„City Service Cleaning“ nuo šiol klientų objektuose nebenaudos valiklių, kurių sudėtyje yra chloro baliklių, amoniako, fosfatų, formaldehidų, kitų pavojingų medžiagų. Žengti tokį žingsnį bendrovę paskatino noras prisidėti prie aplinkos išsaugojimo, dar labiau užtikrinti patalpų švarą, atsakingiau rūpintis klientų bei įmonės darbuotojų sveikata.

Ši iniciatyva yra viena iš sudėtinių organizacijos tvarumo strategijos dalių bei dar vienas žingsnis iki 2030-ųjų tapti klimatui neutralia patalpų valymo kompanija.

„Jaučiame atsakomybę dėl aplinkos išsaugojimo ateities kartoms, todėl imamės iniciatyvos diegti tvarumą užtikrinančius sprendimus ir skatiname klientus kreipti dėmesį į veiksmus, kurie jau šiandien gali prisidėti prie mums visiems svarbaus tikslo – mažinti aplinkos taršą valymo paslaugų sektoriuje. Šiam siekiui įgyvendinti naudosime tik sertifikuotas ekologiškas valymo priemones, kurių sudėtyje nėra aplinkai bei sveikatai pavojingų cheminių junginių. O tolimesniuose mūsų planuose – iki 2030 metų tapti aplinkai neutralia valymo kompanija“, - sako „City Service Cleaning“ direktorė Inga Pocevičienė.

Europos cheminių medžiagų agentūros duomenimis, vien Europos Sąjungoje valymo ir priežiūros pramonė kasmet bendrai sunaudoja daugiau kaip 4 mln. tonų cheminių medžiagų. Tai neabejotinai turi neigiamos įtakos tiek žmonių sveikatai, tiek ir aplinkai.

I.Pocevičienės teigimu, siekdama mažinti neigiamą poveikį, įmonė aplinkai draugiškus valiklius pradėjo pirkti iš sertifikuotų gamintojų Šveicarijoje, Estijoje bei Lenkijoje. Tačiau tuo apsiribojama nebus – bendrovė nuolat ieškos tiekėjų, kurie gebės pasiūlyti aukštos kokybės valymo priemones, savo sudėtyje neturinčias pavojingų cheminių elementų.

Pradėjusi naudoti tik aplinkai draugiškus valiklius įmonė ne tik saugos gamtą ir tausos valomus paviršius, bet ir prisidės prie klientų bei darbuotojų sveikatos užtikrinimo. Mat vienas pagrindinių ekologiškų valymo produktų privalumų yra tai, kad jie yra saugesni žmonėms, tuo metu daugelis tradicinių valymo produktų gali dirginti odą, akis ir kvėpavimo sistemą, jų poveikis gali sukelti įvairių problemų. Ekologiški valymo produktai yra pagaminti iš ingredientų, kurie mažiau linkę sukelti dirginimą ir neskleidžia toksiškų garų.

„Neabejoju, kad esami klientai teigiamai įvertins sprendimą atsisakyti aplinkai nedraugiškų valiklių, o mes pasistengsime parodyti, kad rūpintis kokybiška patalpų švara galima ir be chemikalų. O tie, kurie dar tik planuoja rinkis patalpų prižiūrėtojus, turės galimybę atsižvelgti į mūsų vykdomą aplinkosaugos politiką, nes šiandien organizacijoms tai yra papildoma galimybė padėti siekti tvarumo tikslų“, - pabrėžė I.Pocevičienė.

„City Service Cleaning“ yra viena didžiausių valymo kompanijų Lietuvoje, turinti beveik 500 darbuotojų. Įmonė bendradarbiauja su 185 privačiomis bei viešąsias paslaugas teikiančiomis įmonėmis ir įstaigomis, tarp kurių – „Lidl”, „Palink”, „Maxima”, „Impuls“, „Ogmios miestas“, Ignalinos atominė elektrinė, Santaros klinikos, Vilniaus Lazdynų ir Fabijoniškių baseinai, „Vichy vandens parkas” ir kt.