Atpigusios prekės ir pirkėjų aktyvumas

Kaip pasakoja „Norfos“ įmonių grupei priklausančios „Rivonos“ pramoninių prekių grupės vyriausioji vadybininkė Rita Povilauskienė, nors mokslo metai jau visai ant nosies, didžiausias kanceliarinių prekių pirkimo bumas dar tik prasidėjo.

„Didžiausias perkamumas, kaip ir kasmet, yra fiksuojamas rugpjūčio antroje pusėje ir rugsėjo pradžioje. Mokyklinės prekės perkamos ir per visus mokslo metus – dažniausiai tai smulkioji kanceliarija: sąsiuviniai, spalvotas popierius, rašymo priemonės, tačiau kuprinės, pieštukinės dažniausiai perkamos prieš mokslo metus.

Visų mokyklinių prekių pirkimo suaktyvėjimas taip pat pastebimas sausį, kuomet mokiniai sugrįžta po žiemos atostogų. Tačiau pats pirkimo bumas prasidėjo nuo praėjusio savaitgalio ir panašu, kad tęsis iki rugsėjo 3 d.“, – teigia R. Povilauskienė.

Nors pastarieji metai dėl infliacijos mūsų šalyje lietuviams nebuvo lengvi finansiškai, šiais metais mokyklinių prekių pardavimai „Norfos“ parduotuvėse, palyginti su pernai metais, pasak pašnekovės, yra netgi šiek tiek išaugę.

„Jau dabar pastebime minimalų padidėjimą, tačiau, kaip minėjau, pats bumas dar tik prasidėjo, todėl galutinį rezultatą vertinsime rugsėjo gale. Taip pat nepastebime, kad pirkėjai būtų linkę taupyti. Dažniausiai mokyklinės prekės perkamos su vaikais, o šie renkasi tai, kas jiems labiausiai patinka, o tai ne visada būna pačios pigiausios pozicijos“, – sako „Norfos“ atstovė.

Kad lietuviai, ruošdami savo atžalas mokyklai, pernelyg nesiveržia diržų, pasak jos, lemia keletas veiksnių.

„Pirmiausia, tai atpigusi prekių logistika. Daug kanceliarinių prekių atsivežame iš Azijos šalių, kas ir turėjo įtakos, kad mokyklines prekės atpigo. Antra, taikome nuolaidų. Pavyzdžiui, iki pat rugsėjo 8 dienos „Norfos“ parduotuvėse vyksta akcijos, kurių metu visoms kanceliarijos prekėms ir mokyklinėms kuprinėms yra taikoma 50 proc. nuolaida“, – pasakoja R. Povilauskienė.

Naujienos ir vaikų pamėgti herojai

Kaip ir kasmet, „Norfa“ siūlo platų mokyklinių prekių asortimentą – nuo įprastų reikmenų mokyklai iki kanceliarinių prekių su populiariausiais animacinių filmų personažais.

„Turime visko, ko reikia mokyklai ir pirmokams, ir penktokams, ir gimnazistams, ir net studentams. Mokslo priemonių kainos svyruoja, priklausomai nuo to, kokios kokybės prekes pirkėjai pasirenka. Aukštesnės kokybės prekės pas mus atkeliauja iš Europos, pigesnės – iš Azijos. Mažieji itin geidžia populiarių mokyklinių prekių, kuprinių su populiarių animacinių filmukų personažais: „Cars“, „Barbie“ ir kt.“, – teigia pašnekovė.

Pasak jos, savo pirkėjams „Norfos“ prekybos tinklas šiais metais yra paruošęs ir naujovių.

„Bendraudami su gamintojais, nuolatos sekame rinkos pulsą, todėl kasmet savo mokyklinių prekių asortimentą papildome naujienomis, o šių metų naujiena – afrikietiškais safario motyvais išmarginti sąsiuviniai, segtuvai, pieštukinės, pieštukai, drožtukai ar kreidelės“, – atskleidžia „Rivonos“ vyr. vadybininkė.

Patarimai norintiems apsipirkti pigiau

Visgi, jei artėjant mokslo metams, siekiate kuo mažiau paploninti savo šeimos biudžetą, R. Povilauskienė jums turi ir keletą patarimų.

„Pirmiausia peržiūrėkite, kas liko nepanaudota nuo praėjusių metų, kas nebereikalinga vyresniems vaikams. Gal dar tinkama kuprinė, pieštukinė, liniuotės, rašymo priemonės, žirklutės ir pan. Manau, kad jei tik yra galimybė sutaupyti, ja verta pasinaudoti. Dabar mūsų parduotuvėse taikoma 50 proc. nuolaida gali leisti žymiai sutaupyti, ypač renkantis brangesnes kuprines ir geresnės kokybės Europos gamintojų prekes“, – sako „Norfos“ atstovė.

Tačiau pašnekovė ragina nesnausti ir nelaukti iki paskutinės minutės, nes prasidėjusios nuolaidos natūraliai padidina ir pardavimus, todėl norima mokyklinė priemonė ar daiktas gali greitai dingti iš lentynų.