Sąlygų lyg ir daug, bet sprendimas ne toks ir sudėtingas. „Organizuojam bendrus pietus. Kasdien! Ir skatinam komandą rinktis šviežią maistą mūsų biuro pastate esančiame „iLunch” restorane”, - sako Simona Lopetaitytė, „BMI GBS” personalo verslo partnerė. Organizacijos auginama 150 žmonių komanda turi galimybę bene kasdien pietauti kartu, mat įmonėje jau daugiau nei pusmetį gyvuoja tradicija kompensuoti dalį pietų išlaidų. Simonos teigimu, bendri įmonės darbuotojų pietūs yra ne tik rutininis veiksmas, bet ir svarbi iniciatyva, padedanti stiprinti komandos dvasią ir tarpusavio supratimą. Pasak specialistės, tai efektyvi priemonė komandos įsitraukimui ir motyvacijai auginti, o jos vertė matuojama dideliu darbuotojų susidomėjimu.

„Žmonėms patinka, kad jais rūpinasi. O sprendimas palengvinti kasdienį pietų klausimą mums kiekvieną mėnesį atsiperka keleriopai. Pirmiausia dėl to, kad skanus maistas ir pokalbiai prie bendro stalo ypatingai gerai lipdo komandą”, - antrina „GetJet Airlines“ personalo vadovė Rūta Veitė, kurios komanda kasdien valgo biuro pastate įsikūrusiame dienos pietų restorane.

„Šis bendrų pietų projektas įmonėje veikia jau ketvirtą mėnesį, bet sulaukė neįtikėtinai daug ovacijų iš komandos. Darbuotojai tikrai laukė ir ypatingai aktyviai naudojasi šiomis naudomis”, - savo patirtimi dalinasi „GetJet Airlines“ personalo vadovė.

Tradicijos su kolegomis? O taip!

R.Veitė patikina, kad periodiški susitikimai pietų metu restorane, nepaisant darbo sričių ir hierarchijos, suteikia darbuotojams galimybę pabendrauti neformalioje aplinkoje ir aptarti gyvenimiškas temas. Pavyzdžiui, padiskutuoti apie mėgstamą maistą, keliones, pasidalinti idėjomis.

Pasak Rūtos, kasdien dirbant su žmonėmis, svarbiausia yra juos girdėti ir suprasti. „Džiaugiamės, kad toks nesudėtingas sprendimas, kaip dalies dienos pietų kompensavimas, gali visai komandai duoti tiek daug. Visiškai netikėtame paprastume kuriasi įmonės kultūra ir tradicijos“, - sako HR specialistė ir patikslina, jog šiuo įmonės sprendimu kasdien naudojasi apie 70% darbuotojų.

Motyvacija grįžti į biurą

O ar pietūs gali tapti motyvu darbą iš namų iškeisti į seną gerą darbo stalą biure? „Taip!”, - sako „MeritStory” personalo vadovė Aistė Makšimienė. Specialistė taip pat mini inovatyvų dienos pietų restoraną „iLunch“, kuriame sukuriamos galimybės pietauti greitai, tačiau maistas yra įvairus, aplinka moderni, jauki – tokia, kur norisi grįžti, o ypač su pasiilgtais kolegomis.

„Pietauti su komanda pasirinkome tame iLunch, kuris įsikūręs mūsų biuro pastate. Taip patogiau - nusileidžiame liftu žemyn, pora minučių ir nešinas dėžute valgyti grįžti į biurą arba su kolegomis pietauji čia pat, restorane. Skaičiuojam, kad nuo tada, kai priėmėme šį sprendimą, norinčių dirbti iš biuro, o ne iš namų, skaičius išaugo net 25 procentais. Skaičiai džiugina, bet dar labiau džiugina visos komandos įsitraukimas”, - su entuziazmu pasakoja A. Makšimienė ir priduria jau spėjusi įsitikinti, kad žmonės į fizinę darbovietę grįžta ne tiek dėl nuolaidos pietums, kiek labiau dėl jų metu kuriamo bendruomeniškumo jausmo, kuris ir yra jų įmonės esminis tikslas.