„Net 1 iš 8 žmonių Lietuvoje turi psichikos sveikatos sutrikimų – tai rodo Higienos instituto duomenys. Nepaisant to, vis dar vengiame atvirai kalbėti apie emocinę sveikatą. Delsimas ieškoti pagalbos gali privesti prie dar gilesnių problemų ir rimtų ligų, todėl kalbėti apie jausmus ir išgyvenimus, net kylančias savižalos mintis yra būtina tam, kad apsaugotume save ir šalia esantį“, – sako viešosios įstaigos „Skirtingos spalvos‘‘ įkūrėjas ir renginio moderatorius Dalius Stankevičius.

 Skirtingos spalvos‘‘ įkūrėjas ir renginio moderatorius Dalius Stankevičius

Trijų dienų renginių ciklas

Socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos‘‘ ir PC „Europa“ organizuojamo renginių ciklo metu žmonės kviečiami prisiminti, jog, nepaisant didžiulio šiuolaikinio gyvenimo tempo, būtina sustoti, pasikalbėti, giliai įkvėpti, atrasti ryšį su savimi ir kitais bei pasirūpinti savo poreikiais.

„Esame įsikūrę Vilniaus centriniame verslo rajone, kurio žmonės – ambicingi ir užimti, turintys daug planų ir atsakomybių. Deja, bet tai dažnai neatsiejama nuo įtemptos dienotvarkės, streso, pervargimo. Ne paslaptis, jog perdegimas dažnai ištinka pačius ambicingiausius ir labiausiai savo darbui atsidavusius žmones, todėl norime priminti apie būtinybę pasirūpinti savimi, stabtelėti ir pailsėti“, – sako PC „Europa“ valdytoja Viktorija Gražienė.

 PC Europa valdytoja Viktorija Gražienė

Tris dienas PC „Europa“ vyksiančio renginių ciklo metu lankytojai bus kviečiami sužinoti apie gyvenimo ir darbo balansą, streso valdymą, terapijų poveikį organizmui, santykius su kolegomis ar darbdaviu, tinkamus pagalbos sau būdus.

Pokalbiai, terapijos, koncertas

Pirmoji renginio diena „Sustok pasikalbėti“ balandžio 9 d. nuo 12.00 val. prasidės kakavos terapija su sertifikuota giluminio cirkuliacinio kvėpavimo instruktore Samanta Dvilevičiūte. Nuo 17.30 val. vyks pokalbis ,,Perdegimas: viską darau, nors nieko nenoriu“ su psichoterapeutu D. Jakučioniu, o 19.00 val. renginio dalyvių lauks knygos ,,Žuvis vandenyje“ pristatymas bei pokalbis su prof. E. Laurinaičiumi „Ar suprantu, kodėl taip bendrauju?“  


Antrąją renginio dieną „Sustok pažinti“ nuo 12 val. vyks pažintis su balso ir muzikos terapija, kurią ves kompozitorė ir atlikėja Miglė Vilčiauskaitė (Migloko).  Nuo 17.30 val.  vyks pirmos pagalbos mokymai su Lietuvos Raudonuojumi Kryžiumi, o 18.00 val. psichoterapeutė Brigita Kaleckaitė skaitys pranešimą „Tapatybės žemėlapis: kaip atrodo savimonės žingsniai?“

„Sustok įkvėpti“ programa balandžio 11 d.  nuo 12.00 val. kvies į kuksando terapiją su Nacionalinio kuksando centro įkūrėja, ergoterapeute Toma Pagojute–Kumžiene. 

Renginių ciklą pabaigs Lietuvos jaunosios kartos atlikėjos Monique ir E. Laurinaičio diskusija „Savęs pokyčio vairas – mūsų rankose“ bei akustinis atlikėjos koncertas.

„Visuomenėje vis dar vyrauja stigma, jog rūpinimasis savo emocine sveikata yra silpnumo požymis, tačiau iš tiesų yra priešingai: tik save pažinę ir supratę galime ugdyti tikrą emocinį atsparumą, kuris padės įveikti kasdienio gyvenimo iššūkius sau nepakenkiant, o galbūt, net ir padaryti daugiau“, – pabrėžia D. Stankevičius.

Renginių ciklas „Sustok pasikalbėti, pažinti, ir įkvėpti“ PC „Europa“ vyks balandžio 9–11 dienomis. Daugiau informacijos apie renginį: https://skirtingosspalvos.lt/sustok/

 PC „Europoje“ vyksiančiu renginiu siekiama paskatinti pasirūpinti savimi