalbą.

Pradėdama iniciatyvą sujungti mados ir sveikatos stebėsenos galimybes viename įrenginyje, bendrovė tikisi, kad šie žingsniai padės didinti informuotumą apie asmeninės sveikatos priežiūros svarbą ir gerinti prieigą prie jai teikti reikalingų priemonių. Juk sveikata neturėtų būti laikoma antraeiliu dalyku ir sprendžiama tik tada, kai problemos jau akivaizdžios. Šiandien labiau nei bet kada anksčiau turime įrankių, leidžiančių integruoti sveikatos priežiūrą į mūsų kasdienį gyvenimą ir panaikinti su ja susijusią socialinę stigmą.