Ankstyvuoju laikotarpiu IKEA knygų spintos dažniausiai būdavo su stiklinėmis durelėmis, gėrimų ir kitomis spintelėmis apačioje, tačiau, laikui bėgant, vis daugiau pirkėjų ieškojo „tikros knygų spintos“ ir 1967 m. ją gavo. Buvo sukurtas knygų spintos BILLY pirmtakas kitu pavadinimu. Nors naujasis baldas susilaukė sėkmės, pirkėjų poreikiai vis dar nebuvo iki galo patenkinti. Kelerius metus ieškojus sprendimų, 1977 m. buvo sukurta knygų spinta BILLY. Ji pavadinta tuometinio IKEA reklamos skyriaus vadovo Billio Liljedahlio, kuris taip pat išreiškė norą turėti „tinkamą“ knygų spintą, skirtą tik knygoms, vardu.

Bėgant metams, atsirado daug naujų knygų spintos BILLY spalvų ir dizainų. Šiandien ji tebėra geriausiai parduodamų IKEA prekių sąrašuose. Jau daugelį metų ši knygų spinta ne tik tarnauja kaip baldas knygoms laikyti, bet ir padeda mūsų namams atspindėti tai, kas iš tiesų esame, leisdama eksponuoti mėgstamus daiktus.

Lietuvos gyventojų namuose esančiose spintose BILLY telpa tūkstančiai knygų, o populiariausia šio baldo spalva – balta.


Viskas prasideda nuo žemos kainos

Visos IKEA prekės kuriamos pagal demokratinio dizaino principus. Tai reiškia, kad IKEA dizaineriai kiekvieną gaminį kuria taip, kad jis atitiktų funkcionalumo, patrauklios formos, aukštos kokybės, tvarumo ir žemos kainos standartus.

Norime, kad gaminiai būtų prieinami daugeliui žmonių, todėl, prieš kurdami juos, įsigiliname į pirkėjų poreikius ir svarstome, kiek šie galėtų išleisti savo poreikiams patenkinti. Nuo pat pradžių stengiamės užtikrinti, kad mūsų gaminių kainos būtų suvokiamos kaip žemos visuose kainų lygiuose. Siekdami pasiūlyti žemą kainą, sumaniai naudojame žaliavas ir išteklius, racionalizuojame gamybos metodus ir sąmoningai mažiname sąnaudas visoje IKEA vertės grandinėje.

Kurti gaminius, kurie atitiktų visus penkis demokratinio dizaino principus, yra tikras iššūkis, nes kiekvienas principas susijęs su likusiais ir daro jiems įtaką. Tačiau kiekvienas iš šių penkių principų suteikia prasmės ir vertės žemai kainai.

IKEA 80-metis

IKEA yra Švedijos mažmeninės prekybos įmonė, visame pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės skandinaviško dizaino baldų bei interjero detalių. IKEA veiklą geriausiai apibūdina įmonės vizija – kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, apimanti kur kas daugiau nei vien namų apstatymą baldais. IKEA didžiuojasi savo inovacijomis, sprendimais ir ikoninėmis prekėmis, kurios jau aštuonis dešimtmečius įkvepia žmones gyventi gražiau, atliepdamos jų kintančius poreikius, įpročius ir norus.

IKEA Lietuvoje šį rugpjūtį taip pat švenčia svarbią 10-ies metų sukaktį.