Andriaus Mežečio, „iDeal“ mažmeninės prekybos vadovo, teigimu, ši paslauga yra skirta visiems, kurie nori iškart ir nuolat naudotis naujausiomis technologijomis.

„Telefonai, išmaniosios ausinės ar laikrodžiai daugeliui jau yra ne tik įrenginiai, bet svarbi kasdienybės dalis – naudojimasis jais reiškia tam tikrą darbo užduočių, laisvalaikio, sporto ar kitų veiklų palengvinimą. Būtent jiems buvo sukurta „Smart Deal“ paslauga – norintiems čia ir dabar naudotis pažangiausiais sprendimais, nenutrūkstamai mėgautis „Apple“ patirtimi, o ne tiesiog įsigyti įrenginį ir jį turėti tol, kol jis technologiškai pasens“, – teigia A. Mežetis.

MacBook Air M3

Jis priduria, kad su „Smart Deal“ galima užsisakyti net ir ką tik prekyboje pasirodžiusius įrenginius. Pavyzdžiui, jau dabar galima prenumeruoti naująjį, dar daugiau pajėgumų turintį kompiuterį „MacBook Air“ su galinguoju M3 lustu, greitesniu „Wi-Fi“ ryšiu, iki 2 TB talpinančia SSD saugykla ir galimybe pajungti net du išorinius ekranus.

Vėl ir vėl naujas, tik tvariai

„iDeal“ atstovas pabrėžia, kad ši paslauga buvo sukurta remiantis besikeičiančia vartotojų elgsena.

„Šiuolaikiniai vartotojai nori turėti mažiau daiktų, tačiau tuo pačiu – patogią kasdienybę, kurią lengvintų pažangiausios technologijos. Jiems taip pat svarbu sutaupyti, galėti planuoti savo išlaidas, žinoti, kokį poveikį aplinkai sukuria jų vartojimas. Todėl siūlome tvarų sprendimą naudotis naujausiomis „Apple“ technologijomis pigiau – ne kaskart įsigyti naujus įrenginius, tačiau juos prenumeruoti“, – sako A. Mežetis.

Jo teigimu, pasibaigus prenumeratai ir klientui išsirinkus naują įrenginį, senuoju „iDeal“ deramai pasirūpina.

„Siekiant mažinti poveikį aplinkai ir išteklių resursus, kiekvieną grąžintą įrenginį atidžiai įvertiname. Esant galimybėms, jį paruošiame tolimesniam naudojimui, o jei jų nėra – pasirūpiname jo perdirbimu. Tokiu būdu seni telefonai, planšetės ar ausinės metų metus nedulka stalčiuose ir netampa elektroninėmis šiukšlėmis“, – teigia A. Mežetis.

iPhone 15 Pro

Jokio pradinio įnašo ir užstato

Ekspertas pabrėžia, kad pasinaudoti „Smart Deal“ yra ypač paprasta – prenumeratą galima užsisakyti bet kurioje fizinėje „iDeal“ parduotuvėje arba internetu.

„Sudėtingiausia dalis – išsirinkti kuriuos įrenginius norite prenumeruoti, tačiau su tuo gali pagelbėti „iDeal“ ekspertai. Jie nemokamai pademonstruos kiekvieno veikimą, teikiamas galimybes ir išsiaiškinę jūsų poreikius, parekomenduos tinkamiausią. O toliau viskas dar paprasčiau – prenumeratą užsisakyti gali bet kuris pilnametystės sulaukęs Lietuvos pilietis, patvirtinęs savo tapatybę. Sumokėjus pirmąją mėnesio įmoką, bus galima iš karto pradėti naudotis pasirinktu įrenginiu ar keliais“, – sako A. Mežetis.

Anot A. Mežečio, patogiausią ir tinkamiausią prenumeratos terminą, po kurio galima atsinaujinti įrenginį, vartotojas gali pasirinkti pats.

„Pastebėjome, jog lietuviai telefonus ir išmaniuosius laikrodžius vidutiniškai keičia kas vienerius arba dvejus metus, o planšetes bei kompiuterius – kas trejus. Atsižvelgdami į šias tendencijas, siūlome kelis „Smart Deal“ terminus. „iPhone“ ir „Apple Watch“ atsinaujinti galima po metų arba dvejų, o „Mac“ ir „iPad“ – po dvejų arba trejų“, – teigia A. Mežetis.

Jis atkreipia dėmesį, kad norint įrenginius prenumeruoti internetu, išsirinktus tereikia sudėti į pirkinių krepšelį, o jame pasirinkti „Smart Deal“ apmokėjimo būdą.

Apple Watch SE

„Internetinėje svetainėje galima patikrinti, kaip priklausomai nuo skirtingo prenumeratos termino kistų įmokų dydis. Išsirinkus tinkamiausią ir sumokėjus pirmojo mėnesio įmoką, beliks sulaukti savo įrenginių – juos galime pristatyti į namus, paštomatą ar pirkėjui patogiausią „iDeal“ parduotuvę“, – pasakoja A. Mežetis.

Pasak eksperto, „Smart Deal“ terminui pasibaigus, klientas renkasi: grąžinti seną įrenginį pardavėjui ir rinktis naują modelį ar pasilikti jau naudojamą sau, sumokėjus likutinę jo vertę.

Daugybė įrenginių ir tik viena įmoka per mėnesį

A. Mežečio teigimu, apie kelis įrenginius jis užsimena ne veltui – „Smart Deal“ suteikia galimybę naudotis visa „Apple“ įrenginių ekosistema.

„Unikali Apple“ sistema yra viena svarbiausių neįtikėtinos vartojimo patirties sudedamųjų dalių – tarpusavyje susieti įrenginiai leidžia papildyti ir išplėsti vienas kito funkcijas. Kontaktais, užrašais, nuotraukomis ar dokumentais galima patogiai dalintis iš „iPhone“ į „Mac“ ar „iPad“, į skambutį atsiliepti ne tik „iPhone“, bet ir su „Apple Watch“ ar „AirPods“, pradėjus darbą viename įrenginyje, užbaigti kitame, sujungti „Apple“ planšetės ir kompiuterio ekranus – ir tai tik keli ekosistemos privalumai“, – teigia A. Mežetis.

iPad 10th

Tam, kad toks patogumas būtų pasiekiamas platesniam vartotojų ratui – su „Smart Deal“ galima užsisakyti ne tik kelis „Apple“ įrenginius, pavyzdžiui, „iPhone“, „Mac“, „Apple Watch“ ir „iPad“, bet kartu su jais ir įvairius priedus ar aksesuarus.

„Galima rinktis nuo įvairių modelių bevielių „AirPods“ ausinių iki įkroviklių, dėklų, klaviatūrų, dirželių išmaniesiems laikrodžiams ar net stilingų kuprinių. Patogiausia tai, kad nepriklausomai nuo pasirinktų įrenginių ir priedų kiekio, atsiskaityti galima vos viena įmoka per mėnesį“, – pažymi A. Mežetis.

Išsirinkti tinkamiausius „Apple“ įrenginius ir sužinoti visas „Smart Deal“ sąlygas galite interneto svetainėje www.ideal.lt/smartdeal

„Smart Deal“ pasiūlymo pavyzdžiai: