Staliukas išbuvo prekyboje iki 1962-ųjų, o tada dingo ir sugrįžo tik 2013 metais. XXI amžiaus pradžioje daugelį žmonių ėmė dominti klasikinio dizaino baldai, todėl nuspręsta atkurti keletą ikoninių baldų iš praeities. Vienas iš jų buvo staliukas LÖVET. Naujoji jo versija šiek tiek skyrėsi nuo pirmtako, tačiau ne išvaizda, o sudėtimi. Atogrąžose augančioms džakarandoms tapus nykstančia rūšimi ir atsiradus draudimui jas kirsti, stalviršio gamybai IKEA pasirinko tvaresnį sprendimą: pjaustant ir klijuojant kitų rūšių medieną, pavyko išgauti labai panašų efektą. Šiandien šis staliukas turi kitą pavadinimą – LÖVBACKEN, tačiau tebėra parduodamas plokščiosiose pakuotėse, kaip ir anksčiau.

Plokščiųjų pakuočių reikšmė

Ilgainiui plokščiosios pakuotės tapo svarbia IKEA koncepcijos dalimi. Supratome, kad taip supakuotas prekes žmonėms paprasčiau parsivežti namo, o rinkdami baldus patys, jie dar ir sutaupo. Plokščiosios pakuotės sukėlė revoliuciją baldų rinkoje ir ilgam įsirašė į istoriją. Dabar taip pakuojamos beveik visos IKEA prekės.

Pirkėjai puikiai įvertino plokščiųjų pakuočių idėją, mat dėl šio pokyčio baldų kainos pasiekė rinkoje dar neregėtas žemumas. Galimybė transportuoti įsigytus baldus be rūpesčių ir vežėjų pagalbos žmonėms taip pat labai patinka. O mums tai leidžia daugiau prekių sutalpinti į vieną priekabą, tad ir į gatves išrieda mažiau aplinką teršiančių sunkvežimių. Galiausiai, plokščiosios pakuotės įkvepia IKEA dizainerius kurti funkcionalius ir kartu paprastus, minimalistinio dizaino daiktus.

IKEA 80-metis

IKEA yra Švedijos mažmeninės prekybos įmonė, visame pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės skandinaviško dizaino baldų bei interjero detalių. IKEA veiklą geriausiai apibūdina įmonės vizija – kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, apimanti kur kas daugiau nei vien namų apstatymą baldais. IKEA didžiuojasi savo inovacijomis, sprendimais ir ikoninėmis prekėmis, kurios jau aštuonis dešimtmečius įkvepia žmones gyventi gražiau, atliepdamos jų kintančius poreikius, įpročius ir norus.

IKEA Lietuvoje šį rugpjūtį švenčia svarbią 10-ies metų sukaktį.