Kaune gyvenanti menininkė, koncertmeisterė, dainininkė, VDU muzikos akademijos dėstytoja savo gyvenimo, kaip ir Kalėdų laikotarpio, be muzikos neįsivaizduoja. Ji teigia, jog net skubant ir ieškant dovanų sau bei artimiesiems, svarbu rasti galimybę pasimėgauti akimirka – tą puikiai gali padėti padaryti muzika, kuri ramina, sušildo ir atgaivina prisiminimus.

„Man svarbu, kad žmogus stabtelėtų, pradėtų klausytis, įsiklausytų ir išgirstų. Metų pabaigoje daugiausia dėmesio skiriame neužbaigtiems darbams, dovanų pirkimui, stalo ruošimui, pamiršdami, kaip šiuo susikaupimo laikotarpiu svarbu pernelyg neįsisukti į chaosą, įsiklausyti į save“, – sako E. Pilipavičiūtė.

Natose vaikystės akimirką ras kiekvienas

Kurdama šių metų šventinę programą pianistė sąmoningai pasirinko muziką iš senosios kino klasikos, senųjų „Disney“ animacinių filmų, kurie yra giliai įsirėžę į atmintį. Juk kiekvienam žmogui akimirkos iš vaikystės – nepaprastai jautrios. Pasak pianistės, klausydamas jos parinktos kalėdinės muzikinės programos, kiekvienas turės galimybę pakeliauti po muzikos pasaulį ir prisiminti savąją vaikystę: mandarinų kvapą, mamą, ruošiančią šventinę vakarienę, ar kitas akimirkas, kurios žadina nostalgiją.

E. Pilipavičiūtės pasirodymas Kauno Akropolyje

„Koncertuodama visada laukiu atgalinio ryšio: jis gali būti ir neišsakytas, bet jeigu žmogus sustojo, pakėlė akis – vadinasi, kad jį užkabino, kad jam gera“, – mintimis dalijosi E. Pilipavičiūtė.

Pirmasis E. Pilipavičiūtės pasirodymas jau įvyko gruodžio 1-ąją. Pašnekovės žodžiais, groti prekybos centre – kiek kitaip nei koncertų salėse, nes atliekamos muzikos paklausyti sustoja pro šalį ėję, skubėję ir netikėtai atpažįstamą, mielą muziką išgirdę žmonės, kurie rado laiko, noro bent kažkiek laiko skirti pabūti kartu, pasinerti į muziką. „Jų įspūdis – netikėtas ir tikras, o emocijos žavi. Mačiau, kaip jie šypsojosi, ir tai man buvo svarbiausia“, – kalbėjo menininkė.

Per prisiminimą – į muzikos pasaulį

Daugiau nei dešimtmetį muzikinėje karjeroje skaičiuojanti E. Pilipavičiūtė pabrėžia, jog muzika šventiniu laikotarpiu yra neatsiejamas ritualas, kuris pažadina giliausius ir šilčiausius prisiminimus. Visas miestas šiuo šaltuoju metų laikotarpiu kuria jaukią šventinę atmosferą: puošiamos eglutės, vitrinos, darbo vietos, prekybos centrai – visi drauge laukiame didžiausių metų švenčių.

E. Pilipavičiūtės pasirodymas Kauno Akropolyje

E. Pilipavičiūtė kiekvieną gruodžio penktadienį Kauno „Akropolyje“ kviečia į gyvo garso pasirodymus. Skambindama pianino klavišais visiems skubantiems ir besiruošiantiems šventėms pianistė primins, kaip šį intensyvų laikotarpį neprarasti darnos, harmonijos, ramybės ir ryšio su šeima, nes būtent tai – svarbiausia pasitinkant Kalėdas.

E. Pilipavičiūtės pasirodymai Kauno „Akropolio“ trečiajame aukšte Renginių aikštėje kiekvieną gruodžio penktadienį 18-20 val. Renginiai nemokami. Daugiau informacijos apie renginius www.akropolis.lt