Jau tapo tradicija, jog artėjant gražiausioms žiemos šventėms J. Basanavičiaus gatvėje išsirikiuoja kalėdinių eglių alėja, tad dešimt žaliaskarių kėnių, kurių kiekvieno aukštis – pustrečio metro, praeivių žvilgsnius iš tolo traukia ir šiemet.

Gruodžio mėnesio pradžioje prie Palangos kurhauzo visu grožiu suspindo ir svarbiausia miesto puošmena – įspūdingo grožio eglė, apsupta spindinčių tūrinių dekoracijų, kurias galima ne tik apžiūrėti, bet ir pasižvalgyti jų viduje. Kalėdinė Palangos eglė, kurios meninio išpildymo idėja iki paskutinės minutės buvo laikoma paslaptyje, išties išskirtinė – ją sudaro beveik du šimtai eglučių, tad įžiebus žaliaskarę, kurorte vienu metu suspindo ištisas stebuklingas Kalėdų miškas, papuoštas 12 tūkstančių lempučių.

„Gražiausioms žiemos šventėms Palanga kiekvienais metais ruošiasi ypatingai, tad ir šie metai – ne išimtis. Viešąsias kurorto erdves papuošė daugybė šventinių dekoracijų, o tam, kad švenčių laukimas neprailgtų, visą gruodį skirtingose Palangos erdvėse vyksta daugybė renginių, koncertų, edukacinių veiklų. Labai džiugu, kad vis daugiau žmonių atranda Palangos išskirtinumą žiemos metu ir pasimėgauti kokybišku poilsiu atvyksta ne tik iš tolimiausių Lietuvos kampelių, bet ir kaimyninių šalių“, – sako Rasa Kmitienė, Palangos Turizmo informacijos centro direktorė.

Viešbučiai ir restoranai sparčiai pildosi

Nuolat augantys svečių srautai priešventiniu laikotarpiu skatina pasitempti ir privataus verslo atstovus – viešbučiai jau spėjo paruošti išskirtines švenčių sutikimo programas ir specialius poilsio paketus su gausybe SPA procedūrų.

„Žiemos atostogas Palangoje gyventojai šiemet pradėjo planuoti iš anksto. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos duomenimis, dar lapkričio pabaigoje kurorte Kalėdoms buvo rezervuota apie 60 proc., o Naujiesiems pasitikti – net apie 70 proc. kambarių, tad planuojantiems šventes pasitikti Palangoje, vertėtų paskubėti rezervuoti sparčiai tirpstančias laisvas vietas“, – sako R. Kmitienė.

Aktyviai poilsiautojai rezervuoja vakarienes ir kavinėse bei restoranuose, kurie jau sudėliojo ypatingus šventinius valgiaraščius. Naujametė programa ypač gausi skirtingų pasiūlymų – nustebinti svečius besiruošiantys restoranai supažindins su naujausiomis skonių tendencijomis ir netikėtais deriniais bei siūlys išskirtines degustacines vakarienes, kurias ruoš garsiausi Palangos ir Lietuvos virtuvės šefai.

Kelionėje po skonių pasaulį lydės gyvo garso koncertai. Šventinių programų metu įvairiuose vietose pasirodys gausus būrys žinomų muzikos atlikėjų: Linas Adomaitis, Gabrielius Vagelis, Nijolė Pareigytė, Justinas Jarutis, Martynas Kavaliauskas, Rūta Ščiogolevaitė, grupė „Biplan“ ir kiti.

Veiklos nepritrūks ir atvykstantys ilgesniam laikui

„Nors įprastai didžiausius poilsiautojų srautus žiemos metu Palanga sutraukia savaitgaliais, netrūksta norinčių pasimėgauti ir ilgesnėmis atostogomis, ypatingai laikotarpiu nuo Kalėdų iki Naujųjų metų. Tad paskutiniąją gruodžio savaitę, kuomet pats laikas pailsėti ir pasimėgauti atostogomis pajūryje, miestas parengė išties gausią kultūrinę programą“, – pasakoja Palangos Turizmo informacijos centro direktorė.

Gruodžio 26 dieną nemokamą koncertą Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje dovanos „Palangos orkestras”, o gruodžio 27 dieną į smagų kalėdinį tradicinių šokių vakarą pakvies Palangos kurhauzo koncertų salė. Nuo pat Kalėdų renginiai kiekvieną vakarą vyks ir Palangos koncertų salėje bei kitose miesto erdvėse.

Tie, kurie senuosius metu nori palydėti šventiškai nusiteikusioje draugijoje, kviečiami tradiciškai susitikti prie Palangos tilto. Vidurnaktį metų sandūrą čia pažymės įspūdingi fejerverkai. O jei prieš šventes nudžiuginti norite ne tik save, bet ir artimuosius, šiais metais po Kalėdų eglute palikite išties ypatingą staigmeną – dovanų kuponas poilsiui Palangoje bus pati geriausia dovana.