„Kasdien visa „Lidl“ komanda sunkiai dirba siekdama užtikrinti mūsų klientams geriausią prekių kainą ir kokybę. Švenčių metu dėjome dar daugiau pastangų nei įprastai, kad mūsų pirkėjai galėtų suruošti kokybišką velykinį vaišių stalą sau ir artimiesiems už pačią žemiausią kainą rinkoje. Pagrindiniai Velykoms skirti produktai mūsų parduotuvėse kainavo tiek pat ar net mažiau nei pernai, o prieš Velykas atidžiai stebėjome konkurentus ir, prireikus, dar labiau mažinome kainas kai kuriems produktams“, – pasakoja Lukas Gudas, „Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas.

Siekdamas sudaryti klientams galimybes sutaupyti prieš šventes, „Lidl“ mažino kainas kiaušiniams, majonezui, šviežiai ančiai ir kitoms prekėms. Velykinį savaitgalį išaugęs lankytojų srautas parodė, kad pirkėjai įvertino „Lidl“ pastangas ir pasinaudojo galimybe apsipirkti pigiau.

Prekybos tinklas pastebi, kad velykinį savaitgalį ženkliai išaugo tam tikrų, pirkėjų Velykoms itin perkamų, produktų pardavimai, kuriuos nulėmė „Lidl“ užtikrintos patrauklios kainos.

„Natūralu, kad Velykų žmonės neįsivaizduoja be margučių ant jų šventinio stalo. Vien baltų kiaušinių, kuriems užtikrinome bene geriausią kainą rinkoje, Velykų savaitgalį pardavėme du kartus daugiau nei savaitės pradžioje. O rudų kiaušinių Velykų savaitgalį pirkėjai „Lidl“ įsigijo net keturis kartus daugiau nei įprastą savaitę. Daugiau nei du kartus Velykų savaitgalį, palyginus su savaitės pradžia, padidėjo ir majonezo, Pekino anties pardavimai, kuriuos pirkėjai taip pat rinkosi šventinėms vaišėms. Užtikrinome šių prekių kainas, kad pirkėjai mūsų tinkle Velykoms apsipirktų pigiausiai“, – teigė „Lidl Lietuva“ atstovas.

Siekdamas per Velykas užtikrinti pigiausias kainas, „Lidl“ rėmėsi palyginamaisiais tyrimais, kurie buvo atliekami trijuose didžiausiuose šalies maisto prekybos tinkluose visą kovo mėnesį. Prieš pat Velykas, kovo 26 d., atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad atrinktos prekės „Lidl“ tinkle kainavo pigiausiai – vos 22,28 eurus, tuo metu kituose dviejuose tinkluose – atitinkamai 28,07 ir 32,01 eurus.

Dažniausiai naudojamos prekės – pigiausios penktą mėnesį iš eilės

Naujausias rinkų tyrimų įmonės „SeeNext“ slapto pirkėjo tyrimas, atliktas kovo 19 d., atskleidė, kad „Lidl“ pigiausia apsipirkti ne tik Velykų metu, bet ir kasdien.
Tyrimo metu „Lidl“ parduotuvėje įsigytų dažno vartojimo prekių krepšelio kaina siekė 35,69 eurus ir buvo daugiau nei 5 eurais mažesnė už brangiausią prekių krepšelį siūlančio prekybos tinklo.
Apsipirkimui buvo pasirinktas 26 pigiausių dažno vartojimo prekių krepšelis. Jį sudarė iš skirtingų maisto kategorijų atrinktos prekės: pieno, mėsos, grūdinės kilmės, bakalėjos produktai, vaisiai ir daržovės bei gėrimai.

„SeeNext“ atliekamame tyrime „Lidl“ lyderiauja jau penktą mėnesį iš eilės. Kaip rodo slapto pirkėjo ir rinkos tyrimų įmonės „SeeNext“ duomenys, dažno vartojimo prekių krepšelis „Lidl“ buvo pigiausias 2023 m. lapkričio, gruodžio, 2024 m. sausio, vasario ir kovo mėnesiais.

Lietuvoje iš viso veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.