Vardą bokštui išrinks patys gyventojai

„Kaip krikštynos, taip bokštynos“, – pasakodamas apie Lietuvoje dar nematytą projektą juokavo Makalius. Prisijungę prie puslapio BOKSTYNOS.LT visi kartu galėsime sugalvoti vardą pavadinimo dar neturinčiam, tačiau išskirtinio dėmesio nusipelniusiam „Bitės“ ryšio bokštui. Bokštas – neeilinis, mat turi įrengtą apžvalgos aikštelę, atvirą kiekvienam, norinčiam savo akimis iš aukštumų pamatyti visą Aukštaitijos nacionalinio parko grožį.

Iki liepos 5 dienos kiekvienas norintis gali pasiūlyti savo sugalvotą bokšto vardą. Konkurso komisija išrinks 3 jiems labiausiai patikusius, o vardų autoriai bus apdovanoti vertingais prizais: dviem geriausius vardus pasiūliusiems „Bitė“ padovanos namų interneto paslaugą ir maršrutizatorių vieneriems metams, o vienam laimingajam – „Apple Watch Ultra“ laikrodį su nemokama eSIM paslauga metų laikotarpiui!

„Bitės“ bokšte ne kartą lankęsis D. Daukša prisipažįsta – aukščio bijo, į apačią dairosi nedrąsiai, tačiau tai ne kliūtis siekti užsibrėžto tikslo ir įkopti į visus Lietuvoje esančius apžvalgos bokštus.

„Pastaruoju metu lietuviai labai domisi apžvalgos bokštais ir netgi maršrutus dienos ar savaitgalio išvykoms dėliojasi pagal skirtinguose Lietuvos regionuose esančius apžvalgos bokštus. Juk nuo čia atsiveria nuostabūs vaizdai, kurių būdamas ant žemės nepamatytum. O tuo pačiu tai ir puiki proga pasidairyti po apylinkes, geriau pažinti skirtingus Lietuvos regionus“, – sako R. Širvinskas-Makalius.

Išmatavę interneto greitį tikrai nenusivylė

2004 metais iškilęs bokštas yra pirmoji apžvalgos aikštelė Lietuvoje, įrengta ant anteninio ryšio bokšto. Šis bokštas – plataus „Bitės“ ryšių tinklo, veikiančio net 99 proc. Lietuvos teritorijos, dalis.

„Viduryje miško ryšio bokšto reikia tam, kad turėtume kuo platesnį ryšio padengimą visoje Lietuvoje. Į 4G ryšio modernizavimą ir 5G ryšio plėtrą „Bitė Lietuva“ šiuo metu investuoja rekordinę sumą – net 100 milijonų eurų tam, kad mūsų klientai mėgautųsi dar greitesniu, stabilesniu ir platesniu ryšiu, kad ir kur bebūtų. Jei sugalvosite padirbėti viduryje ežero, galite būti tikri – mūsų 4G ryšys čia tikrai veikia puikiai“, – sako D. Daukša.

„Interneto profai“ laidos vedėja, mokslininkė Goda Raibytė-Aleksa faktus tikrinti įpratusi, tad bokšto apžvalgos aikštelėje nusprendė įsitikinti Dariaus žodžiais – programėlėje interneto greitį matuojanti skalė pakilo iki bene 90 Mbps. Jokių abejonių – tokio greičio tikrai pakaks ir darbui, ir nuostabių apžvalgos aikštelėje padarytų nuotraukų kėlimui į socialinius tinklus.

Apsilankę bokšte išvykti neskubėkite

Iš 30 metrų aukštyje „Bitės“ bokšte esančios apžvalgos aikštelės matomas stulbinantis neaprėpiamų miškų bei gaivių Pakaso, Sravinaičio ir Ūkojo ežerų peizažas, atsiveriantis kiekvienam, įveikusiam daugiau kaip pusantro šimto laiptelių. Pasigrožėję Aukštaitijos parku išvykti neskubėkite.

„Esame Aukštaitijos nacionaliniame parke – seniausiame ir antrame pagal dydį Lietuvoje. Čia – net 120 ežerų, tad vasarą veiklos tikrai nepritrūksite. Galite iškylauti, pramogauti, mėgautis vandens pramogomis. Visai netoliese stūkso Ladakalnis – 176 metrų aukščio kalnas, nuo kurio atsiveria ne mažiau nuostabus vaizdas į šešis aplinkinius ežerus. Verta užsukti ir Ginučių vandens malūną – vieną įsimintiniausių Aukštaitijos nacionalinio parko simbolių, išsaugojusį autentišką įrangą viduje“, – norintiems patyrinėti Lietuvą pataria R. Širvinskas-Makalius.

Pavažiavus šiek tiek tolėliau, keliautojų laukia Stripeikiai – seniausias Aukštaitijos nacionalinio parko kaimas su bitininkės muziejumi ir giliausias Lietuvoje Tauragno ežeras. Tad įspūdžių dienos ekskursijai tikrai nepritrūksite.