Praplėtė galimybes: norimas prekes galima apžiūrėti gyvai

„Džiaugiamės galėdami klientams pranešti naujieną – ketverius metus Oliver.lt veikė tik internete, tačiau šių metų liepos 17-ąją atidarėme ir fizinę parduotuvę „Vilnius Outlet” prekybos centre, kur mūsų klientai ras gausų mokyklinių bei kūrybinių prekių vaikams asortimentą. Taigi, mėgstantiems prekes pasimatuoti, pamatyti gyvai dabar bus visos galimybės“, – džiaugiasi S. Bazinienė.

Pašnekovė priduria, jog nuo 2020-ųjų stebimos pardavimų tendencijos ir matomi gana aiškūs lietuvių prioritetai:

„Lietuvių įpročiai mažai keičiasi: aktyvus pasiruošimas mokyklai prasideda liepos paskutinę savaitę, tačiau patį piką pasiekia rugpjūčio viduryje ir baigiasi pirmą rugsėjo savaitę. Elektroninės prekybos sezonas baigiasi kiek anksčiau nei fizinėse parduotuvėse, nes klientai baiminasi negauti prekių laiku, todėl skuba į prekybos centrus ir perka prekes vietoje. Visada atsiranda tų, kurie „ruošia slides vasarą“ ir mokyklinėmis prekėmis pradeda rūpinti anksčiau, bet gausu ir „paskutinės nakties“ pirkėjų, kurie atideda apsipirkimą iki paskutinės minutės.

Oliver

Visgi mes rekomenduojame nedelsti ir mokyklinėmis prekėmis pasirūpinti kiek anksčiau, liepos paskutinę ir rugpjūčio pirmą savaitę; būtent šie klientai turi didžiausią ir plačiausią pasirinkimą, o perkantieji mėnesio pabaigoje dažniausiai jau renkasi iš to, kas liko.“

Pradinukų ir vyresnėlių krepšelis: ką būtina įsidėmėti

Pasak S. Bazinienės, dažniausiai tėvai, ruošdami vaikus į mokyklą nuo 1 iki 4 klasės, gauna būtinųjų priemonių, mokyklinių prekių sąrašus, kurie kiekvienoje mokykloje šiek tiek gali skirtis. Valstybinių mokyklų sąrašai beveik visur vienodi, skirtumų dažniausiai atsiranda privačiose mokyklose.

„Žinoma, klasikinės ir svarbiausios prekės yra kuprinė, penalas, plunksnakotis ar rašiklis, taip pat piešimo priemonės: flomasteriai, pieštukai ir kita smulkioji kanceliarija kaip aplankalai, liniuotės, žirklės, trintukas, drožtukas, spalvotas ir piešimo popierius, natų sąsiuvinis, dūdelė ir kt.“, – sako pašnekovė.

Oliver

Anot specialistės, itin svarbu atsižvelgti ne tik į pateiktą prekių sąrašą, bet ir į rekomendacijas, tam tikrų prekių kriterijus:

„Kuprinės pradinukams turi būti ergonomiškos, kietomis nugarėlėmis, dažnai tėvai nori, kad turėtų kojeles ar guminę apačią. Svarbiausias kriterijus – svoris: pradinuko kuprinė turi sverti 700–1000 g. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar vaikas kairiarankis, ar dešiniarankis. Jei kairiarankis – būtina rinktis specialiai kairiarankiams pritaikytus rašiklius, plunksnakočius, žirkles.”

Pažvelkime į augesnio moksleivio kuprinę. Vyresnių klasių vaikų būtinųjų mokyklinių prekių sąrašas trumpėja. Tokie moksleiviai dažniausiai renkasi paprastesnes kuprines pagal savo stilių ir norus: vieni pasirenka tiesiog pagal modelį ir raštą, kiti nori vardinių kuprinių.

Oliver

Vyresnio amžiaus vaikai renkasi storesnius sąsiuvinius, mažiau, bet kokybiškų priemonių. Didelius, kelių skyrelių penalus keičia vieno skyriaus penalai, o plunksnakočius – rašikliai ar tiesiog tušinukai”, – pasakoja „Oliver“ produktų grupės vadovė.

Ar egzistuoja kanceliarinių prekių mada?

Kalbėdama apie egzistuojančią madą kanceliarijos pasaulyje, pašnekovė tikina, jog individualų stilių kurti moksleiviai dažniausiai pradeda vyresnėse klasėse. O štai pradinukų asortimentas išlieka labai panašus, kiek keičiasi spalvų gamos, atsiranda populiarių pastelinių spalvų, neutralių bei madingų raštų, tačiau išlieka paklausios ir ryškios, vaikų labai mėgstamos spalvos.

„Be abejonės, šiek tiek keičiasi kuprinių su herojais vaizdai, priklausomai nuo to, kas tuo metu populiaru. Šįmet, kaip ir ankstesniais metais, prekyboje tikrai bus mokyklinių prekių su „Ledo šalies“, „Ratų“, „Žmogaus voro“, „Peliuko Mikio“, „Bjaurusis aš“ filmukų herojais. Kuprinės su herojais ypač mėgstamos pradinukų, jas akimirksniu iššluoja“, – tikina S. Bazinienė.

Dovana mokiniui: pataria, ką pasirinkti dvejojantiems

Galvojantiems, ką padovanoti mokslo metų pradžios proga, „Oliver“ atstovė pataria rinktis praktišką ir panaudojamą dovaną:

„Nuostabi dovana pradinukui ir jo tėvams yra mūsų sukurtas „Oliver” mokyklinių prekių krepšelis. Jis visiškai atitinka daugelio mokyklų rekomenduojamus būtinųjų priemonių sąrašus. Pirmieji mūsų rinkiniai buvo sukurti pirmokams, dabar jau turime ir vyresniems vaikams.

Oliver

Šiuos prekių krepšelius renkasi ne tik pradinukų tėvai, bet dažnai dėdės, tetos, krikšto tėvai, taip pat seneliai perka dovanėlę į mokslus išleidžiamiems anūkėliams. Tai – praktiška dovana, pagalba ir tėvams, ir vaikui. Be to, juk taip smagu gauti didelį lagaminą, pilną mokyklinių prekių ir dovanėlių viduje!“.

Pasak produktų grupės vadovės, pirkėjai kaip dovaną mokiniui neretai pasirenka ir dėliones, stalo žaidimus, įvairius kūrybinius rinkinius.

„Mes tikime, jog mokslui, menui ir darbui svarbu ne amžius, o patogumas, malonumas bei įkvėpimas. Todėl motyvuotam ugdymui, neribotai saviraiškai ir sklandžiam kasdienių užduočių vykdymui paruošėme pačias geriausias priemones, įrankius, kurie taptų nepakeičiami kiekvieno gyvenime”, – tikina S. Bazinienė.

Parduotuvę „Oliver“, siūlančią prekių biurui, mokyklai ir kūrybai, rasite prekybos centre „Vilnius Outlet“ (Vytauto Pociūno 8, Vilnius). Taip pat apsipirkti galite ir internetu. Prekių katalogą rasite čia.