Per pirmus metus „Vilnius Outlet“ surengė daugiau nei 200 nemokamų renginių vaikams ir šeimoms. Čia vyksta parodos, edukacijos, teminės šventės, kuriamos instaliacijos, įrengiamos unikalios žaidimų ir pramogų zonos.

Bendrose prekybos centro erdvėse nuolat pilna įdomybių ir veiksmo. Ir svarbiausia – tai visiškai nemokama. Renginiai sutraukia ne tik aplinkinių rajonų gyventojus. Iš miesto centro „Vilnius Outlet“ patogiai galima pasiekti per 15 minučių, todėl šeimos čia atvyksta specialiai ne tik dėl gerų kainų, bet ir dėl išskirtinių pramogų.

„Atvykę į prekybos centrą žmonės nori ne tik įsigyti prekių už palankią kainą ar skaniai pavalgyti. Jie taip pat siekia turiningai leisti laisvalaikį, plėsti akiratį, lavinti vaikus. Vos atvėrę duris, įvardijome save šeimos centru ir visus metus nuolat stengėmės, kad ir dideli, ir maži rastų pas mus unikalių pramogų ir veiklų“, – pasakojo „Vilnius Outlet“ rinkodaros vadovas Edgaras Valickas.

Kai kurie renginiai tapo tokie populiarūs, kad įgijo nuolatinį statusą. Štai kūdikius ir mažylius iki pusantrų metukų auginančios mamos kiekvieną pirmadienį tradiciškai renkasi trečiame centro aukšte esančioje žaliojoje pievoje. Čia teatro vaikams „Pradžia“ aktoriai veda nemokamas edukacijas ir lavina mažuosius. Teatro edukacija nuolat siūloma ir vyresniems vaikams.

„Vilnius Outlet“ stengiasi, kad mažieji ne tik smagiai leistų laiką, bet ir augtų geriau pažindami pasaulį, būtų jautrūs ir atidūs supančiai gamtai ir jos gyventojams. Todėl tarp renginių – per 30 tarptautinių parodų, kuriose vaikai buvo supažindinti su įvairiausiais gyvūnais: triušiais, katėmis, jūrų kiaulytėmis.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir drauge Valstybinių miškų urėdija gimęs projektas – analogų neturinti paroda „Mini miškas“. VMU į centrą atgabeno net 16 000 medžių sodinukų. Juos buvo galima ne tik iš labai arti pamatyti, bet ir paliesti. Parodoje buvo daug naudingos informacijos apie Lietuvos miškus, jų atsodinimą.

„Renginys sulaukė milžiniškos sėkmės, dauguma žmonių nė neįsivaizdavo, kaip atrodo nedidukai medeliai. Mini miškas ne tik papuošė erdvę ir tapo labiausiai fotografuojama prekybos centro zona, bet buvo naudingas edukacine prasme ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, – sako rinkodaros projektų vadovė Rasa Žukaitė.

Ji pridūrė, kad mini miškas puikiai integravosi į tradicinį „Vilnius Outlet“ landšaftą, mat šiame prekybos centre galite rasti tik tikrus augalus, kuriems klestėti padeda išmaniai suprojektuotos natūralios šviesos kupinos erdvės. Laisvės pojūtis čia itin juntamas.

„Tokios didelės erdvės leidžia mums neriboti fantazijos. Mes pirmieji Lietuvoje surengėme uždarų erdvių batutų festivalį. Sugalvojome batutais užpildyti visus tris prekybos centro aukštus. Kol tėveliai apsipirkinėjo greta esančioje parduotuvėje, vaikai, su administracijos priežiūra, galėjo šalia smagiai papramogauti“, – pasakojo projektų vadovė.

Mažieji „Vilnius Outlet“ lankytojai nuolat čia galėjo pasijusti lyg svajonių šalyje: per vaikų dienas susitikti su mėgstamais personažais, pasivaišinti spragėsiais ar cukraus vata, apžiūrėti žaislų parodas arba pašėlti teminėse žaidimų zonose.

Didžiulį įspūdį lankytojams paliko išsami lėlių Barbie paroda. Čia buvo galima apžiūrėti tiek naujausius, tiek vintažinius lėlių pavyzdžius. „Vaikai tiesiog neatlipo nuo vitrinų, o suaugusieji, kurie buvo vaikais 90-aisiais, aikčiojo ir prisiminė savo turėtas lėles“, – šyptelėjo R. Žukaitė.

Didžiulį vaikų dėmesį patraukė „Hot Wheels“ automobiliukų žaidimų zona. Čia buvo galima išbandyti net 25 skirtingas „Hot Wheels“ trasas. Savo rankomis pačiupinėti ir palenktyniauti įvairių modelių mašinėlėmis. Užlipti ir nusifotografuoti ant lenktynių nugalėtojo pakylos.

„Vilnius Outlet“ pirmieji gyvavimo metai buvo kupini ne tik smagių, bet ir rimtų iššūkių. Ketvirtą centro gyvavimo mėnesį prasidėjo karas Ukrainoje. „Neįmanoma likti nuošaly, kai atsitinka tokie dalykai. Iškart skatinome ir sudarėme sąlygas aukoti nuo karo kenčiančiai šaliai. Itin greitai surengėme „Ukrainos dieną“ vaikams. Jos metu mažieji su mokytojais iš „Edulando“ galėjo susipažinti su šios šalies istorija, papročiais. Vaikai dovanų gavo atributikos“, – pasakojo R. Žukaitė.

Nors nemenka 200 renginių dalis buvo skirta mažiesiems lankytojams, suaugusieji taip pat nebuvo nuskriausti. Jiems nuolat rengiamos gurmaniškų „Vilnius Outlet“ krautuvėlių maisto degustacijos.

Šeštadieniais tvarumo principus puoselėjantis prekybos centras atveria duris turgeliui vaikams, kur galima mainytis, pirkti ir parduoti jau išaugtus ar nebenaudojamus mažųjų drabužius bei žaislus. Sekmadieniais vyksta smagūs blusturgiai. „Outlet prekyba iš principo yra tvarus pasirinkimas, bet mes einame dar toliau ir suteikiame galimybę iškeisti arba įsigyti ir naujam gyvenimui prikelti naudotą daiktą“, – sako R. Žukaitė.

Visi „Vilnius Outlet“ organizuoti renginiai yra pridėtinė vertė prie vis labiau tobulėjančios prekybos centro pramogų ir laisvalaikio infrastruktūros. Čia įsikūrusi milžiniška aktyvių pramogų erdvė „Skypark“, 1600 kv. centrų „Gym+“ ir pasakiškas „Zuikių miestas“.

Pirmajam gimtadieniui „Vilnius Outlet“ taip pat žada visą puokštę smagiausių renginių šeimai: spalio 18-23 dienomis vaikų lauks mylimi personažai, vyks azoto šou, mago pasirodymas, Spalio 21 d. 19 val. Donato Montvydo gyvo garso koncertas, bus daug skanių siurprizų mažiesiems smaližiams. Žinoma, visa tai lydės ir nepaprastos gimtadienio nuolaidos visose „Vilnius Outlet“ parduotuvėse.

Trankiai atšventęs gimtadienį ir persiritęs į antruosius metus, „Vilnius Outlet“ nežada sustoti ir jau planuoja ateities renginius. Paskutinėmis spalio dienomis vyks „Batutų festivalis“. Be to, artėja šiurpusis Helovynas ir jis tikrai neprabėgs nepastebėtas.

„Per pirmus metus įrodėme žmonėms, kad mūsų prekybos ir pramogų centre nuolat galima sudalyvauti veiklose, kurios nevyksta niekur kitur. Ir antraisiais metais laukiame visų mažų ir didelių. Tikimės, kad pas mus jaučiatės jaukiai, smagiai, visuomet randate veiklų sau ir savo vaikams. Tęsime šią puikią renginių tradiciją ir stebinsime savo didėjančią bendruomenę toliau“, – sako „Vilnius Outlet“ renginių organizatoriai.